Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Šakils O'Nīls: "NBA sezonu jābeidz tagad. Šādus čempionus necienīs..."

Šakils O'Nīls: "NBA sezonu jābeidz tagad. Šādus čempionus necienīs..."
Šakils O'Nīls. Foto: PA Images / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Šakils O'Nīls, kurš tagad visa cita starpā ir arī NBA spēļu un notikumu komentētājs, norādījis, ka nav vērts nemaz domāt par sezonas atsākšanu pabeigšanu, jāsāk koncentrēties nākamās sezonas organizēšanai.

"Domāju, ka sezonu jābeidz. Visiem jādodas mājās, jākļūst veseliem un jāatgriežas nākamsezon. Vienkārši jābeidz šī sezona. Mēģināt atgriezties jau tagad un sasteigt izslēgšanas turnīru? Pie jebkuras komandas, kas šosezon uzvarētu, tabulā tiktu pielikta zvaigznīte. Viņus necienīs [tā, kā jāciena čempionus]. Ja nu pēkšņi jaunā formāta dēļ uzvarēs komanda, kas nav bijusi starp favorītiem? Neviens necienīs šādu iznākumu. Tāpēc sezona jābeidz tagad. Jārūpējas par cilvēku, par līdzjutēju drošību. Jāatgriežas nākamgad."

Koronavīrusa pandēmijas dēļ NBA pēdējās spēles tika aizvadītas 12. marta naktī un kopš tā laika izsludināts beztermiņa pārtraukums. Līgas vadība cer atsākt un pabeigt sezonu, un ir izstrādājusi vairākus plānus, kā to varētu paveikt. Visticamāk, visi mači norisinātos vienā pilsētā.

Lai gan sākotnēji tika izplatīta informācija, ka NBA lūgusi ārzemju spēlētājiem uzkavēties ASV un nedoties uz dzimtenēm, pēdējā laikā aizvien vairāk basketbolistu atgriezušies savās mājās.

ASV teritorijā konstatēti ar milzu atrāvienu visvairāk "Covid-19" saslimšanas gadījumu pasaulē - vairāk nekā 1,3 miljoni (tuvākajai sekotājai Spānijai 264 tūkstoši saslimšanas gadījumu). Tāpat arī nāves gadījumu visvairāk pasaulē ir tieši ASV - vairāk nekā 80 tūkstoši (tuvākajai sekotājai Apvienotajai Karalistei - virs 31 tūkstoša).

Izmantotie resursi:
https://ftw.usatoday.com/


, 2020-05-10 18:06, pirms 4 gadiem
Kārtējā reize, kad Šakam skatītājs ir otršķirīgs
, 2020-05-10 18:09, pirms 4 gadiem
Kāpēc lai necienītu čempionus? Tikai tāpēc, ka O'Nīls tā domā? Čempions paliek čempions.
, 2020-05-10 18:38, pirms 4 gadiem
Arī uzskatu, ka tā īsti nav, jo te pierādās, kurš ir augstas raudzes profesionālis un uztur sevi formā, nevis šo izmanto kā apmaksātu atvaļinājumu.. Šis gluži nav kā OS hokejā, kur nebija spēcīgākie, tāpēc varētu diskutēt, šeit tomēr spēlētāji paliek tie paši. 👍
, 2020-05-10 18:53, pirms 4 gadiem
nepiekrītu Šakam, tautai vajag NBA PLAYOFF
, 2020-05-10 19:32, pirms 4 gadiem
sochee rakstīja: nepiekrītu Šakam, tautai vajag NBA PLAYOFF
ja turpina sezonu, tad ir jāpabeidz regulārā sezona
, 2020-05-10 20:01, pirms 4 gadiem
sochee rakstīja: nepiekrītu Šakam, tautai vajag NBA PLAYOFF
Porziņģim liekas, ka čempiontituls nemaz nespīdēja. Būs vien NBA jāpaliek bez play offa.
, 2020-05-10 22:16, pirms 4 gadiem
Pilnīgas muļķības. Apstākļi VISIEM būs vienādi, tātad uzvarēs labākais.
Un nav starpības kāda vai cik gara bija sezona, svarīgi ir tas, ka apstākļi visiem ir vienlīdzīgi.
Un būs vēl jo interesantāk, mazāk traumas, vairāk izredzes pastarīšiem, no skatītāja viedokļa perfekti
, 2020-05-10 22:33, pirms 4 gadiem
Vajadzēja Silveram un co noteikt kurš ir pēdējāis iespējamais datums sezonas atsākšanai...
Tad vēl viņiem jātiek galā ar spēlētāju testēšanu,jo bija info,ka viņi netestēs cilvēkus bez simptomiem.Aizvedīs visus uz to vienu vietu,un visi būs slimi
Nedēļām vēļ ņemsies un domās.Tad vajadzēs komandām 3 nedēļas ''normālai'' nometnei,un tas jau būs gandrīz jūlijs...
, 2020-05-10 23:21, pirms 4 gadiem
Mans viedoklis šeit laikam būs nepopulārs, bet piekrītu Šakam. Play-off ar to arī ir play-off, ka tas ir kā sezonas pagarinājums, kur uzvar pat ne fiziski, bet mentāli spēcīgākais, kur jāspēj pārvarēt sezonas garumā sakrātais nogurums, traumas un citi faktori. Manuprāt, tur jau ir tā īstā play-off garša. Ja tagad visi sanāks kopā pilnīgi veseli, atpūtušies un uzraus kaut kādu zibensturnīru par NBA čempiona titulu. Nu sorry.
, 2020-05-10 23:33, pirms 4 gadiem
Raitcha rakstīja: Pilnīgas muļķības. Apstākļi VISIEM būs vienādi, tātad uzvarēs labākais.
Un nav starpības kāda vai cik gara bija sezona, svarīgi ir tas, ka apstākļi visiem ir vienlīdzīgi.
Un būs vēl jo interesantāk, mazāk traumas, vairāk izredzes pastarīšiem, no skatītāja viedokļa perfekti
Apstākļi gan visiem nav vienādi. Katram štatam is savi noteikumi kad var atvērt treniņu zāles. Līdz ar to var sanākt,ka būs komandas ,kuru spēlētāji var atsākt treniņus agrāk. Hawks jau bija tāda iespēja Džordžijas štatā,bet šie godīgi atteicās(Hawks gan var tik sapņot par play off)
, 2020-05-11 00:52, pirms 4 gadiem
ILovehockey rakstīja: Apstākļi gan visiem nav vienādi. Katram štatam is savi noteikumi kad var atvērt treniņu zāles. Līdz ar to var sanākt,ka būs komandas ,kuru spēlētāji var atsākt treniņus agrāk. Hawks jau bija tāda iespēja Džordžijas štatā,bet šie godīgi atteicās(Hawks gan var tik sapņot par play off)
Tieši tā, vēl jāņem vērā tie kuriem mājās ir trenažieru zāles, grozs utt, un lielai daļai spēlētāju tādas iespējas nav.
Pat nerunājot cik godīgi tas ir - ņemot vērā apstākļus basketbola nebūs īsti skatāms.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
8

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.