Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Savčenko 20 punkti, "Kandava/Compor" uzvar Limbažos un kļūst par LBL2 līderi

Savčenko 20 punkti, "Kandava/Compor" uzvar Limbažos un kļūst par LBL2 līderi
"Kandavas/Compor" spēlētājs Arvis Savčenko bija svarīgs gan punktu gūšanā, gan cīņā zem groziem. Foto: Jānis Lārmanis

Dienas galvenajā mačā Latvijas basketbola līgas otrajā divīzijā (LBL2) „Kandava/Compor” ar 90:67 apspēlēja „OC Limbaži”, kļūstot par turnīra līdervienību.

Limbažu trešajā vidusskolā sacentās vicelīdere „OC Limbaži” un trešajā vietā esošā „Kandava/Compor”. Pirms mačā abām komandām bija vienāda bilance – sešas uzvaras un divi zaudējumi, savukārt, no pirmajā vietā esošās „Jelgavas” abas vienības šķira viens punkts, līdz ar ko vēl jo vairāk pieauga spēles nozīme. Desmit sekundes pēc sākuma „OC Limbaži” bija vadībā ar 2:0, ar rezultatīvo metienu atzīmējoties Armandam Ošiņam. Taču vēl līdz pirmās minūtes beigām Jānis Zemels panāca izlīdzinājumu, drīzumā realizējot arī trīs punktu metienu – 2:5. Mājinieki mēģināja dzīties pakaļ, taču pēc nospēlētajām 3:59 minūtēm rezultāts bija jau 4:13. Uz katru limbažnieku precīzu uzbrukumu „Kandava/Compor” atbildēja ar to pašu, un ja pēc pirmās ceturtdaļas mājinieki bija iedzinējos ar 17:28, tad pēc otrās – jau ar graujošo 31:53.

Pēc lielā pārtraukuma mājinieku treneriem izdevās mainīt spēli, un, lai gan trešās ceturtdaļas sākumā „OC Limbaži” nonāca vēl lielākos iedzinējos, tomēr vienā brīdī komandai izdevās samazināt deficītu līdz -13. Tiesa, turpinājums nesekoja, un ja trešo ceturtdaļu mājinieki uzvarēja ar +3, tad ceturto zaudēja ar -4, un cieta neveiksmi visa spēlē ar 67:90.

Par vienu no mača varoņiem kļuva „Kandavas/Compor” spēlētājs Arvis Savčenko, kurš iemeta 20 punktus un izcīnīja 16 bumbas zem groziem, savukārt, 19 punkti Jāņa Zemela konta. Rezultatīvākais „OC Limbažu” rindās bija Ronalds Brenčs, kuram 15 punkti. Pēc šīs uzvaras „Kandava/Compor” kļuva par LBL2 līderi ar septiņām uzvarām deviņos mačos, limbažnieki palika otrajā pozīcijā, bet „Jelgava” noslīdēja uz trešo vietu.

„Ķekava” savā laukumā bez problēmām pieveica „Bauskas BJSS/SC Mēmeli” ar 98:67. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 53:39, trešajā ceturtdaļā pretiniekiem izdevās atspēlēt vienu punktu, taču „Ķekava” lieliski nospēlēja pēdējās ceturtdaļas sakumā, veicot 12 punktu izrāvienu trīs minūšu laikā, faktiski garantējot sev uzvaru. Tā arī notika, „Ķekavai” svinot panākumu ar +21. Vienu trešdaļu no uzvarētāju punktiem iemeta Nauris Miezis – 33, izcīnot arī deviņas atlēkušās bumbas. „Bauskas BJSS/SC Mēmeles” labā 20 punktus guva Ivars Zemītis.

Turnīra par 1.-12. vietu pastarītei „Valmiera Glass/VIA-2” neizdevās izcīnīt otro uzvaru – savā laukumā komanda piekāpās viesiem no „Saldus” ar 70:94 Pirmo desmit minūšu laikā mājinieku grozā tika iemesti 32 punkti, uz ko viņi spēja atbildēt vien ar 17. Mačam turpinoties, valmierieši samazināja deficītu līdz -8, taču tas bija lielākais, ko viņi spēja šovakar, vairs ne reizi nepaceļoties virs -12 atzīmes. „Saldus” sesto uzvaru kaldinājuši Artūrs Kramiņš (22 punkti) un Ivo Liepa (20 punkti), savukārt, cīņā zem groziem lielisks bija Jānis Bača, kurš izcīnīja 15 atlēkušās bumbas. Rezultatīvākais valmieriešiem – Tomass Rozenbergs ar 17 punktiem, bet Māris Riekstiņš savāca 14 bumbas zem groziem.

LBL2, 4. janvāris

OC Limbaži – Kandava/Compor 67:90 (17:28; 14:25; 17:14; 19:23)
Ķekava – Bauskas BJSS/SC Mēmele 98:67 (29:21; 24:18; 15:16; 30:12)
Valmiera Glass/VIA-2 – Saldus 70:94 (17:32; 22:22; 16:18; 15:22)

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība


Foto: VEF Rīga

LBL fināls startēs ceturtdien, pirmās spēles norisināsies ierastajās mājvietās

LETA. "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērija starp "VEF Rīga" un "Rīgas Zeļļiem" sāksies ceturtdien, 9. maijā, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).
Mārtiņš Meiers. Foto: Andris Grīnbergs
59

"Rīgas Zeļļi" savā debijas sezonā iesoļo LBL finālā

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas (LBL) finālā būs Rīgas derbijs, jo debitanti "Rīgas Zeļļi" pusfināla sērijas ceturtajā cīņā ar rezultātu 65:61 uzveica "Ventspili", tādējādi nokārtojot sev tikšanos zelta sērijā ar "VEF Rīga."
Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers
22

"Ventspils" izgāž spēles sākumu un ļauj zeļļiem klauvēt pie fināla durvīm

Tikai viena panākuma attālumā no Latvijas čempionāta finālsērijas sasniegšanas nonākusi debitantkomanda "Rīgas Zeļļi", kas pusfināla sērijas trešajā spēlē ar 111:81 nogremdēja "Ventspils" cerību zvejas kuģi, tādējādi sērijā līdz trīs uzvarām atgūstot vadību ar 2-1.