Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Porziņģis: ''Laukumā jūtos jau daudz pārliecinošāk''

Porziņģis: ''Laukumā jūtos jau daudz pārliecinošāk''
Kristaps Porziņģis cenšas bloķēt Bredlija Bīla metienu
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas ''Knicks'' latviešu talants Kristaps Porziņģis pēc spēles pret Vašingtonas ''Wizards'' neslēpa, ka ir apmierināts ar savu sniegumu un ar katru spēli NBA laukumos jūtās aizvien labāk. Pozitīvus vārdus par Kristapu teica galvenais treneris Dereks Fišers un lielākā komandas zvaigzne Karmelo Entonijs.

Aizvadītajā naktī spēlē pret ''Wizards'' (115:104) Porziņģis guva deviņus punktus (2p. 3/7, 3p. 1/2) un savāca desmit atlēkušās bumbas, trīs no tām uzbrukumā. Porziņģis bija produktīvs arī citos statistikas rādītājos, izceļoties ar diviem blokiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kā arī +/- rādītāju plus 15, kas bija otrais labākais rādītājs. Porziņģim arī divas kļūdas un viena piezīme.

''Gribēju pierādīt sevi, īpaši visai Ņujorkai. Tagad jau laukumā jūtos daudz pārliecinošāk. Ļāvu spēlei pašai atnākt pie manis. 20 minūtēs man ir jāizcīna vairāk par divām atlēkušajām bumbām. Par to domāju pēc pirmās spēles. Jābūt agresīvākam. Ja negūstu punktus, ir citas lietas, kā varu palīdzēt - savākt bumbas, bloķēt metienus, agresīvi jāspēlē aizsardzībā. Aizsardzībā šovakar viss bija kārtībā, uzbrukumā arī, izcīnīju bumbas - tā ir jāspēlē katrā spēlē,'' apmierināts ar savu sniegumu pēc mača bija Porziņģis.

''Ar ko līdz šim bijis vissarežģītāk tikt galā? Ir dažādas lietas. Eiropā zālē tiec divas stundas pirms spēles, šeit - vismaz trīs. Tepat arī ēdam. Viss ir citādāk. Cenšos visu laiku koncentrēties, lai nesajauktu kādas konkrētas lietas, ko dara arī citi komandas biedri. Pirmajā vakarā nebiju pārliecināts, skatījos tikai apkārt, ko dara citi. Tas varbūt mani arī padarīja nervozāku, kad devos laukumā.'' Kristaps neslēpa, ka nav labākajā formā: ''Ar katru dienu jūtos aizvien labāk. Spēlēju 20 minūtes, bija momenti, kad elpoju smagāk, taču tā ir daļa no basketbola. Laukumā jutos labi, centos būt aktīvs un, domāju, ka nospēlēju itin labi.''

Latvietis arī pajokoja par savām attiecībām ar Sašu Vujačiču: ''Saša ir mans čalis. Jokoju ar viņu, un viņš man dažreiz saka: ''Tu esi rukijs, ko tu dari?'' Dažreiz ir dusmīgs uz mani (smejas). Viņš man palīdz katrā situācijā, kopā pavadām laiku. Spēlējam FIFA kopā, uzvaru viņu, pēc tam treniņā Saša stāsta visiem, ka ir uzvarējis mani. Katrā ziņā viņš man daudz palīdz un ir labi, ka Saša ir komandā.'' Tāpat Porziņģis izteicās par savu darbību aizsardzībā: ''Nezinu, ko cilvēki no manis gaidīja. Ja paskatīsieties, kā spēlēju Eiropā, tad vienmēr centos būt agresīvs, bloķēt metienus, izmantot savu augumu. To pašu cenšos darīt te, vēl vairāk izmantot savas garās rokas, domāju, ka tas palīdz rezultātam būt mazākam. Palīdzu komandai, kā vien varu.''

