Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vecvagars U19 izlasē varēs spēlēt, taču pievienosies ar nokavēšanos

Vecvagars U19 izlasē varēs spēlēt, taču pievienosies ar nokavēšanos
Kaspars Vecvagars
Foto: Robertas Dackus, FIBA Europe

Nesen veiktās medicīniskās pārbaudes liecina - Latvijas U19 basketbola valstsvienībai pasaules čempionātā šovasar nebūs jāiztiek bez pamata saspēles vadītāja Kaspara Vecvagara, kurš pirms divām nedēļām jauniešu Eirolīgas "Final Four" turnīra finālspēlē salauza labās rokas īkšķi.

Vakar speciālistu apmeklējums nesis labas ziņas - operācija savainotajam pirkstam nebūs nepieciešama, kas nozīmē to, ka rehabilitācijas procesam jāilgst aptuveni piecas nedēļas kopš notikuma. Īkšķi Kaspars salauza pirms divām nedēļām notikušajā Eirolīga finālspēlē, tā kā vēl nepieciešamas aptuveni divas nedēļas.

U19 valstsvienība gatavošanos pasaules čempionātam uzsāks 26. maijā, taču jau iepriekš komandas galvenais treneris Ziedonis Jansons izteicies, ka nopietns darbs varēs sākties tikai pēc aptuveni divām nedēļām, kad lielākajai daļai kandidātu būs beigušies vidusskolas eksāmeni un citi būs atgriezušies no ārzemēm, kur vēl turpina sezonas.

"Pirmajā ceturtdaļā viens no pretiniekiem gāja ātrajā uzbrukumā, bet es skrēju līdzi, lai mēģinātu nobloķēt. Uzlecu, tas gan viņam netraucēja ielikt danku", bet es savu īkšķi atsitu pret vairogu," Eirolīgas finālu un epizodi, kurā guva savainojumu, atcerējās Vecvagars. "Sākumā nešķita, ka ir tik traki. It kā sāpēja, bet, zini, izsists pirksts arī sāp. Doks roku noteipoja un mierīgi spēlēju tālāk. Sanāca tā, ka visus punktus sametu ar lauztu pirkstu."

Finālmačā Kaspars 28 minūtēs iemeta 13 punktus, kļūstot par rezultatīvāko komandā, un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas taču tas nelīdzēja "Žalgirim" cīņā pret "KK Zagreb" jauniešiem (65:76). "Uzlika ģipsi un teica, ka pēc nedēļas jāuztaisa rentgens. Ja būs dislokācija, tad jātaisa operācija," jau pirms pāris dienām portālam Sportacentrs.com pastāstīja basketbolists. Vakar veiktajās pārbaudēs nolemts, ka ķirurģiska iejaukšanās procesu nemainīs.

Slinkot gan Vecvagars negrasās un līdz varēs atgriezties laukumā darbosies pie fiziskās sagatavotības iespēju robežās.

Aizvadītajā sezonā 17 gadus vecais Vecvagars pārstāvēja Kauņas "Žalgiris-Sabonio Mokykla" vienību, Lietuvas Nacionālās līgas (pēc spēka otrā) turnīrā vidēji 19 ar pusi laukumā pavadītās minūtēs gūstot 6,1 punktu, izcīnot 2,4 atlēkušās bumbas, atdodot 1,3 rezultatīvas piespēles un pārtverot tikpat bumbu. Eirolīgā vidēji 23 minūtēs un 12 sekundēs Kasparam desmit gūti punkti, 2,5 izcīnītas bumbas, 1,4 rezultatīvas piespēles un 1,3 pārtvertas bumbas.


, 2011-05-20 16:57, pirms 13 gadiem
Labi,ka vispar pievienosies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.