Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Orlovskis

Braients: "Šī ir talantīgākā komanda, kādā esmu spēlējis"

Braients: "Šī ir talantīgākā komanda, kādā esmu spēlējis"
Kobe Braients
Foto: AFP

Pirmdiena, 1. oktobris, bija diena, kad Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubi oficiāli uzsāka treniņnometnes, savukārt mediju pārstāvji varēja tikties ar vienību basketbolistiem, treneriem un citiem pārstāvjiem un izjautāt tos par gaidāmo sezonu. Ļoti lielu interesi izpelnījās Losandželosas "Lakers" klubs, kurš starpsezonā papildināja sastāvu ar Dvaitu Hovardu un Stīvu Nešu. Īpaši aktīvi intervēts tika komandas ilggadējais līderis Kobe Braients, kurš tika iztaujāts par gaidāmo sezonu, komandas sastāvu un mērķiem.

"Šī ir talantīgākā komanda, kādā esmu spēlējis," atzīst Braients, vaicāts par savas komandas sastāvu gaidāmajā sezonā. "Vai tas viss rezultēsies ar izcīnītu čempionu titulu, to vēl redzēsim. Bet tikai uz papīra runa ir par vairāku sezonu Gada aizsardzības spēlētāju, MVP balvu ieguvēju, Visu Zvaigžņu spēļu dalībniekiem. Ir runa par spēlētājiem, kuri ir starp labākajiem savā pozīcijā."

Viens ir skaidrs, kopš brīža, kad starpsezonā Losandželosas klubam pievienojās Hovards un Nešs, "Lakers" vienība nevar sūdzēties par uzmanības trūkumu. To pierāda arī pirmdien aizvadītā Mediju diena, kad "Lakers" pirmssezonas treniņnometnes atklāšanas dienā kluba treniņu zālē bija pulcējušies vairāk nekā 300 pārstāvju no neskaitāmiem medijiem.

Vēl nebija, ka Hovards, kurš starpsezonā pārcieta muguras operāciju, piedalīsies "Lakers" otrdienas treniņā. Galvenais treneris Maiks Brauns gan izteicās, ka tas, vai viens no līgas labākajiem centriem piedalīsies komandas kopējos treniņos, būs atkarīgs no paša Hovarda pašsajūtas.

Plānots, ka, ja Hovards nepaspēs pilnībā atlabt un sagatavoties sezonas pirmajām cīņām, Pau Gasols uzsāks mačus centra pozīcijā, bet Džordans Hils ieņems spēka uzbrucēja pozīciju pamatpieciniekā. Pats Hovards izteicies, ka nevēlas sasteigt atgriešanos un par visām varītēm neraujas piedalīties sezonas atklāšanas mačā.

"Tas ir mērķis [piedalīties atklāšanas mačā - E.O.], tomēr es neko nevēlos sasteigt," tā Hovards. "Visi vēlas, lai piedalos atklāšanas spēlē, tomēr mēs neko nesasteigsim."

Vēl viens svarīgs jautājums, kas raisa plašas diskusijas, saistās ar bumbas dalīšanu uz laukuma un saspēlēšanos. Atklāts ir jautājums - vai Hovards spēs spēlēt labi kopā ar Braientu?

Gan Braients, gan Hovards ir atzinuši, ka darīs visu nepieciešamo, lai gūtu panākumus. Braients joprojām ir "Lakers" primārā opcija uzbrukumā, tomēr ir skaidrs, ka Hovards vēlēsies, lai viņam regulāri zem groza tiktu iespēlēta bumba.

"Šī ir mana komanda," tā pieckārtējais NBA čempions Braients. "Taču es vēlos būt drošs, ka tad, kad beigšu karjeru, tā kļūtu par Dvaita komandu. Es vēlos viņam iemācīt visu, ko es zinu, un, lai vēlāk šī organizācija [kad es beigtu karjeru] darbotos tā, it kā es nemaz nebūtu to pametis."

