Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Knicks" rezervisti sarūpē Porziņģim pirmo NBA uzvaru bez Entonija

"Knicks" rezervisti sarūpē Porziņģim pirmo NBA uzvaru bez Entonija
Kristaps Porziņģis pret Bismaku Bijombo
Foto: Sipa USA/Scanpix

Kristaps Porziņģis guva 14 punktus "Knicks" uzvarā pār "Magic" ar 113:105. Ņujorkas komanda vāji aizvadīja pirmās trīs ceturtdaļas, taču pēc Kaila O`Kvina nākšanas laukumā ar savu rezervistu palīdzību pēdējā ceturtdaļā ielaida tikai 13 punktus, sagriežot maču kājām gaisā. Porziņģa karjerā šī ir pirmā uzvara NBA spēlē, kas gūta bez Karmelo Entonija piedalīšanās.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 30 minūtes, kurās sameta 14 punktus (1p. 2/2, 2p. 6/12) un savāca septiņas atlēkušās bumbas. Porziņģim arī viena piespēle un viens bloks, četras piezīmes un viena kļūda. Latviešu uzbrucēja +/- rādītājs šoreiz mīnus deviņi. Šī bija Porziņģa pirmā spēle šosezon, kurā viņš neizdarīja nevienu tālmetienu, un arī debijas sezonā viņam bija tikai trīs mači bez kaut viena izmesta tālmetiena.

"Knicks" spēli aizvadīja bez Karmelo Entonija sastāvā, kurš malā palika sāpoša ceļgala dēļ. Kopš Porziņģa draftēšanas šī bija 12. "Knicks" spēle, kurā nepiedalījās Entonijs, un visās pirmajās 11 reizēs pēc kārtas "Knicks" bez Entonija cieta zaudējumu, bet šodien Porziņģim un "Knicks" izdevās šo "tradīciju" mainīt, gūstot pirmo uzvaru.

Pirmajā ceturtdaļā varēja labi redzēt, ka "Knicks" iepriekšējo spēli aizvadīja pirms 26 stundām (tādā pašā situācijā gan bija arī "Magic"). Ar īso sākumsastāvu, kurā Porziņģis bija centrs, "Knicks" pilnībā izgāza sākumu, nokļūstot iedzinējos 0:9 un vēlāk 6:19. "Knicks" sākumsastāva spēlētāji no pirmajiem 14 metieniem no spēles trāpīja tikai vienu un arī aizsardzībā darbojās lēni un pavirši.

Arī Porziņģim pirmā ceturtdaļa neizdevās. Viņš gan trāpīja divus sodiņus, taču pieredzēja, kā pāri viņa rokām spēcīgi iedanko Orlando centrs Bismaks Bijombo. Otrajā ceturtdaļā latviešu uzbrucējam veicās jau labāk, viņš pats tika pie viegla danka un pēc tam trāpīja trīs pustālos. "Knicks" izdevās nedaudz sakārtot savas rindas, svaigas vēsmas laukumā ienesa rezervisti, nesen piesaistīto Česonu Rendlu ieskaitot, un puslaika beigas izdevās sagaidīt ar jau daudz pieklājīgāku rezultāta starpību (51:54). Orlando rindās 18 punktus bija paspējis gūt Evans Furnjē.

Trešajā ceturtdaļā Porziņģis iekūlās piezīmju problēmā, un pēc netīša sitiena ar elkoni Furnjē viņš saņēma ceturto piezīmi un tika nomainīts. "Knicks" bez Porziņģa turpināja spēlēt nestabili, taču rezultāta ziņā pamanījās pārāk tālu neatpalikt (85:92). Ceturtdaļas beigās tehnisko piezīmi saņēma Bijombo, kad, cenšoties triekt bumbu grozā, ar elkoni uzsita zilu aci Villijam Ernangomesam.

