Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Dī Brauns gatavojas pārstāvēt Senegālas izlasi Pasaules kausa izcīņā

Dī Brauns gatavojas pārstāvēt Senegālas izlasi Pasaules kausa izcīņā
Dī Brauns
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Bijušais basketbola kluba "VEF Rīga" saspēles vadītājs Dī Brauns (University of Illinois) gatavojas tuvākajā laikā iegūt Senegālas pilsonību, lai startētu 2014. gada Pasaules kausa izcīņā Spānijā.

Trīsdesmit gadus vecais basketbolists karjeras laikā ir pārstāvējis Latvijas, Izraēlas, Turcijas, Ķīnas, Puertoriko un Itāliajas klubus. Šovasar Braunu gaida jauns izaicinājums – spēlētājs plāno pieņemt Senegālas pilsonību, lai pārstāvētu Rietumāfrikas valsti Pasaules kausa izcīņā.

Braunam aiz muguras ir viena no sliktākajām sezonām karjerā, taču viņš cer nākotnē nospēlēt labāk. Rīgā spēlētājs uzturējās kopā ar sievu un divus gadus veco meitu, savukārt viņa 7 un 11 gadus vecie dēli turpināja mācības Čikāgā.

Pagājušajā vasarā Brauns trenējās ar studiju cīņubiedru Deronu Viljamsu, savukārt šovasar nolēmis vairāk laika veltīt ģimenei. “Redzēt mammu un bērnus vasarā man ir laba motivācija – tā padara mani priecīgu.”

Brauns atzīst, ka basketbols prasa uzupurēšanos, taču tas palīdz viņa ģimenei. “Ir lietas, kuras jāziedo. Man spēlēšana ārzemēs ir milzīga ziedošanās, jo nevaru būt kopā ar ģimeni. Taču tāda ziedošanās nosedz izdevumus. Tā bruģē labu nākotni, ja mani dēli nespēlēs basketbolu.”

Senegālas basketbolisti B grupā spēlēs pret Argentīnu, Horvātiju, Grieķiju, Filipīnām un Puertoriko. Astotdaļfinālam kvalificēsies četras labākās komandas.

Izmantotie resursi:
Brown waiting for next overseas call -...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-30 08:09, pirms 10 gadiem
viņš tak normāli neko LBL finalā nevarēja izdarīt,kur nu vel Pasaules kausā.. mēsls
, 2014-06-30 08:21, pirms 10 gadiem
Laimīgā Senegālas izlase.. :-)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-30 09:06, pirms 10 gadiem
kas futbolā simulēšana, tas basketbolā naturalizācija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-30 09:23, pirms 10 gadiem
Virsraksts un 1 teikums par Senegālu,pārējais pa tukšo.
, 2014-06-30 09:59, pirms 10 gadiem
Senegala tagad jutas tapat kaa komandu menedzeri uzzinot par to, kur spelees Kwame Brown.

The Kwame Brown Draft - Hilarious! - YouTube
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-30 14:00, pirms 10 gadiem
Par to ka dēli nespēlēs gan žēl, bet lai veicas savā Izlasē!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.