Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Raivis Dombrovskis

''Turība'' uzveic ''Saldu'' un izcīna pirmo uzvaru šosezon

''Turība'' uzveic ''Saldu'' un izcīna pirmo uzvaru šosezon
Arņa Vecvagara komanda šodien iemeta 12 tālmetienus un izcīnīja pirmo uzvaru LBL. Foto: Romāns Kokšarovs, ''Sporta Avīze'', f64.

Šodienas vienīgajā Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē pie pirmās uzvaras šosezon tika BA ''Turība'', kas izbraukumā ar rezultātu 90:84 saspringtā spēlē pārspēja BK ''Saldus''. Studentiem, kuri Saldū realizēja tālmetienus ar 52% precizitāti, šī bija pirmā uzvara jaunajā LBL sezonā.

Zīmīgi, ka mājinieki šo spēli aizvadīja bez galvenā trenera Madara Rogas, kurš devies komandējumā. Galvenā trenera funkcijas šodien veica savainotais Krists Pīternieks.

Spēli veiksmīgāk iesāka ''Turība'', uzbrukumā uzstājīgi meklējot variantus, kā bumbu nogādāt groza apakšā un pie katras izdevības cenšoties ar muguru zem groza spēlēt pret mājinieku saspēles vadītāju Buiķi. Veiksmīgs pick'n'roll uzbrukums kombinācijā ar precīziem Antropa tālmetieniem pēc sešām nospēlētām minūtēm deva desmit punktu handikapu studentiem (21:11). Laukumā nākot Stašim, ''Saldus'' spēle manāmi uzlabojās, reaktīvais lietuvietis deva mājiniekiem milzīgu enerģijas lādiņu - provocēja piezīmes, guva punktus un izkārtoja izdevības partneriem. Rezultāts pēc desmit minūtēm 26:24 par labu ''Turībai''.

Puslaika turpinājumā spēle attīstījās līdzīgi - ''Saldus'' uzsvaru lika uz groza apakšu, kur veiksmīgi darbojās ukraiņu tornis Minčenko un Līcītis. ''Turībai'' stafeti no Antropa uz tālmetiena līnijas pārņēma Vīņauds, soda laukumā prasmīgi darbojās Sīpoliņš un piebalsoja universālais Kalniņš. Rezultāts pēc pirmā puslaika 43:41 par labu viesiem. Interesanta tendence - ''Saldus'' pēc 20 minūtēm izmetuši 15 soda metienus (precīzi 12), kamēr ''Turība'' (sodos - 0/0) trāpīja septiņus no 11 trejačiem un atdeva divreiz vairāk (10) rezultatīvu piespēļu nekā mājinieki.

Pēc lielā pārtraukuma laukumā turpinājās bezkompromisu cīņa - ne viena, ne otra vienība nežēloja ne sevi, nedz pretinieku, un saspringtajā mačā pirmie nelielu vājuma brīdi sajuta saldenieki, kuriem neizdevās ierobežot ''Turības'' uzbrukumu - pēc 30 minūtēm uz tablo 67:59, vadībā studenti. Pēdējā ceturtdaļā viesi turēja mājiniekus desmit punktu atstatumā un turpināja uzbrukt grozam ar ļoti augstu precizitāti - Vīņauds saraustīja ''Saldus'' aizsardzību un meta iekšā no visām distancēm, bet soda laukumā labi darbojās kustīgais Sīpoliņš. Saldenieki nepadevās līdz pašām spēles beigām un ar nepiekāpīgu spēli pakutināja nervus ''Turībai''. Raksturs un spītīga gan neļāva pārlauzt spēles gaitu, un galu galā uzvara ''Turībai'' ar 90:84.

''Turības'' labā četri spēlētāji guva vismaz 15 punktus, par rezultatīvāko vīru ar 22 ačiem kļūstot Jurim Kalniņam. Mājinieku rindās 15 punkti Kārlim Lasmanim.

Spēles uzvarētāji grozam uzbruka ar teicamu precizitāti (2p. - 55,8%, 3p. - 52,1%), bet realizēja tikai sešus no deviņiem soda metieniem. Laukuma saimnieki visas spēles garumā nopelnīja tiesības izpildīt 30 soda metienus (23/30), uzvarēja cīņā pie groziem (40 pret 38) un pieļāva mazāk kļūdu (10 pret 16), taču uzvarai ar to nepietika.

Aldaris LBL. 12. oktobris

Saldus - Turība 84:90 (24:26, 17:17, 18:24, 25:23).
Saldus: Lasmanis 15, Līcītis 13, Stašis 11, Miezis 10 (10 atl.b.), Minčenko 10 (8 atl.b.), Pabērzs 8, Patmalnieks 8, Buiķis 5, Vītols 4.
Turība: Kalniņš 22, Sīpoliņš 19 (8 atl.b.), Antrops 17, Vīņauds 15 (9 atl.b.), Sokolovs 7, Bēts 6, Rudmiezis 4, Endzels, Liepiņš, Mičulis.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


, 2013-10-12 21:21, pirms 11 gadiem
Interesants mačs! Spriežot pēc tiešraides delfos, liekas, ka Saldus zālē ir viena no labākajām atmosfērām LBL.
, 2013-10-13 09:01, pirms 11 gadiem
Saldus labakie. Nakamreiz turibu uzvares.
Džaizeks Lotijs. Foto: Andris Grīnbergs
1

Vefiņam aptverē trīs lodes, lai trāpītu zelta mērķī

Tikai viena uzvara vairs šķir "VEF Rīga" vienību no kluba 11. čempiontitula. Šovakar pulksten 20:00 "Rimi" Olimpiskajā centrā norisināsies piektā finālsērijas cīņa, kuras noslēgumā Vefiņš var kļūt par visvairāk Latvijas čempiontituliem bagāto komandu. Tiešraide - LTV7.
Māris Gulbis un Aiga Gulbe. Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga
2

No Lielupes līdz Gaujai par viņiem brīnījās. LBL leģendas 2024

VEF treneri Jānis Gailītis un Jevgeņijs Kosuškins tuvojas sestajam titulam pēc kārtas, ceļā kļūstot par uzvarām bagātāko duetu Latvijas Basketbola līgas vēsturē. Uzmanību pelna arī Māra Gulbja vienpadsmitā kvalificēšanās līgas finālam.
Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.