Pēdējo ceturtdaļu "Knicks" uzsāka ar iespaidīgu izrāvienu 10:0 un pēc tam panāca jau 106:96. Izrāviena laikā laukumā bija pārsvarā rezervisti, ieskaitot tikai tobrīd laukumā nākušo Kailu O`Kvinu, un "Knicks" beidzot aktīvi spēlēja aizsardzībā. Porziņģis spēlē atgriezās trīs minūtes pirms beigām un palīdzēja iekrāto pārsvaru nosargāt (113:105). Orlando pēdējā ceturtdaļā guva tikai 13 punktus, kamēr Ņujorkai viens pats O`Kvins sameta 11. Tāpat jāizceļ Rendla septiņi punkti un lieliskais +/- rādītājs (plus 27), kamēr Rouzs pēdējā ceturtdaļā laukumā tā arī neatgriezās. Orlando rindās savukārt "triple-double" savāca Elfrīds Peitons (16+11+10).

"Magic" (23-41) - "Knicks" (26-38) 105:113

(28:20, 26:31, 38:34, 13:28)
Magic: Furnjē 25, Gordons 17, Peitons 16 (11 atl.b., 10 rez.p.), Grīns 15, Bijombo 10 (14 atl.b.), Hezonja 8, Votsons 5, Ross 5, Ogastīns 4,Rudežs.
Knicks: Lī 20, Tomass 17, Porziņģis 14, Ernangomess 14, Rouzs 12, O`Kvins 11 (8 atl.b.), Holidejs 10, Kuzminsks 8, Rendls 7, Beikers.

