Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas pretiniecēm pēdējās pārbaudes neveksmīgas

Latvijas pretiniecēm pēdējās pārbaudes neveksmīgas
Nikola Pekovičs (pa labi)
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Latvijas basketbola izlases pretinieces 2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Somija un Melnkalne piedzīvojušas zaudējumus pēdējās pārbaudes spēlēs pirms turnīra sākuma.

Somija viesojās Latvijas robežai tuvajā Lietuvas pilsētā Šauļos, lai vietējā basketbola hallē tiktos ar mājiniekiem Lietuvas basketbolistiem, kuriem šī bija pirmā pārbaudes spēle, gatavojoties gaidāmajam pasaules čempionātam. Tikmēr somiem šī bija pēdējā pārbaude pirms cīņu uzsākšanas nākamā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Ķēstuta Kemzuras vadītie lietuvieši jau ar pirmajām minūtēm nodemonstrēja savu pārākumu, puslaikā sasniedzot 13 punktu pārsvaru (51:38), bet nākamajās 20 minūtēs pārsvaru turpinot palielināt. Beigu beigās Lietuva svinēja uzvaru ar graujošu 91:59.

Melnkalne, ar ko Latvijai izbraukumā jāaizvada pirmā spēle kvalifikācijas turnīrā, pēdējā pārbaudē viesos ar 76:80 piekāpās Bosnijas un Hercegovinas basketbolistiem. Kamēr Bosnijas rindās desmit vai vairāk punktus guva pieci dažādi spēlētāji, Melnkalnes rindās rezultatīvākais bija Nikolā Pekovičs ar 19 punktiem, Gorans Jeretins pievienoja 16, bet Milošam Borisovam par punktu mazāk.

Latvija un Melnkalne pirmo maču aizvadīs jau rīt, kad 21:00 tiksies Podgoricas hallē. Maču pārraidīs tikai vietējais "RTCG 2" kanāls, pārraides sākums 20:50. Ar somiem mūsējie pirmo maču aizvadīs 14. augustā mājās Arēnā Rīga pulksten 20:30.

Izmantotie resursi:
Krepšinio naujienos, nba, lkl | Krepsinis.net
European Basketball Main Page - EUROBASKET
FIBA Europe


Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.