Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Veselijs un "Fenerbahce" pieveic "Nets", Belineli 32 punkti Portlendā

Veselijs un "Fenerbahce" pieveic "Nets", Belineli 32 punkti Portlendā
Jans Veselijs pret Bruku Lopesu
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Bruklinā vietējais NBA klubs „Nets” pārbaudes spēlē ar 96:101 piekāpās Turcijas klubam „Fenerbahce”, kurš trāpīja vairāk nekā 50% tālmetienu un kura rindās 18 punktus guva divas pret Latviju „EuroBasket 2015” spēles aizvadījušais Jans Veselijs. Savukārt Portlendā notikušajā spēlē "Kings" uzvarēja papildlaikā pret "Blazers" (109:105), lielisku spēles otro pusi aizvadot Marko Belineli.

Stambulas „Fenerbahce” pēc visai līdzvērtīga mača sākuma otrajā un trešajā ceturtdaļā prata teju nemitīgi atrasties vadībā, taču lielāku pārsvaru par desmit punktiem nesasniedza. Pēdējo ceturtdaļu „Nets” sāka ar izrāvienu 8:0 un atgrieza spēli līdzsvarā, bet pēdējās minūtēs kļūdījās abos soda metienos un, lai arī vēl 38 sekundes pirms beigām panāca 96:99 un vēl atguva bumbu, nācās piekāpties ar 96:101 pēc diviem Kosta Slukasa soda metieniem.

„Fenerbahce” šajā mačā ļoti precīzi uzbruka no tālmetienu līnijas, grozā raidot 11 bumbas no 21 izmestajām, kā arī kļūdījās tikai divos soda metienos, kamēr „Nets” no 28 sodiņiem trāpīja tikai 19. 18 punktus „Fenerbahce” sastāvā sakrāja Čehijas izlases līderis Jans Veselijs, 16 pievienoja Luidži Datome, bet Slukasam „double-double” ar 11 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Interesanti, ka šajā spēlē satikās divi Bogdanoviči – serbs Bogdans „Fenerbahce” rindās sameta 16 punktus, bet horvāts Bojans "Nets" komandā aizmeta garām visus četrus metienus no spēles un guva vien trīs punktus. Bruklinai gan ar spēcīgu „double-double” atzīmējās Tomass Robinsons, kuram 12 punkti un 16 atlēkušās bumbas, deviņas no tām uzbrukumā. Bruks Lopess savukārt guva 18 punktus un bloķēja četrus metienus.

Šī bija "Fenerbahce" ceturtā spēle pret NBA komandu un otrā uzvara - 2012. gada rudenī tika pieveikta Bostona, bet nākamajos divos gados nācās atzīt "Thunder" un "Spurs" pārākumu pārbaudes spēlēs.

Tikmēr Portlendā vietējā „Trail Blazers” pirmajās trīs ceturtdaļās bija iekrājusi itin pieklājīgu 14 punktu pārsvaru pret „Kings”, spēles gaitā tai bija arī 21 punkta pārsvars, taču pēdējās 12 minūtēs Marko Belineli un Darens Kolisons uzņēmās iniciatīvu un visu Portlendas pārsvaru atspēlēja panākot neizšķirtu. Kolisonam arī bija iespēja pēdējā uzbrukumā izraut uzvaru, taču Portlenda prasmīgi nospēlēja aizsardzībā un nācās spēlēt papildlaiku. Tajā „Kings” uzvarēja ar 109:105, bet Belineli spēli noslēdza ar 32 punktiem, no kuriem 27 gūti pēc pirmā puslaika. 21 pievienoja Kolisons, bet Demarkuss Kazinss 22, tiesa, Kazinss spēlēja tikai mača pirmajā pusē un "Kings" sekmīgākajos brīžos nepiedalījās.

Gatavošanos titula aizstāvēšanai uzsākusi Goldensteitas „Warriors”, kura savā laukumā uzņēma „Raptors” un lietuvieti Jonu Valančūnu. Abi „Warriors” līderi Stefens Karijs un Klejs Tompsons nespēlēja daudz, taču katrs sameta pa 14 punktiem un ielika pamatus komandas uzvarai ar 95:87. Ar lielisku precizitāti (7/9 metienos no spēles) un 15 punktiem atzīmējās Leandru Barbosa, bet debiju „Warriors” kreklā piedzīvoja veterāns Bens Gordons, kurš nolīgts uz pārbaudes laiku – viņam 6:28 minūtes gan punktus gūt neizdevās. Savukārt Valančūns guva astoņus punktus un savāca 10 atlēkušās bumbas

NBA pārbaudes spēļu rezultāti

KomandasRez.Rezultatīvākie
Nets-Fenerbahce96:101Lopess 18 – Veselijs 18
Trail Blazers-Kings105:109 PLilards 17 – Belineli 32
Warriors-Raptors95:87Barbosa 15 – Kerols 15

Izmantotie resursi:
NBA.com


, 2015-10-06 08:16, pirms 9 gadiem
Veselijs netikai EČ komandam sagadāja problēmas. Aktīvs bija pret Nets. Uzskatu ka Veselijam noteikti jaspēlē NBA. Brīnos ka neviena komanda nav piedāvajusi līgumu.
, 2015-10-06 08:21, pirms 9 gadiem
Lembja labaa ola rakstīja: Ventogradas Aivariņs tak arī varēja uzaicināt kādu NBA klubu pie sevis uzkapāt.
Ko Jaunupiņš nevar noorganizēt, savām supervafelem mačus ? Ak pareiz, Jums tak nav naudas pat priekš eirokausiem, kur vēl spēlēt pret nba komandam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-06 09:10, pirms 9 gadiem
Ralfs Pepelnics rakstīja: Par naudu runājot, kapēc tad Aivariņš atteicās no ULEB izaicinājuma kausa un pieteicās tanī FIBA nabagu kausā?
Saki nabagu kauss? Vafelem pat tādam nav naudas. Dzīvo uz haļvas, jo redz dabūja aģentūras spēlētājus pa lēto+krievu projekts atmaksā ceļu un viesnīcu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-06 10:10, pirms 9 gadiem
ļoti nopietns sastāvs Fener šogad. Tikko vienā turnīrā sāka ~16:2 pret Bayern, kas Vācijā grauj ar +30.

Sastāvs ir nereāls. Vispār izskatās pēc spāņu Barcas un Real aplauziena Eirolīgā. Redzēsim.

Starp citu, Fenerbahcei nebija Ali Muhammeds, Hikmans un kas tur vēl - pirmā 5a spēlētāji.
, 2015-10-06 11:02, pirms 9 gadiem
Ralfs Pepelnics rakstīja: Par naudu runājot, kapēc tad Aivariņš atteicās no ULEB izaicinājuma kausa un pieteicās tanī FIBA nabagu kausā?
Nu tu i zābāks. Uleb ir tikai Eirolīga un Eurocup. Izaicinājumu kauss visu laiku ir FIBAi, jeb tu tādu nosaukumu kā FIBA Eurochallenge nekad nebiji dzirdējis ?
, 2015-10-06 16:00, pirms 9 gadiem
Nē, nu totāls apsmiekls... Viens koments savā šaurpierībā krutāks par otru! Poh, vismaz labi uzjautrināties sanāca...
, 2015-10-06 16:17, pirms 9 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Veselijs netikai EČ komandam sagadāja problēmas. Aktīvs bija pret Nets. Uzskatu ka Veselijam noteikti jaspēlē NBA. Brīnos ka neviena komanda nav piedāvajusi līgumu.
Viņš taču spēlēja. Īsti neizsitās. 6ais piks pat bija.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.