Izmantotie resursi:
NBA.com


, 2017-03-07 04:49, pirms 7 gadiem
Re uz kuriem spēlētājiem jābalstās treneriem lai sasniegtu rezultātu!
, 2017-03-07 05:00, pirms 7 gadiem
Šitāda spēle no knicks puses nebija sen redzēta
, 2017-03-07 09:02, pirms 7 gadiem
Rozes impotence aizsardzībā ir vienkārši apbrīnojama... Es tādu špīleru nemaz nelaistu ārā no ģerbtuves, kur nu vēl laukumā. Tiesa, arī KP spēle aizsardzībā ir kā aklo vistiņu spēlēšana. Pie pickn roll tiek veiktas neizsakāmi nervozas un apjukuma pilnas darbības. Bet tas droši vien ir tāpēc, ka cenšas sasmelt partneru impotenci. Un vispār, šī komanda aizsardzībā spēlē kā pagalma labākie džeki, bet uzbrukums ir reāli skatāms strītbols - nekādas bumbas kustības, toties labas paraugstundas Melones, Rozes un KP izpildījumā, kā ir jāapspēlēs 1:1. Prozit!
, 2017-03-07 09:18, pirms 7 gadiem
Boguts jau pirmajā minūtē savaino kāju un sezona beigusies.
, 2017-03-07 09:22, pirms 7 gadiem
Anthony nespēlē, Rose +/- koeficients -23, bet komanda uzvar... Pretinieks gan nebija tas spēcīgākais, bet ceru, ka pēc šīs spēles beidzot treneri un Džeksons veiks kādas būtiskākas pārmaiņas!
, 2017-03-07 09:23, pirms 7 gadiem
Ar katru spēli Rouzs arvien vairāk sāk vienkārši riebties. Nē, ne jau tāpēc, ka viņš bumbu nepiespēlē Kristapam, viņš vispār bumbu citam atdod tikai tad, kad iespiests kaktā un nav citas izejas. Šitā puļīt un skriet nesekmīgos caurgājienos, nu lai dies nogrābstās, kāds viņam bija trāpījumu koeficients un plus mīnus cipariņš! To džeku par Vefā norautu no laukuma nost un pēc tam izsviestu no blices ārā. Vai tiešām tas pagātnes MVP visiem tā ir aizmiglojis prātus, ka neviens neredz, kas notiek laukumā? Lai viņš iet pirst uz visām četrām debess pusēm, ja Fils (visu cieņu) viņu neaizsviedīs prom, tad ganos jādzen Fils. Un Hornāčeks ar, kā spēlētājs bija labs, pat tāda puszvaigzne (drusku esu redzējis), bet kā treneris - lai iet skolot TTT juniores. Ņujorkai, lai nākamsezon kaut drusku paceltos no pīšļiem un atejas bedres, vajag divus cilvēkus - normālu pleimeikeri un tiešām labu autoritatīvu treneri. Citādi Kristapam visu atlikušo dzīvi nāksies spēlēt kopā ar samazgu žurkām a la Rouzs.
, 2017-03-07 09:39, pirms 7 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Ar katru spēli Rouzs arvien vairāk sāk vienkārši riebties. Nē, ne jau tāpēc, ka viņš bumbu nepiespēlē Kristapam, viņš vispār bumbu citam atdod tikai tad, kad iespiests kaktā un nav citas izejas. Šitā puļīt un skriet nesekmīgos caurgājienos, nu lai dies nogrābstās, kāds viņam bija trāpījumu koeficients un plus mīnus cipariņš! To džeku par Vefā norautu no laukuma nost un pēc tam izsviestu no blices ārā. Vai tiešām tas pagātnes MVP visiem tā ir aizmiglojis prātus, ka neviens neredz, kas notiek laukumā? Lai viņš iet pirst uz visām četrām debess pusēm, ja Fils (visu cieņu) viņu neaizsviedīs prom, tad ganos jādzen Fils. Un Hornāčeks ar, kā spēlētājs bija labs, pat tāda puszvaigzne (drusku esu redzējis), bet kā treneris - lai iet skolot TTT juniores. Ņujorkai, lai nākamsezon kaut drusku paceltos no pīšļiem un atejas bedres, vajag divus cilvēkus - normālu pleimeikeri un tiešām labu autoritatīvu treneri. Citādi Kristapam visu atlikušo dzīvi nāksies spēlēt kopā ar samazgu žurkām a la Rouzs.
Es gan domāju, ka Hornačeks vienkārši dara to, ko viņam liek darīt no augšas (Fils). Nu neticu, ka viņš neredz to, ko pat cilvēki ar neprofesionālu aci spēj ieraudzīt. Fils vienkārši negrib atzīt, ka ir totāli iegrābies ar spēlētājiem un izčakarējis sezonu, tāpēc viņi turpina spēlēt..
, 2017-03-07 09:45, pirms 7 gadiem
Kā izskatījās Rendls ? Neredzēju spēli ...
, 2017-03-07 09:46, pirms 7 gadiem
tads virsrakts,itka pamatsastavs neko nedaritu,ieskaitot lospeku Kirstapu
Slēpts komentārs: Maikl30
, 2017-03-07 09:54, pirms 7 gadiem
KillerLoop rakstīja: Es gan domāju, ka Hornačeks vienkārši dara to, ko viņam liek darīt no augšas (Fils). Nu neticu, ka viņš neredz to, ko pat cilvēki ar neprofesionālu aci spēj ieraudzīt. Fils vienkārši negrib atzīt, ka ir totāli iegrābies ar spēlētājiem un izčakarējis sezonu, tāpēc viņi turpina spēlēt..
Tā arī ir. Fils uzspiež savu nelaimīgo trijstūri, un līdz ar to Hornačekam nav varianti, jo viņam jātrenē nevis pēc sava stila, bet gan pēc Fila. Rezultātā nelaimīgs ir treneris, nelaimīgi ir spēlētāji, un nelaimīgi ir fani. Nav jau brīnums, ka Fils nepaņēma kaut kādu "krutāku" treneri, jo tiem viņš nevarētu savu uzspiest. Hornačeks ir kā marionete tur. Filam ir jākravā savi čemodāni, jo kā treneris bija izcils, bet kā komandas galva- miskaste.
Slēpts komentārs: Yolais
, 2017-03-07 09:59, pirms 7 gadiem
stardust rakstīja: Kā izskatījās Rendls ? Neredzēju spēli ...
Pat ļoti, ļoti labi. Tas +27 koeficients viņam bija pelnīti. Pats iedeva vairākas labas piespēles, bet galvenais, ka regulāri un ātri, precīzi piespēlēja komandas biedriem, visu laiku cenšoties neapstādināt bumbas kustību.

