Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Bērziņš iemet visus sešus tālmetienus, "Jelgava/LLU" uzvar "VEF skolu"

Bērziņš iemet visus sešus tālmetienus, "Jelgava/LLU" uzvar "VEF skolu"
"Jelgavas/LLU" basketbolisti uzklausa galveno treneri Gati Justoviču
Foto: https://bkjelgava.lv

Desmito uzvaru Latvijas basketbola līgas otrās divīzijas (LBL2) spēlē izcīnīja „Jelgava/LLU”, kas savās mājās pārspēja „VEF Skolu” ar 77:60.

Šajā mačā tikās A grupas līdervienība, „Jelgava/LLU”, kas iepriekšējos desmit mačos izcīnījusi deviņas uzvaras, un B grupas trešā komanda – „VEF Skola”, kas 12 spēlēs tikusi pie astoņiem panākumiem. Spēli veiksmīgāk uzsāka mājinieki, kuri izvirzījās vadībā ar 8:4, bet rīdziniekiem sanāca izlīdzināt rezultātu un pat izvirzīties vadībā pēc diviem Nika Līņa soda metieniem – 8:9. Divas minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām bija neizšķirts 15:15, bet kad palika spēlēt 20 sekundes, Rodrigo Būmeisters realizēja tālmetienu – 15:18.

Otrajās desmit minūtēs jelgavnieki sāka spēlēt labāk un pēc pieciem pēc kārtas Andra Justoviča punktiem jau „Jelgava/LLU” izvirzījās vadībā ar 25:21. Ceturtdaļas gaitā pēc Ulda Feldamaņa metiena pārsvaru izdevās palielināt līdz 12 punktiem – 39:27, piecus no kuriem rīdziniekiem izdevās atspēlēt līdz lielajam pārtraukumam – 39:32.

Trešajā trešdaļā „VEF skolas” basketbolistiem sanāca atspēlēt vēl trīs punktus, un pirms noslēdzošajām desmit minūtēm rezultāts bija vien 60:56, taču pēdējā ceturtdaļā viesi izgāzās, iemetot vienu pustālo un divus soda metienus, kamēr pretinieki guva 17 punktus un svinēja uzvaru ar 77:60.

Divi spēlētāji uzvarētāju rindās iemeta pa 18 punktiem – Jānis Bērziņš, kurš iemeta sešus no sešiem tālmetieniem un Salvis Mētra, rezultatīvākais viesu komandā bija Rodrigo Būmeisters ar 19 punktiem.

LBL2, 15. decembris

Jelgava/LLU – VEF Skola 77:60 (15:18; 24:14; 21:24; 17:4)

Izmantotie avoti:
| Latvijas Basketbola savienība


Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
1

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.