Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kobe "Lakers" kritiķiem: "Aizverieties un esiet pacietīgi!"

Kobe "Lakers" kritiķiem: "Aizverieties un esiet pacietīgi!"
"Lakers" vīri vēl mēģina līdz galam izprast "Prinstonas uzbrukuma" sistēmu
Foto: AP/Scanpix

Pēc nesekmīgā jaunās Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) sezonas ievada Losandželosas "Lakers" superzvaigzne Kobe Braients asi vērsies pret komandas kritiķiem, aicinot ļaut spēlētājiem ieskrieties un aprast vienam ar otru.

"Lakers" starpsezonā ieguva centru Dvaitu Hovardu un saspēles vadītāju Stīvu Nešu, kas lika basketbola apskatniekiem vērtēt "Lakers" kā vienus no galvenajiem favorītiem uz uzvaru Rietumu konferencē. Pirmssezonas pārbaudes spēlēs gan aina iezīmējās diametrāli pretēja nekā tā pienāktos favorītei - astoņās spēlēs astoņi zaudējumi. Regulārajai sezonai sākoties, sniegums neuzlabojās - pirmajos divos mačos piedzīvotas neveiksmes.

Pieckārtējais NBA čempions "Lakers" sastāvā Kobe Braients uzdevies par komandas galvenā trenera Maika Brauna aizstāvi: "Esmu uzvarējis, tāpēc varu tā teikt. Maikam to pateikt ir grūtāk, tāpēc sacīšu viņa vietā: Visi aizverieties. Ļaujiet mums strādāt. Beigu beigās jūs būsiet priecīgi par rezultātu, kā tas vienmēr notiek." Vaicāts, ko domā par pilsētā valdošo stresu pēc nesekmīgā sezonas sākuma, Braients ir acīmredzami (ausīmdzirdami) dzēlīgs: "Es to nesaprotu. Cenšos iekost mēlē un nesaukt šos cilvēkus [kuri kritizē "Lakers" uzbrukumu] par stulbiem, ko es laikam nupat izdarīju."

Viens no galvenajiem skeptiķu argumentiem ir "Prinstonas uzbrukuma" ieviešana "Lakers" arsenālā. Oriģināli uzbūvēta komandai ar zemu talanta līmeni, Prinstonas universitātes komandā pielietotā uzbrukuma shēma pagaidām rezultātu nenes, kad to mēģina pielietot Losandželosas superzvaigznes. Kobe saredz zināmas saistības starp "Prinstonas uzbrukumu" un "Trīsstūra uzbrukumu", ko savulaik uz Losandželosu atveda komandas bijušais galvenais treneris Fils Džeksons.

"Cilvēki ir piedzīvojuši, kad izcīnām vairākus titulus ar uzbrukumu, ko bija grūti iemācīties, kas bija vairāku iespēju secība, bet ne izstrādātas sadarbības, kas lika pieciem puišiem laukumā saprasties un kopīgi strādāt," Braients ir neizpratnē par kritikas vilni. "Viņi zina, kā šīs lietas strādā, un ir stulbums tagad teikt - ļaujiet Stīvam [Nešam] driblēties un veidot iespējas citiem vai ļaujiet Dvaitam spēlēt ar muguru apakšā, vai ļaujiet man spēlēt izolāciju. Negribu sacīt, ka tā teikt ir idiotiski, bet tuvu tam."

Runājot par Nešu, pieredzējušais aizsargs guvis kājas savainojumu. Pagaidām nav skaidrs, vai veterāns varēs doties laukumā Losandželosas derbijā, naktī uz sestdienu "Lakers" tiekoties ar "Clippers". Ceturtdienas treniņā 38 gadus vecais saspēles vadītājs nepiedalījās un laukuma malā, pārvietojoties nedaudz kliboja. Pats basketbolists ga norādījis, ka savainojums nešķiet pārāk nopietns.

"Vienīgais, kas ir mainījies [kopš Džeksons sāka ieviest "trīsstūra uzbrukumu"], ir tas, ka Maiks Brauns saka - esiet pacietīgi. Toreiz Fils Džeksons visiem teica - aizverieties," paralēles ar 1999. gadu velk Braients. "Tā tam arī jābūt, jo Fils izcīnīja titulus, bet Maiks pie tāda pagaidām vēl nav ticis. Ir jāskatās uz uzbrukuma filozofiju. Tās abas ir vienādas, un cilvēkiem tas ir jāsaprot. Daži kādreiz arī Filam pārmeta par uzbrukuma sistēmu. Tas tomēr kaut ko pasaka par šādiem cilvēkiem."