Vispār šodien Knicks brīžiem spēlēja jau basketbolu, nevis strītbolu laukumā.
, 2017-03-07 10:40, pirms 7 gadiem
Yolais rakstīja: PSG-Barca 4:0 , barca specīgākā komanda pasaulē, smiekli nāk
Sasāpējās, ka aizskāra tavu Kristapiņu, nu aizej istabas stūrītī norauj kulaciņā. neko nepareizi nepateica, All star spēlēi sūdīga statistika. A tu tikai izskaties māki kko ne pa tēmu uzpļūtīt, eh ..
, 2017-03-07 10:44, pirms 7 gadiem
Tagad mierīgi es Fila vietā atlaistu Rouzu. Izredžu iekļūt astotniekā ir niecīgas. Bet pats galvenais. Komanda no nekurienas ir izrāvusi patiešām labu saspēles vadītāju,kurš ir individuāli meistarįgs,spēlē komandas interesēs,spēlē aizsardzībā un prot regulāri atdot labu piespēli partnerim. Rouzam no šī visa viena lieta piemīt.
, 2017-03-07 10:49, pirms 7 gadiem
D-Mob rakstīja: Sasāpējās, ka aizskāra tavu Kristapiņu, nu aizej istabas stūrītī norauj kulaciņā. neko nepareizi nepateica, All star spēlēi sūdīga statistika. A tu tikai izskaties māki kko ne pa tēmu uzpļūtīt, eh ..
Tas pats ar tevi - sasāpējās, ka aizskāra tavu barseloniņu, nu aizej bla bla bla .. neko nepareizi nepateica, pasaules labākais klubs pakāsa ar 0-4.
, 2017-03-07 10:58, pirms 7 gadiem
raiversons rakstīja: Tas pats ar tevi - sasāpējās, ka aizskāra tavu barseloniņu, nu aizej bla bla bla .. neko nepareizi nepateica, pasaules labākais klubs pakāsa ar 0-4.
Lol, nav Barsa mana komanda, nesatraucies Un jā, neko nepareizu, tikai sadaļa basketbols nevis futbols
, 2017-03-07 11:06, pirms 7 gadiem
Bet nu komandas spēle vienkārši bardaks (it sevišķi 1/4, iemest nevar, aizsardzībā nospēlēt arī). Labi, ka rezervisti pavērās.
, 2017-03-07 11:12, pirms 7 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Ar katru spēli Rouzs arvien vairāk sāk vienkārši riebties. Nē, ne jau tāpēc, ka viņš bumbu nepiespēlē Kristapam, viņš vispār bumbu citam atdod tikai tad, kad iespiests kaktā un nav citas izejas. Šitā puļīt un skriet nesekmīgos caurgājienos, nu lai dies nogrābstās, kāds viņam bija trāpījumu koeficients un plus mīnus cipariņš! To džeku par Vefā norautu no laukuma nost un pēc tam izsviestu no blices ārā. Vai tiešām tas pagātnes MVP visiem tā ir aizmiglojis prātus, ka neviens neredz, kas notiek laukumā? Lai viņš iet pirst uz visām četrām debess pusēm, ja Fils (visu cieņu) viņu neaizsviedīs prom, tad ganos jādzen Fils. Un Hornāčeks ar, kā spēlētājs bija labs, pat tāda puszvaigzne (drusku esu redzējis), bet kā treneris - lai iet skolot TTT juniores. Ņujorkai, lai nākamsezon kaut drusku paceltos no pīšļiem un atejas bedres, vajag divus cilvēkus - normālu pleimeikeri un tiešām labu autoritatīvu treneri. Citādi Kristapam visu atlikušo dzīvi nāksies spēlēt kopā ar samazgu žurkām a la Rouzs.
Tai komandā galvenā vaina ir tieši vadībā un neveiksmīgā menedžmentā. Ne jau Hornačeks tur kaut ko nosaka, bet gan Fila nevienam nesaprotamais plāns.
, 2017-03-07 11:13, pirms 7 gadiem
