Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Francijas basketbolistes pēdējā ceturtdaļā sakauj Grieķiju un atkal tiek finālā

Francijas basketbolistes pēdējā ceturtdaļā sakauj Grieķiju un atkal tiek finālā
Selīna Dumerka
Foto: EPA/Scanpix

2017. gada Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm finālā spēkosies Spānija un pēdējo divu turnīru sudraba medaļniece Francija, kas pusfinālā ar 77:55 sakāva Grieķiju. Izšķirošais izrāviens tika izdarīts noslēdzošajās septiņās minūtēs.

Francijas basketbolistes maču sāka miegaini, ātri nonākot iedzinējos ar piecu punktu deficītu, tomēr uzbrukuma izrāviens ļāva pārņemt vadību – gūti desmit no nākamajiem 13 punktiem. Pirmā puslaika pēdējās trīs minūtēs abas komandas kopā izdarīja tikai vienu precīzu metienu, francūzietēm izceļoties pēdējā sekundē, un tas ļāva viņām pārtraukumā doties ar plus pieci – 35:30.

Trešajā ceturtdaļā Grieķijas valstsvienība vairākkārt pietuvojās līdz viena precīza metiena atstatumam, tāpat panāca arī mīnus viens un pat neizšķirtu, tomēr tikt priekšā nespēja. Lūzums notika septiņas minūtes līdz beigām – Annas Spiridopolu tālmetiens sasniedza mērķi, panākot 50:54, taču Francijas basketbolistes sarīkoja nāvējošu atbildi.

Divos uzbrukumos pēc kārtas izdevās realizēt tālmetienus, turklāt pirmais mērķi sasniedza līdz ar uzbrukuma beigu sirēnu, un dažu sekunžu laikā tika panākts desmit punktu pārsvars. Taču kāja no gāzes pedāļa netika noņemta – tikai trīs minūtes pēc grieķiešu precīzā tālmetiena Francijas pārsvars bija 15 punkti. Beigās svinēts panākums ar 77:55, nodrošinot ceturto finālu pēdējos piecos turnīros.

Kalendārs

Ceturtdiena, 22. jūnijs, ceturtdaļfināli
Beļģija – Itālija 79:66
Turcija – Grieķija 55:84
Spānija – Latvija 67:47
Francija – Slovākija 67:40

Sestdiena, 24. jūnijs, pusfināli par 1. un 5. vietu
13:30 Latvija – Itālija 68:67 (33)
16:00 Turcija – Slovākija 72:56 (34)
19:00 Spānija – Beļģija 68:52 (35)
21:30 Grieķija – Francija 55:77 (36)

Svētdiena, 25. jūnijs, spēles par vietām
Itālija – Slovākija (37)
Latvija – Turcija (38)
Beļģija – Grieķija (39)
Spānija – Francija (40)

Izmantotie resursi:
FIBA EuroBasket Women 2017 - FIBA.basketball


, 2017-06-24 23:40, pirms 7 gadiem
Vispār jau ceturtdala nevis tresdala.
, 2017-06-25 00:01, pirms 7 gadiem
fināls FRA-SPA - pilnīgi precīzi kā tika prognozēts, bez pārsteigumiem..
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.