Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Izraēla izvēlas Lietuvu par "EuroBasket 2017" partneri

Izraēla izvēlas Lietuvu par "EuroBasket 2017" partneri
Lietuvas fani 2015. gadā Rīgā
Foto: fiba.com

Izraēlas basketbola federācijas pārstāvji piektdien, 28. oktobrī, preses konferencē Kauņā paziņoja, ka izvēlējušies Lietuvu par partneri "EuroBasket 2017" grupas turnīrā Telavivā.

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) 2014. gadā ieviesa jaunu koncepciju – katra no četrām rīkotājām varēja izvēlēties partnervalsti, kura automātiski nokļuva vienā grupā ar laukuma saimniekiem. Latvija par partneri izvēlējās Igauniju. Horvātija deva priekšroku Slovēnijai, Vācija izvēlējās Turciju, bet Francija nolēma sadarboties ar Somiju.

Jaunais formāts izrādījās veiksmīgs. Piemēram, Rīgā katru Igaunijas valstsvienības spēli apmeklēja 4000 kaimiņvalsts fanu, bet uz Monpeljē devās vairāki tūkstoši Somijas izlases atbalstītāju. Pateicoties tam, FIBA nolēmusi līdzīgu sadarbības modeli izmantot arī “EuroBasket 2017” finālturnīrā.

Pirmā par lēmumu paziņoja Somija, izvēloties uz Helsinkiem aicināt Islandi – valsti, kuras līdzjutēji sevi lieliski apliecināja 2015. gadā Berlīnē un 2016. gadā Eiropas futbola čempionātā Francijā. Nākamā partneri nosauca Izraēla, par cīņu biedru izvēloties basketbola lielvalsti Lietuvu.

Paziņojumam par godu Kauņā tika sarīkota preses konference. Tajā piedalījās Izraēlas vēstnieks Lietuvā Amirs Maimons, Izraēlas basketbola federācijas prezidents Amirams Halevi, Lietuvas basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis un Izraēlas valstsvienības ģenerālmenedžeris Pini Geršons.

Halevi pamatoja izvēli: “Izraēla ir maza valsts, kura ļoti mīl basketbolu. Tā apbrīno un ciena Lietuvu, īpaši tās basketbola fanus, kuri ir pazīstami kā vieni no labākajiem gan Eiropā, gan pasaulē. Kad ieguvām privilēģiju rīkot vienu no “EuroBasket 2017” grupu turnīrām, uzrunājām Lietuvas federāciju kļūt par partnervalsti Telavivā.”

“Mēs ielūdzam Lietuvas basketbola fanus apmeklēt Telavivu kopā ar nacionālo valstsvienību. Neskaitot laba basketbola izbaudīšanu, mūsu viesiem būs iespēja iepazīties ar valsti, kura var likties esam tālu projām, taču atrodas mazāk nekā četru stundu lidojuma attālumā. Nešaubos, ka uzņemšana Telavivā radīs viesiem īpašu, siltu un neaizmirstamu pieredzi.”

Sabonis pauda atzinību Izraēlas lēmumam. “Priecājos, ka Lietuvas vīriešu valstsvienība grupas turnīra spēles aizvadīs Izraēlā. Tā ir liela atzinība komandai un tās līdzjutējiem. Faniem būs perfekti apstākļi basketbola vērošanai, iegūstot iespēju brīvo laiku pavadīt Vidusjūras krastā, baudot labu laiku un vietējo ēdienu.”

Finālturnīra izloze notiks 22. novembrī Stambulā, bet čempionāts notiks no 2017. gada 31. augusta līdz 17. septembrim Helsinkos, Kluža Napokā, Stambulā un Telavivā.

Izmantotie resursi:
Israel agree to partnership with Lithuania -...


, 2016-10-28 17:16, pirms 7 gadiem
besi laikā sitās partneribas ,lai lozē un viss kā bus tā bus
, 2016-10-28 17:46, pirms 7 gadiem
Viņi laikam palaiduši garām, ka lielais lietuvju fanu pūlis organizējas uz otro kārtu Tas, ka Rīgā viņi bija daudz, ir tikai attāluma vaina.
, 2016-10-28 22:20, pirms 7 gadiem
Latvijas vajag tikt Somijas grupā. Tad varbūt pat aizbrauktu uz Helsinkiem. Labas brivdienas sanāktu, Prāmis, basis, bāri. vis ko vajag.
, 2016-10-28 22:36, pirms 7 gadiem
kecbaja rakstīja: Latvijas vajag tikt Somijas grupā. Tad varbūt pat aizbrauktu uz Helsinkiem. Labas brivdienas sanāktu, Prāmis, basis, bāri. vis ko vajag.
Es arii uz to ceru
, 2016-10-28 23:07, pirms 7 gadiem
HitMix* rakstīja: Es arii uz to ceru
Paliec sēdēt sava Ventogradā
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.