Porziņģa sniegumu komentēja galvenais treneris Dereks Fišers: ''Jā, viņš darīja to, ko no viņa prasu. Galvenais, lai Kriss izmanto iespējas katrā izspēlē, kurā piedalās. Viņam ir pietiekami liela meistarība, lai mestu no perimetra, bet, kas mums patīk visvairāk, ir tas, ka Kristaps apgrūtina katru pretinieku metienu. Savāca arī atlēkušās bumbas, deva mums papildus iespējas uzbrukumā. Tās ir lietas, kas palīdzēs mums kļūt spēcīgākiem.''

Tāpat žurnālisti par Kristapa sniegumu lūdza izteikties komandas lielākajai zvaigznei Karmelo Entonijam: ''Vai viņš kļūst pārliecinātāks par savu sniegumu? Ziniet, tas ir vienkārši Kristaps. Jūs man varēsiet to prasīt visu gadu, bet atbildēšu to pašu - viņš ir ļoti pārliecināta personība.'' Jāpiemin, ka Karmelo ar Kristapu ir ļoti labas attiecības, un tieši Entonijs spēles laikā latvietim bieži vien sniedz padomus.

"Knicks" pārbaudes spēles

DatumsSpēleVietaSākumsRez.
8.10Knicks-Bauru (Brazīlija)Madison Square Garden (Ņujorka)2:30100:81
10.10Wizards-KnicksVerizon Center (Vašingtona)2:00104:115
13. 10Knicks-76ersMadison Square Garden (Ņujorka)2:30
17.10Knicks-CelticsMadison Square Garden (Ņujorka)2:30
18.10Hornets-KnicksTime Warner Cable Arena (Šarlote)2:00
23.10Celtics-KnicksTD Garden (Bostona)2:30

Spēles sākums norādīts pēc Latvijas laika

Izmantotie resursi:
NYK @ WAS Postgame: Kristaps Porzingis | New...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-10 10:14, pirms 9 gadiem
Jacer ka Kristaps spes saglabat ilgu un veseligu karjeru ieksh NBA.Parejais vinjam noteikti bus...
, 2015-10-10 10:24, pirms 9 gadiem
Tiešām milzīgs prieks paldies Kristap, ka padarīji manu dienu priecīgāku. Ceru, ka būs Rookie of the year
, 2015-10-10 10:32, pirms 9 gadiem
Prieks,tiešām, -gaidām izlasē. Veselību!
, 2015-10-10 10:42, pirms 9 gadiem
cobham rakstīja: Tiešām milzīgs prieks paldies Kristap, ka padarīji manu dienu priecīgāku. Ceru, ka būs Rookie of the year
Uz ROY var cerēt tikai ar 18+8 nereāli!
, 2015-10-10 10:55, pirms 9 gadiem
Skauģu un heiteru skaits jau tagad ir Porziņģim fenomenāls. Tā priecējas, ka Bīls viņam aizgāja garām ātrajā no 3p līnijas.
Kāds tur dunk on, tas ir dunk by kādi NBA ir katru vakaru n-tie.

Turās!
, 2015-10-10 12:38, pirms 9 gadiem
Kaut tikai tā spēle aizietu arī visu sezonu
, 2015-10-10 14:30, pirms 9 gadiem
Iesākumā vēl baumoja, ka Melo nepatīkot, ka Porziņģi izvēlējās... Redz, ka labs komandas biedrs beigās!
, 2015-10-10 14:33, pirms 9 gadiem
Ziile rakstīja: Iesākumā vēl baumoja, ka Melo nepatīkot, ka Porziņģi izvēlējās... Redz, ka labs komandas biedrs beigās!
Domāju - tikai tāpēc, ka Melo, iespējams, ir rasists.
, 2015-10-10 16:44, pirms 9 gadiem
Čujs tāds, ka mums aug pirmā līmeņa zvaigzne.
, 2015-10-10 18:22, pirms 9 gadiem
Šajā spēlē mēs redzējām pavisam citu Kristapu Porzinģi. Tagad ir sajūta un pārliecība, ka viss būs kārtībā. Laba apņēmība, pārliecinošas darbības gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
5

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Džoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
8

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.