D-Mob rakstīja: Lol, nav Barsa mana komanda, nesatraucies Un jā, neko nepareizu, tikai sadaļa basketbols nevis futbols
Tieši tā - basketbola sadaļa. Ko tad satraucies par barselonu, ja nav tava komanda?
, 2017-03-07 11:32, pirms 7 gadiem
OOOOOOOO Kur ta taa ielene SANDRANA ar saviem bilijoniem ,laikam drusku sakakaajaas ,cerams O' Kvins kaadreiz vinu drastiski izraus .... Lai zin kaa ir kad CREDIT Pasai vajadzees nemt seezamvietas salaapiisanai ....
, 2017-03-07 12:01, pirms 7 gadiem
AAAAAAAAAAAAAAAAAAA Kaa kaa uzsvilp taa klaat ..... kaa riktiiga EMMA...
, 2017-03-07 12:01, pirms 7 gadiem
stardust rakstīja: Kā izskatījās Rendls ? Neredzēju spēli ...
Man izskatijās diezgan labs. Kustīgs un var redzēt, ka cīnas un dot piespēles.
, 2017-03-07 12:03, pirms 7 gadiem
Rendls tiešām labs izskatās vismaz pēc pirmās spēles, īstākais pg Knicks pie kā bumba neapstājas. Bet ta jau redzēs, ka būs tālāk.
, 2017-03-07 12:11, pirms 7 gadiem
Smieklīgākais, ka vēl pavisam nesen gan autors Siliņš, gan daži komentētāji apgalvoja, ka Rouza meistarība neesot sliktāka, kā viņa MVP gadā. Buahaha!
, 2017-03-07 15:06, pirms 7 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Ar katru spēli Rouzs arvien vairāk sāk vienkārši riebties. Nē, ne jau tāpēc, ka viņš bumbu nepiespēlē Kristapam, viņš vispār bumbu citam atdod tikai tad, kad iespiests kaktā un nav citas izejas. Šitā puļīt un skriet nesekmīgos caurgājienos, nu lai dies nogrābstās, kāds viņam bija trāpījumu koeficients un plus mīnus cipariņš! To džeku par Vefā norautu no laukuma nost un pēc tam izsviestu no blices ārā. Vai tiešām tas pagātnes MVP visiem tā ir aizmiglojis prātus, ka neviens neredz, kas notiek laukumā? Lai viņš iet pirst uz visām četrām debess pusēm, ja Fils (visu cieņu) viņu neaizsviedīs prom, tad ganos jādzen Fils. Un Hornāčeks ar, kā spēlētājs bija labs, pat tāda puszvaigzne (drusku esu redzējis), bet kā treneris - lai iet skolot TTT juniores. Ņujorkai, lai nākamsezon kaut drusku paceltos no pīšļiem un atejas bedres, vajag divus cilvēkus - normālu pleimeikeri un tiešām labu autoritatīvu treneri. Citādi Kristapam visu atlikušo dzīvi nāksies spēlēt kopā ar samazgu žurkām a la Rouzs.
Smejies vai? vafelē viņš kaut nevienu piespēli neatdodot samestu pa 30 punktiem spēlē.
, 2017-03-07 16:42, pirms 7 gadiem
raiversons rakstīja: Tieši tā - basketbola sadaļa. Ko tad satraucies par barselonu, ja nav tava komanda?
dunduks tu tak esi, ne jau par barsu satraucos, izlasi vēlreiz ko es cilvēkam aizrādīju...
, 2017-03-07 17:18, pirms 7 gadiem
Kur tad dienas topa video, kur KP pazemo? Parasti tak lika arī tādus....
, 2017-03-07 20:48, pirms 7 gadiem
Nav Rose , nav Antony un spēle aizgāja . Un nav KP un arī spēle aizgāja . Vienkārši arī KP no abiem samācījies to bumbas pārturēšanu un neatdot vairs piespēles . Ieteiktu Hornaseksam nākošo spēli bez šiem uzlaist . redzēs kā sanāks .
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.