Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

LBL: Atdzimušais Jūrmalas fēnikss viesosies Ventspilī

LBL: Atdzimušais Jūrmalas fēnikss viesosies Ventspilī
Ainars Zvirgzdiņš un "Jūrmala/Fēnikss"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienīgajā spēlē šodien gaidāms ļoti intriģējošs duelis – Ainara Zvirgzdiņa vadītais "Jūrmala/Fēnikss" viesosies Ventspilī pie šī brīža līdervienības.

Jūrmalnieki šobrīd ir karstākā LBL komanda – "Fēnikss" ir atdzimis ar deviņām uzvarām pēc kārtas, to vidū arī sensacionālu panākumu pār čempionvienību "VEF Rīga" (116:110 otrajā pagarinājumā). Pārējās uzvaras izcīnītas pār "Valmieru" (67:56), "Saldu" (87:60 un 72:66), "Liepāju/Triobet" (74:56), "Jelgavu" (86:83), LMT BA (88:60), "Turību" (73:59) un "Latvijas Universitāti" (74:59).

Lieliskais sniegums ļauj "Jūrmalai" ieņemt ceturto vietu LBL kopvērtējuma tabulā, kopā ar "Jēkabpili", "Valmieru" un "Liepāju/Triobet" turpinot cīņu par trešo pozīciju. Ainara Zvirgzdiņa vadītajai komandai vēl notiks spēles ar visiem galvenajiem konkurentiem, bet pirms tam paredzēts pārbaudījums Ventspilī, kur pretī stāsies Roberta Štelmahera vadītā LBL līdervienība.

Ventspilnieki šajā LBL sezonā ir piedzīvojuši tikai vienu neveiksmi (pret VEF ar 61:62), bet pārējos 17 mačos kurzemnieki svinēja uzvaras. Ja Jūrmalas kluba basketbolisti labprāt turpinātu sākto uzvaru sēriju, tad tikmēr arī "Ventspilij" ir risināmi savi uzdevumi – uzvaras abās šonedēļ paredzētajās spēlēs (otra būs pret "Liepāju/Triobet") ļautu ventspilniekiem nodrošināt pirmo vietu regulārajā sezonā (līdz ar to arī sava laukuma priekšrocības izslēgšanas spēlēs).

Īpaši būtiski tas būtu arī pēc neveiksmīgās BBL sezonas, kur pagājušā gada uzvarētāji izstājās jau ceturtdaļfināla kārtā, divu spēļu summā piekāpjoties Šauļu basketbolistiem.

Jūrmalnieki septiņas no deviņām uzvarām spēja izcīnīt, pateicoties drošai spēlei aizsardzībā – Zvirgzdiņa vadītā komanda tikai divos mačos ielaidusi vairāk nekā 70 punktus. Pretī ventspilnieki liks rezultatīvu uzbrukumu – kopš zaudējuma VEF (7.decembrī) kurzemnieki katrā spēlē ir sametuši vismaz 80 punktus, vidēji deviņos mačos iemetot 91,8 punktus.

Spēles sākums paredzēts plkst.19:00, un to tiešraidē būs iespējams vērot Sportacentrs.com.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-18 11:39, pirms 10 gadiem
Dobleens rakstīja: Jūrmalai ļoti labas izredzes, go Jūramala!
nekādas labās jau nav... bet nu cerams bus līdzīgi
, 2014-03-18 12:00, pirms 10 gadiem
Nu jau nu jau
Ta fēniksa džekiem nav nekāda šance -20
, 2014-03-18 12:09, pirms 10 gadiem
jāredz baltais amīts.
Jonāts būs spēlētājs?
, 2014-03-18 12:38, pirms 10 gadiem
Dobleens rakstīja: Jūrmalai ļoti labas izredzes, go Jūramala!
Tas tikai VEFs māk zaudēt tādiem pusamatieriem, kā Jūrmala.
, 2014-03-18 14:30, pirms 10 gadiem
Dobleens rakstīja: Jūrmalai ļoti labas izredzes, go Jūramala!
Joprojām sāp?
Tad jau labāk vakarā neej sportacentrā, vēl lielāka sāpīte paliks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-18 15:39, pirms 10 gadiem
Dobleens rakstīja: Tikai tas VEFs, mācies veidot teikumus, lūdzu. Nav jau tie bkv fani īpaši apdāvināti, bet tomēr.. Paskaties kam bkv pagajšajā sezonā zaudēja. ((:
tavi intiliģentie komentāri nu nevienam nestāv klāt, dolbēņiņ.
, 2014-03-18 16:16, pirms 10 gadiem
Dobleens rakstīja: Par ko tu runā, neobjektīvais?
Kādēļ neobjektīvs? Par kuru no maniem spriedumiem Tu konkrēti runā? Vienmēr uz lietām skatos objektīvi, pat ja manējie zaudē. Bet vēl jo vairāk - manējie ir pirmie līgā, un nešķiet, ka viņiem kāds izbojās ceļu uz regulārās sezonas čempiontitulu.
Sāp Tev tas, ka VEFs spēlē slikti. Un mēs abi zinām ka šāds spriedums ir tiešām objektīvs. Komandai ar šādu budžetu un tik lieliem plāniem pirms sezonas (palasi kaut vai kādas bija VEF fanu ilūzijas gaidot šo sezonu) būtu jāspēlē labāk. Zaudēt Jūrmalai? Tiešām vispār vajag kaut kādus komentārus? Viens vārds - kauns.
Un kā jau teicu - tieši tas Tev sāp un sāpēs vēl vairāk pēc tam, kad šovakar BKV uzvarēs Jūrmalu.
, 2014-03-18 16:33, pirms 10 gadiem
Domaju bus parliecinosa Ventinu uzvara, turklat vel majas spele!
, 2014-03-18 17:11, pirms 10 gadiem
Ar skaistu BK Ventspils uzvaru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
12

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izcīna pirmo uzvaru pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
2

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.