Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Protams, gribējām uzvarēt vai vismaz zaudēt ar mazāku starpību"

Rolands Eliņš

Štelmahers: "Protams, gribējām uzvarēt vai vismaz zaudēt ar mazāku starpību"
Roberts Štelmahers. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Pēc otrās spēles „Baltijas ceļa” kausa izcīņā Latvijas izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers norādīja uz labāku aizsardzību nekā vakardienas mačā un atzīmēja, ka Igaunija šim turnīram bija gatavojusies daudz nopietnāk. Tāpat savus viedokļus izteica izlases basketbolisti Artūrs Ausējs un Mārcis Šteinbergs, kā arī trenera palīgs Uvis Helmanis.

“Šodien aizsardzība bija labāka, nekā spēlē ar Lietuvu, bet uzbrukumā pietrūka pārliecības un stabilitātes," sacīja Roberts Štelmahers, kurš citēts portālā Basket.lv. "Brīžiem laukumā zinājām, ko gribam izdarīt, un arī izpildījums bija pietiekami kvalitatīvs. Brīžiem bija rupjas kļūdas. Likumsakarīgi, jo tik īsā laikā nav iespējams panākt nepieciešamo savstarpējo sapratni."

"Protams, gribējām uzvarēt vai vismaz zaudēt ar mazāku starpību, taču Igaunijas komanda bija krietni nopietnāk gatavojusies un kopumā nospēlēja stabilāk. No šīs pieredzes jāpaņem pozitīvais. Ceru, ka līdzdalība valstsvienības sastāvā palīdzēs spēlētājiem sezonas un visas karjeras turpinājumā. Ceru, ka šīs viņiem nebūs vienīgās spēles valstsvienībā. Un lieliski, ka tikām cauri bez savainojumiem, jo, ņemot vērā visus apstākļus, traumu risks bija nopietns,” turpināja Štelmahers.

„Nē, šī man nebija īpaša diena,” teica Artūrs Ausējs, kurš ar 18 punktiem bija rezultatīvākais Latvijas izlasē mačā pret Igauniju. „Atradu savus metienus, iemetu – nekas nebija ārpus parastās ikdienas.”

„Mums varbūt pietrūka koncentrēšanās aizsardzībā,” Ausējs teica par aizvadīto spēli. „Ļoti daudz ielaidām, bija grūti. Mēs it kā metām iekšām, bet tajā pašā laikā saņēmām pretī, un nesanāca īsti aizķerties spēlē.” Ausējs ar smaidu apstiprināja, ka saņēmis sitienu ar elkoni abās „Baltijas ceļa” spēlēs, tiesa, šodien ne tik spēcīgu, kā arī norādīja, ka katra spēle Latvijas izlasē ir principiāla: „Nu, neviens neiziet laukumā, lai zaudētu, visi vienmēr vēlas uzvarēt.”

Savukārt Mārcis Šteinbergs pēc spēles izteicās šādi: „Šajās spēlēs noteikti iekrājām pieredzi. Protams, nebijām kopā daudz trenējušies, tāpēc arī rezultāti bija tādi, kādi bija, bet... nu jā, tāds ir rezultāts. Individuāli? Pašam, protams, prieks pārstāvēt savu zemi un valsti, it īpaši pieaugušo izlasē. Pašam varbūt rezultāts nebija tas labākais, taču centos, kā vien varēju.” Šteinbergs noraidīja, ka viņam būtu pietrūcis spēles minūšu, norādot, ka pats neizmantoja savas iespējas un pieļāva kļūdas.

Arī galvenā trenera palīgs Uvis Helmanis norādīja uz to, ka šis sastāvs nebija saspēlējies, taču šodienas spēlē jau klājies labāk nekā vakar: „Šodienas spēlē pietrūka pārliecības uzbrukumā, neguvām punktus. Tas mums neļāva pievilkt rezultātā un aiziet Igaunijai garām. Taču aizsardzībā šovakar spēlējām labāk nekā pret Igauniju. Varbūt pašās beigās ne, kad viss jau apmēram bija skaidrs. Pēdējās minūtēs bija grūti kaut ko izdarīt, spēle mums negāja, bet tomēr, ja ņemam šīs abas spēles kopā, tad otrajā spēlē bija progress, un tā ir pozitīvā ziņa.”

„Šī bija iespēja apskatīties izlases tuvākās rezerves. Spēlējām ar astoņiem debitantiem sastāvā, kas ir tāda pilnībā neierasta situācija,” turpināja Helmanis. „ Es pats neatceros savā pieredzē, ka būtu bijis līdzīgi. Tas arī bija pats lielākais pluss (šajā turnīrā), iepazinām vairākus jaunos spēlētājus, no kuriem varbūt kāds arī varēs palīdzēt izlasei atlases spēlēs. Dažs no viņiem varbūt arī nebija gados jauns, taču izlases kontekstā gan.”

Latvijas izlase šodienas mačā Igaunijai zaudēja ar 64:84, kas Latvijai bija otrā spēle divās dienās – vakar ar 23 punktu starpību tika atzīts Lietuvas pārākums.

Izmantotie resursi:
“Baltijas ceļš”: igauņiem svētkus nesabojājām....

  -4 [+] [-]

, 2020-07-27 07:50, pirms 4 gadiem
Izskatās ka ar Štelmaheru pie stūres uzvaras mums nespīd! Zāģēt pat igauņiem ir jāmāk!

  -4 [+] [-]

, 2020-07-27 08:03, pirms 4 gadiem
Bez Kristapa tiešām nevar cienīgu spēli parādīt, -20 igauņiem -20 leišiem, varbūt nav tad vispār turnīrā jāpiedalās!

  -4 [+] [-]

, 2020-07-27 10:00, pirms 4 gadiem
Zaudēt ar mazāku starpību, lūk uzvarētāja domāšana. Ar šo viss pateikts.

  -2 [+] [-]

, 2020-07-27 10:00, pirms 4 gadiem
Visai izlases vadībai ar Štelmaheru priekšgalā jāatkāpjas. Ja nespēj izlasei piesaistīt labākos spēlētājus- jāatkāpjas.

     [+] [-]

, 2020-07-27 10:15, pirms 4 gadiem
Helmanis ir īsts nelaimes putns. Visur, kur trenē, komandām neiet.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-27 11:23, pirms 4 gadiem
Apsmiekls ne izlase.

     [+] [-]

, 2020-07-27 12:42, pirms 4 gadiem
salming18 rakstīja: Zaudēt ar mazāku starpību, lūk uzvarētāja domāšana. Ar šo viss pateikts.
Štelmahers: "Protams, gribējām uzvarēt vai vismaz zaudēt ar mazāku starpību"

     [+] [-]

, 2020-07-27 14:26, pirms 4 gadiem
helman,domaju ,ka esi komandas pavars,bet pec tava teikta-vispar nesaprotu ,ko tu tur dari....