Izmantotie resursi:
ESPN


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-02 11:30, pirms 11 gadiem
Nu es domāju,ka nepieciešams vel nedaudz laika,lai komanda normāli iespēlētos,tā ka uztraukumam nav pamata.
Slēpts komentārs: Raitcha
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-02 11:57, pirms 11 gadiem
Ar Prinstonas uzbrukumu vēl neviens nevienā līmenī neko nav izcīnījis, savukārt visiem ir zināms, kas ir sasniegts ar trijstūra uzbrukumu.

Otrkārt, tad hulio jūs ņēmāt Nešu, ja jau iepriekš zinājāt, ka būs akadēmiska sistēma ar maz metieniem utt?
, 2012-11-02 12:05, pirms 11 gadiem
Sub Radiis rakstīja: Ar Prinstonas uzbrukumu vēl neviens nevienā līmenī neko nav izcīnījis, savukārt visiem ir zināms, kas ir sasniegts ar trijstūra uzbrukumu.

Otrkārt, tad hulio jūs ņēmāt Nešu, ja jau iepriekš zinājāt, ka būs akadēmiska sistēma ar maz metieniem utt?
Jā man ar sāk likties nešs nebija labākais pirkums par 11 miljoniem. 38 gadi tomēr un traumas nāk pat Kobem visu laiku.
, 2012-11-02 12:08, pirms 11 gadiem
Brauns ir grāmatvedis, nevis autoritāte spēlētāju acīs, Kobes teiktais tikai to lieku reizi apliecina. Ja viņš nevar pateikt komandai "aizverieties", tad kā viņš iedomājās to komandu vadīt izšķirošos brīžos?

Fils arī kādreiz sāka no nulles, bet viņš neauklējās ar spēlētājiem.
, 2012-11-02 12:13, pirms 11 gadiem
Gan ieskriesies.. Līdz PO jau vajadzētu visam daudz maz būs kārtībā,kā arī ja visi starteri būs veseli līdz PO, tad viss būs kārtībā..
, 2012-11-02 12:14, pirms 11 gadiem
Sub Radiis rakstīja: Brauns ir grāmatvedis, nevis autoritāte spēlētāju acīs, Kobes teiktais tikai to lieku reizi apliecina. Ja viņš nevar pateikt komandai "aizverieties", tad kā viņš iedomājās to komandu vadīt izšķirošos brīžos?

Fils arī kādreiz sāka no nulles, bet viņš neauklējās ar spēlētājiem.
lasīt iemācies, neiet runa par spēlētāju aizvēršanos!
, 2012-11-02 12:20, pirms 11 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: tas treneris nav tas, kurš pratīs novest tādu komandu līdz gredzeniem. un komanda nav iejāta , bet gan aizies.
Man Tev jāsaka Kobes vārdiem - shut up - pēc divām spēlēm zinātnieki jau spriež, kas būs finālā u.t.t.
, 2012-11-02 12:25, pirms 11 gadiem
Tas uzbrukums, kuru Brauns dzen Lakers pušiem galvā - Prinstonas, nekad nav izcīnijis nevienu titulu.
, 2012-11-02 13:09, pirms 11 gadiem
Cerams, ka 13. nov pret Spurs vinnēs, lai ir ko redzēt un izjust iekš Staples.
, 2012-11-02 14:03, pirms 11 gadiem
Nu būs labi! Ko jūs tur cepaties... esmu par Lakers
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-02 14:09, pirms 11 gadiem
Nu šonakt ar Clipperiem būs interesanti, tomēr derbijs. Diezvai fani un paši spēlētāji būs sajūsmā, ja šonakt pagrūdīs Polam, Grifinam & Co.
, 2012-11-02 14:18, pirms 11 gadiem
Piereģistrējos LP bezmaksas nedēļai...
Jāsāk štukot, kuras četras spēles šonakt vienlaicīgi skatīties
, 2012-11-02 15:27, pirms 11 gadiem
Ja komanda netiks pari kritikai un domas par to tad nekas nenotiks .
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
2

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
11

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
8

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.