Izmantotie resursi:
NBA on Yahoo! Sports


, 2012-10-03 09:30, pirms 12 gadiem
ASV izlasi viņš neskaita?
, 2012-10-03 09:49, pirms 12 gadiem
Eh, Kobe ir leģenda, viena no pēdējām sezonām viņam kur cīnīties par gredzenu.
, 2012-10-03 09:56, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: ASV izlasi viņš neskaita?
izlase amīšu uztverē ir kā tusiņš uz kuru aizbraukt jautri pavadīt laiku un pie viena tikt pie zelta medaļām... izlase nevienam ASV basketbolistam nav kā prioritāte!
, 2012-10-03 10:02, pirms 12 gadiem
ganjau ka Hovards bus otrs pelnošākais Lakers rindas tagad!
, 2012-10-03 10:26, pirms 12 gadiem
cik ilgi kobem ir vēl līgums ar lakers?
, 2012-10-03 10:27, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Eh, Kobe ir leģenda, viena no pēdējām sezonām viņam kur cīnīties par gredzenu.
Nešam arī
, 2012-10-03 10:29, pirms 12 gadiem
Emilio rakstīja: izlase amīšu uztverē ir kā tusiņš uz kuru aizbraukt jautri pavadīt laiku un pie viena tikt pie zelta medaļām... izlase nevienam ASV basketbolistam nav kā prioritāte!
ASV ir nopietna attieksme pret izlasi, drīzak Latvija to uztver kā tusiņa vietu, kur var pademulēt viesnīcu, palaust durvis un uz spelēm iziet ar pilnīgu pifigismu.
, 2012-10-03 10:37, pirms 12 gadiem
skarabejs1 rakstīja: cik ilgi kobem ir vēl līgums ar lakers?
Vēl uz divām nākamajām sezonām.
, 2012-10-03 10:59, pirms 12 gadiem
sneiksss rakstīja: ASV ir nopietna attieksme pret izlasi, drīzak Latvija to uztver kā tusiņa vietu, kur var pademulēt viesnīcu, palaust durvis un uz spelēm iziet ar pilnīgu pifigismu.
nav jau jādemolē viesnīcas un jāpiekārna dušas, lai būtu jautrs tusiņš. vienkārši starpība tāda, ka ASV basketbolisti ir krietni meistarīgāki! viņi var atļauties nepieiet šim procesam tik nopietni, jo skaidrs, ka savu mērķi viņi var sasniegt uz fizisko dotumu, talanta, meistarības un pārliecības rēķina. taču, protams, viņi ir profesionāļi, līdz ar to arī attieksme pret basketbola spēlēšanu kā tādu ir nopietna!
, 2012-10-03 11:06, pirms 12 gadiem
Emilio rakstīja: nav jau jādemolē viesnīcas un jāpiekārna dušas, lai būtu jautrs tusiņš. vienkārši starpība tāda, ka ASV basketbolisti ir krietni meistarīgāki! viņi var atļauties nepieiet šim procesam tik nopietni, jo skaidrs, ka savu mērķi viņi var sasniegt uz fizisko dotumu, talanta, meistarības un pārliecības rēķina. taču, protams, viņi ir profesionāļi, līdz ar to arī attieksme pret basketbola spēlēšanu kā tādu ir nopietna!
pret spāniju nemaz nebija tik viegli..
, 2012-10-03 11:09, pirms 12 gadiem
tads rakstīja: ganjau ka Hovards bus otrs pelnošākais Lakers rindas tagad!
To domā šo pašreizējo modeli vai vispār Lakers vēsturi?
Tikai atceries, ka Kobem vēl turpmākaš divas sezoans būs lielaķā alga līgā, un komandām tomēr ir savi ierobežojumi, tapēc kāda būs Hovarda alga uz nākamo sezona, ja viņš vispār izdomās pagarināt līgumu, to īsti vēl nevar zināt. Protams, virs 15M jau prasīs
, 2012-10-03 11:12, pirms 12 gadiem
Emilio rakstīja: nav jau jādemolē viesnīcas un jāpiekārna dušas, lai būtu jautrs tusiņš. vienkārši starpība tāda, ka ASV basketbolisti ir krietni meistarīgāki! viņi var atļauties nepieiet šim procesam tik nopietni, jo skaidrs, ka savu mērķi viņi var sasniegt uz fizisko dotumu, talanta, meistarības un pārliecības rēķina. taču, protams, viņi ir profesionāļi, līdz ar to arī attieksme pret basketbola spēlēšanu kā tādu ir nopietna!
