Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

NBA piedāvā ieviest 10 miljonu sodu par neatļautu spēlētāju vilināšanu

NBA piedāvā ieviest 10 miljonu sodu par neatļautu spēlētāju vilināšanu
NBA komisārs Adams Silvers. Foto: Reuters / Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) piedāvās klubu īpašnieku valdei balsot par jauna soda mēra ieviešanu - tas paredzētu desmit miljonu dolāru lielu sodu situācijās, kad kāds klubs tiktu atzīts par vainīgu mēģinājumā ietekmēt citu komandu, lai piesaistītu sev interesējošu spēlētāju.

Līgas vadība izsūtījusi visiem klubiem memorandu ar savu piedāvājumu ieviest jaunu soda mēru, ja kāds klubs tiktu pieķerts cita kluba darba negatīvā ietekmēšanā, kas saistīta ar spēlētāju pāreju. Līdz šim sods par to bija pieci miljoni dolāru, tagad līga vēlas to dubultot. Pēdējos gados ik pa laikam izskan apgalvojumi, ka klubi runājuši ar spēlētājiem laikā, kad tiem vēl ir spēkā esošs līgums ar citu klubu un nav saņemta oficiāla atļauja to darīt.

Līgas vadība atzīst uzskatu, ka daudzus svarīgus noteikumus klubi pārkāpj regulāri - spēlētāju pārvilināšanu, iekļaušanos zem algu griestiem, priekšlaicīgas pārrunas ar brīvajiem aģentiem. Kopš pēdējās reizes, kad visaugstākie naudas soda mēri tika mainīti 1996. gadā līgas ieņēmumi auguši par 600%, bet klubu vērtības - par 1100%.

Piektdien notiks ikgadējā pirmssezonas līgas klubu īpašnieku valdes sēde. Tajā uz balsojumu varētu tikt virzīti vairāki priekšlikumi par soda mēru palielināšanu gadījumos, kad konstatēti smagi noteikumu pārkāpumi. Līga vēlas kā obligātu prasību ieviest pienākumu klubiem 24 stundu laikā ziņot situācijās, kad spēlētāja aģents vai pārstāvis vērsies pie kluba ar pieprasījumu saņemt to, kas nav atļauts.

Tāpat NBA gatava ieviest jaunus komunikācijas kanālus, pa kuriem klubi un to darbinieki var anonīmi nodot informāciju par noteikumu pārkāpumiem. Līga vēlas aizliegt spēlētājiem mudināt citus joprojām ar līgumiem esošus spēlētājus pieprasīt maiņas. Tāpat NBA vēlas katru gadu veikt auditus piecām nejausi izvēlētām komandām, lai pārliecinātos, ka viss tiek darīts saskaņā ar noteikumiem.

Līga vēlas, lai katrs klubs ieceltu vienu atbildīgo par to, ka ar brīvajiem aģentiem netiek runāts pirms atļautā datuma. Šovasar pusotras stundas laikā pēc brīvās aģentūras sākšanās tika ziņots par klubu vienošanos ar spēlētājiem par līgumiem 1,4 miljardu apmērā... Tāpat šis cilvēks atbildētu par to, ka spēlētājiem pēc līguma parakstīšanas netiks piešķirti papildus bonusi, kas nav saskaņa ar kontraktu. NBA piedāvā sešu miljonu dolāru lielu sodu par šo noteikumu neievērošanu klubiem, bet spēlētājam - 250 000 dolāru apmērā.

Klubu paziņojumi, kas kaitē NBA tēlam, varētu tikt sodīti ar pieciem miljoniem līdzšinējā miljona vietā. Pārkāpumi, kuriem nav noteikti konkrēti soda mēri, varētu sasniegt pat desmit miljonus līdzšinējo 2,5 miljonu vietā (Donalda Stērlinga gadījums).

Izmantotie resursi:
ESPN


, 2019-09-16 23:57, pirms 5 gadiem
Klubi jau var spēlētājiem aploksnēs iemaksat kādu papildus prēmiju, piem. pateicību par pievienošanos klubam, vai lai vieglāk iekļauties algu griestos, un pārējo piešķirt aploksnē;

Apskatieties uz Futbolu - Barcelona, Real - regulari maksa Bonusus vadošiem spēlētajiem - tikai par līguma parakstīšanu;
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
8

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.