Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Jo vairāk laika pavadu šajā sistēmā, jo labāku ritmu varu noķert"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Porziņģis: "Jo vairāk laika pavadu šajā sistēmā, jo labāku ritmu varu noķert"
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Dalasas "Mavericks" uzbrucējs Kristaps Porziņģis četrās no sešām spēlēm, kas aizvadītas Orlando burbulī, iemetis 30 vai vairāk punktus. Viņš atzina, ka noteiktās situācijās sācis spēlēt agresīvāk.

Atrodoties Orlando burbulī, Kristaps Porziņģis pēdējo 12 dienu laikā četros mačos izcēlies ar vismaz 30 punktiem. Salīdzinot šo rādītāju ar iespēto pirms sezonas apturēšanas, ir redzama pamatīga atšķirība - sezonas pirmajā 51 spēlē Porziņģim 30+ punktu spēles izdevās sešas reizes.

"Uzskatu, ka būt trail spēlētājam mūsu uzbrukumā un spēlēt kopā ar Luku [Dončiču] ir tik viegli, un esmu pielāgojis savu spēli nepieciešamajos aspektos. Spēlējot pick and roll, miksēju starp došanos uz grozu un palikšanu uz pustālo, un domāju, ka otrai komandai ir grūti nolasīt šādas situācijas," norādīja Porziņģis.

"Tāpat esmu agresīvāks, kad pēc pick and roll dodos uz grozu. Prasu bumbu un cenšos izmantot priekšrocību. Manuprāt, tieši tad esmu bīstams, un tas ir labākais veids, kā mani izmantot. Priecājos, ka atrodam veidus, kā man būt efektīvam, atrodoties laukumā. Spēlēt kopā ar šiem puišiem - mums visiem tas nāk par labu," teica Porziņģis.

Šonakt piedzīvotajā zaudējumā pret Portlendas "Trail Blazers" Porziņģis izcēlās ar 36 punktiem, realizējot septiņus no deviņiem tālmetieniem. Taču latvietim mačs beidzās priekšlaikus - 68 sekundes līdz beigām viņš nopelnīja piezīmi uzbrukumā. Lai gan "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails nepiekrita un tiesnešiem nācās skatīties atkārtojumu, lēmums netika mainīts.

"Nevaru strīdēties ar tiesnešiem, ja viņi apskatīja atkārtojumu. Protams, es jutu, ka pretinieks tur manu roku un velk mani atpakaļ," epizodi pret Hasanu Vaitsaidu komentēja Porziņģis. Viņš arī izcēlās ar sešām atlēkušajām bumbām un diviem bloķētiem metieniem.

"Metienos biju labs, taču vienmēr esmu kritisks pret savu spēli. Ticu, ka varēju vēl labāk. Jā, šī bija diezgan daudzpusīga spēle, un priecājos par to, ka - jo vairāk laika pavadu kopā ar šiem puišiem un šajā sistēmā, jo labāku ritmu noķeru. Gribu turpināt tikpat labi gan individuāli, gan kā komanda."

Izmantotie resursi:
https://www.mavs.com/bubbleballgood...

  +1 [+] [-]

, 2020-08-12 12:47, pirms 4 gadiem
KP varētu uzlabot savu picknroll sadarbību ar Luku, jo brīžos, kad abi pretinieki paliek pie Kristapa, Luka aiziet brīvs zem groza, bet letiņš ļoti bieži mēdz paskopoties ar piespēli.. Ja nemaldos, bija viena ļoti spilga epizode arī pagājušās nakts hailaitos..

     [+] [-]

, 2020-08-12 14:24, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: KP varētu uzlabot savu picknroll sadarbību ar Luku, jo brīžos, kad abi pretinieki paliek pie Kristapa, Luka aiziet brīvs zem groza, bet letiņš ļoti bieži mēdz paskopoties ar piespēli..
es precizētu - nevis skopojās ar piespēlēm, bet īsti nemāk iedot, atrast brīvo - nav ilgtermiņā šo elementu mācījies, trenējies, attīstījis. piespēle ir KP vājākā vieta, pat dribls ir labāks. jāpaskatās Jokiča spēles.

     [+] [-]

, 2020-08-12 18:58, pirms 4 gadiem
Izspēles parādīs īsto Dallasas spēku un superdueta Dončičs-Porziņģis varējumu. Būs aizraujoši...

     [+] [-]

, 2020-08-12 20:01, pirms 4 gadiem
huters rakstīja: Izspēles parādīs īsto Dallasas spēku un superdueta Dončičs-Porziņģis varējumu. Būs aizraujoši...
Nu nevajag arī gaidīt brīnumus no viņiem pirmajā sezonā. Tas nav gluži, kā MIA pievienoja pīķa gados Lebronu un Bošu.

Šosezon, domājams, nekas nebūs, bet nākošajos 4 gados būtu jābūt top blicei Rietumos.

     [+] [-]

, 2020-08-12 21:34, pirms 4 gadiem
Nebrīnos, ka KP visu laiku sūdzas, ka vēl nav atradis savu ritmu. Paskatieties bildē uz viņu deju partnera tvērienu.