Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

LBL2: "Gulbenes Buki" un "Ķekava" iemet 96 punktus savās uzvarās

LBL2: "Gulbenes Buki" un "Ķekava" iemet 96 punktus savās uzvarās
Ingars Aizpurs. Foto: basket.lv

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā šodien tika aizvadītas piecas spēles.

"Ventspils Augstskola" savā laukumā ar 94:87 pieveica "Jelgavu/LLU". Mājinieki tikai vienā ceturtdaļā ielaida mazāk par 20 punktiem, tomēr arī pašiem uzbrukumā spēle gāja no rokas – jau pirmajā puslaikā izdevās gūt 49 punktus. Uzvarētāju rindās labākais ar 16 punktiem bija Ralfs Lācis, kurš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Vēl pieci ventspilnieki iemeta vairāk par desmit punktiem. Tikmēr Jelgavas rindās diviem basketbolistiem 17 punkti – izcēlās Toms Bitītis un Andris Justovičs.

"Limbaži" izbraukumā pārspēja "Rīga/A. Kraukļa VEF U-19" – 85:70. Panākumu ar 17 punktiem kaldināja Jānis Kliesmets, bet 14 punktus pievienoja Inguss Immers un Kaspars Veide, kura kontā arī astoņas zem groziem izcīnītās bumbas. Mājiniekiem ar 17 punktiem labākais bija Elvijs Frīdenbergs.

"Gulbenes Buki" mājās tika galā ar "VEF skolu", ņemot virsroku ar 96:67. Ingars Aizpurs uzvarētāju sastāvā bija ne tikai rezultatīvākais, bet arī labākais cīņā par atlēkušajām bumbām – 25 punkti un deviņas bumbas. VEF labā 32 punktus iemeta Emīls Krūmiņš, un viņš realizēja pusi no komandas tālmetieniem – trīs.

"Ķekava" izbraukumā pieveica "LU/BS Rīga" – 96:66. Naurim Miezim daudz netrūka līdz triple-double, jo viņš iemeta 30 punktus, atdeva astoņas rezultatīvas piespēles un astoņas reizes bija labākais cīņā zem groza. Tikmēr Nikam Saknītim 28 punkti un desmit atlēkušās bumbas. LU rindās 16 punktus guva Gustavs Kārlis Kampuss.

RSU viesos pārspēja "Turību", lai gan pēc pirmās ceturtdaļas bija iedzinējos ar 12 punktu deficītu. Toties gan otrajā, gan trešajā nogrieznī mājiniekiem izdevās gūt tikai septiņus punktus, un tas atņēma cerības uz uzvaru – RSU bija pārāka ar 88:73. Rihardam Ginteram 25 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un piecas piespēles, bet mājinieku rindās labākais ar 13 punktiem un deviņām bumbām zem groziem bija Elvijs Mičulis.


, 2018-11-11 10:27, pirms 5 gadiem
Ķekavai otrā uzvara divu dienu laikā.
Artūrs Ausējs. Foto: Dāvis Lejasmeiers
14

Ausējam septiņi trejači, ''Ventspils'' izbraukumā revanšējas Zeļļiem

''Pafbet'' Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālsērijā līdzsvaru panākusi desmitkārtējā valsts čempione ''Ventspils'', kas izbraukumā Daugavas sporta namā pieveica ''Rīgas Zeļļus'' – 103:82.
Kristiāns Šulcs. Foto: Ģirts Gertsons
13

"Liepāja" atkal ļauj aizbēgt, Vefiņš soļa atstatumā no kārtējā LBL fināla

Vienas uzvaras atstatumā no sava 14. Latvijas Basketbola līgas fināla sasniegšanas nonākusi "VEF Rīga" komanda, kas svētdien izbraukuma spēlē ar 86:64 pārspēja "Liepāju", tādējādi sērijā līdz tīrs uzvarām sasniedzot 2-0.
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
23

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izvirzās priekšgalā pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.