Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Sezonas izskaņā debitējušais Klegeris nopelna vietu "Jūrmalas" sastāvā

Sezonas izskaņā debitējušais Klegeris nopelna vietu "Jūrmalas" sastāvā
Dāvis Klegeris
Foto: Ivars Kezbers

Latvijas trešā spēcīgākā basketbola komanda "Jūrmala" savām sastāvam pirms jaunās sezonas pievienojusi aizsargu Dāvi Klegeri, kurš pagājušajā sezonā savā debijas spēlē guva 21 punktu.

Pērno sezonu 20 gadus vecais un 184 cm garais aizsargs Dāvis Klegeris pavadīja LBL 2. divīzijas čempionātā, pārstāvot BA "Turība" komandu. "Turnīrā" jaunais basketbolists aizvadīja 29 spēles, izceļoties ar 14,9 punktiem, 4,5 atlēkušajām bumbām un 3,2 rezultatīvām piespēlēm. Pēc "Turības" izstāšanās Klegeris tikai pieaicināts "Jūrmalas" sastāvam LBL regulārās sezonas izskaņai.

"Jūrmalas" komandas rindās Dāvis Klegeris debitēja ar spilgtu spēli pret valmieriešiem, savā pirmajā mačā sakrājot 21 punktu un piecas rezultatīvas piespēles. Kopumā jaunais basketbolists LBL čempionātā aizvadīja septiņus mačus, vidējajos statistikas rādītājos sasniedzot 6.9 punktus, vienu atlēkušo bumbu un 1,1 rezultatīvu piespēli. Parādītais sniegums bija pietiekami atzīstams, lai Klegeris nopelnītu vietu "Jūrmalas" komandas rindās jaunajai sezonai, kurš Latvijas un Igaunijas spēcīgākās komandas spēlēs apvienotā līgā.

Kopš 2015. gada Klegeris spēlēja "Latvijas Universitātes" sistēmā LBL 2. divīzijas komandā "Latvijas Universitāte/BS RĪga" vienībā pavadot trīs sezonas. Pagājušajā gadā aizsargs pārgāja uz BA "Turību", sezonas izskaņā tiekot pie uzmanības arī no "Jūrmalas".

Mārtiņa Gulbja un Kristapa Zeida trenētajā "Jūrmalas" komandā jaunajā sezonā spēlēs Uģis Pinete, Kristaps Pļavnieks, Endrū Šmits, Kristaps Mediss, Kārlis Lasmanis, Oskars Hlebovickis, Deniss Vikentsjevs un Dāvis Klegeris.


, 2018-09-05 12:14, pirms 6 gadiem
Pagaidām izskatās ka Jūrmala tēmē uz 3 vietu tik Liepāja varētu pacīnīties jo Ogre paliek vājāka.
, 2018-09-05 12:15, pirms 6 gadiem
Tik pagaidām tūkst centra spēlētājs (varētu paņemt Gromovu )
, 2018-09-05 13:02, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Pagaidām izskatās ka Jūrmala tēmē uz 3 vietu tik Liepāja varētu pacīnīties jo Ogre paliek vājāka.
Tu nopietni?
Liepaja ar Via varēs spēkoties, ka līdzigs ar līdzīgu.
Ogre ir vienu soli augstāk, kurš Bērzu noseks no Liep?
, 2018-09-05 13:06, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Pagaidām izskatās ka Jūrmala tēmē uz 3 vietu tik Liepāja varētu pacīnīties jo Ogre paliek vājāka.
Atceraties to, ka tagad ir Latvijas/Igaunijas līga, Kalev Jūrmala neapspēlēs + igauņiem vēl ir 1-2 komandas Jūrmalas līmenī, takā jācīnās par pusfinālu labākajā gadījumā
, 2018-09-05 13:13, pirms 6 gadiem
Pinkainais to Artūru Bērzu kurš vakar paziņoja par krjeras beigām vai Kaspars Bērziņš?
, 2018-09-05 13:36, pirms 6 gadiem
pinkainis rakstīja: Tu nopietni?
Liepaja ar Via varēs spēkoties, ka līdzigs ar līdzīgu.
Ogre ir vienu soli augstāk, kurš Bērzu noseks no Liep?
Es piekrītu viedoklim, ka Liepāja būs reāls pretendents uz bronzu. Valmiera varēs paspēkoties ar Jēkabpili (nav gan zināmi sastāvi ne vieniem, ne otriem), bet LU varētu būt nedaudz stiprāka par šīm abām.
, 2018-09-05 13:45, pirms 6 gadiem
Soliņam gana labs uz tālākā gala un par mazu naudu.
, 2018-09-05 16:35, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Es piekrītu viedoklim, ka Liepāja būs reāls pretendents uz bronzu. Valmiera varēs paspēkoties ar Jēkabpili (nav gan zināmi sastāvi ne vieniem, ne otriem), bet LU varētu būt nedaudz stiprāka par šīm abām.
Valmierai noteikti labaks sastavs par Jpili,jo cik zināms tad Jpilij sastāvs būs ļoti jauns un tikai ar kādiem 3-4 speletajiem ar normālu lbl pieredzi
Kamaka Hepa cīņā zem groza ar Ronaldu Zaķi. Foto: Dāvis Lejasmeiers
19

"Rīgas Zeļļi" iemet simtu un izvirzās priekšgalā pusfināla sērijā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmā spēle starp "Ventspils" un "Rīgas Zeļļu" komandām noslēdzās ar rezultātu 97:100, pirmo uzvaru sērijā gūstot galvaspilsētas komandai. Uzvaru rozajiem ar 27 punktiem kala Aizeja Osborns, bet ventspilnieku centrs Ronalds Zaķis spēles gaitā nonāca kurzemnieku lazaretē.
Dešons Frensiss aizsardzībā pret Uģi Pineti. Foto: Dāvis Lejasmeiers
2

Latvijas basketbola pamatvērtība "Ventspils" cīņā par finālu uzņems debitantus zeļļus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas savstarpējo pusfināla sēriju šovakar pulksten 19:00 sāks desmitkārtējā valsts čempione "Ventspils" un debitantkomanda "Rīgas Zeļļi". Sacīkste par iekļūšanu finālā norisināsies līdz kādas komandas trīs uzvarām.
Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.