Mazāk tur tā atieksme, vairāk tas, ka viņi spēj savākties un sadeldēt pacmit punktus pāris minūtēs, ar ko diezgan bieži pietiek - meistarība
Pagaidām pasualē nav neviena cita izlase, kura spēj spēlēt ar pieciem mazajiem, centrā esot 3. Nr. - LBJ un izcīnīt medaļas.
, 2012-10-03 11:16, pirms 12 gadiem
skarabejs1 rakstīja: pret spāniju nemaz nebija tik viegli..
Bet atceries, ka ASV ir kur augt (daudzpusīgāki saspēlnieki, centri) - Spānijai šie ir griesti.
, 2012-10-03 11:29, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Mazāk tur tā atieksme, vairāk tas, ka viņi spēj savākties un sadeldēt pacmit punktus pāris minūtēs, ar ko diezgan bieži pietiek - meistarība
Pagaidām pasualē nav neviena cita izlase, kura spēj spēlēt ar pieciem mazajiem, centrā esot 3. Nr. - LBJ un izcīnīt medaļas.
nu jā, tā arī biju domājis, ka viņu individuālais pārspēks ir tik liels, ka viņi var atļauties neiespringt uz kkādiem taktiskajiem risinājumiem un to, kā kurā situācijā rīkoties - viņi dara un viņiem sanāk. par to nopietno attieksmi domāju tādā ziņā, ka amīši spēles laikā nesāk "laist luni" t.i. koncentrējas uz basketbola spēlēšanu un pretinieka apspēlēšanu, protams, ik pa laikam uztaisot pa kādam hailaitam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-03 11:33, pirms 12 gadiem
skarabejs1 rakstīja: pret spāniju nemaz nebija tik viegli..
nebija viegli, jo grozi kā gribi - spāņi tomēr ir top 3 blice pasaulē! taču, ja skatījies spēli, noteikti ievēroji, ka, lai kā spāņi vilktu un censtos, ne mirkli neradās iespaids par to, ka tiktu apdraudēta ASV uzvara. un, kā jau Raitcha te rakstīja - spāņi rukāja uz "pilnu katušku", kamēr attiecībā uz amīšiem visu laiku bija sajūta, ka viņi savā spēlē var pielikt vēl un vēl.
, 2012-10-03 12:04, pirms 12 gadiem
Neesmu liels Ezernieku fans, bet gribetos, lai Nešs dabūj beidzot to gredzenu. Domāju ka, tuvākajā nākotnē plosies Rubio ar koka vilkiem.
, 2012-10-03 16:08, pirms 12 gadiem
Kobe labakais speletajs pasaulee, Howards labakai centrs un Nash labakais piespeletajs. Kobe parspraudis paari princesei, Howards samals kristiini miltos un Nash ar piespelem paarbrauks paari HEAT.
, 2012-10-03 16:36, pirms 12 gadiem
It's all about #24 rakstīja: Kobe labakais speletajs pasaulee, Howards labakai centrs un Nash labakais piespeletajs. Kobe parspraudis paari princesei, Howards samals kristiini miltos un Nash ar piespelem paarbrauks paari HEAT.
NBA2K13?
, 2012-10-03 16:45, pirms 12 gadiem
It's all about #24 rakstīja: Kobe labakais speletajs pasaulee, Howards labakai centrs un Nash labakais piespeletajs. Kobe parspraudis paari princesei, Howards samals kristiini miltos un Nash ar piespelem paarbrauks paari HEAT.
Kobe labākais?? domāju vairs nē... Howards - skatīsimies, kāds viņš būs pēc traumas. Nash - vecs.
kāds sakars ar Kobes sex ķibelēm? Vai ta Howards ir sievu sitējs? Ko tu vēl te Heat pin iekšā? Vardu sakot beidz murgot
, 2012-10-03 17:16, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: NBA2K13?
ņemot vērā faktu, ka tiks sprausts, sists un tajā tiks iesaistītas arī sievietes, tad tas būs kas krietni nopietnāks par 2K13!
, 2012-10-03 19:14, pirms 12 gadiem
idioti es teloju irbiiti
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
4

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
8

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.