Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Bagatskis: "Esam uz pareizā ceļa"

Bagatskis: "Esam uz pareizā ceļa"
Ainars Bagatskis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas Nacionālā vīriešu valstsvienība turpina gatavoties 2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, un mūsu izlasei aiz muguras ir Kijevā aizvadītas divas pārbaudes spēles ar Ukrainas izlasi. Par šīm spēlēm, kurās tika gūta uzvara, kā arī piedzīvots zaudējums, iespaidos dalījās valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas izlases galvenais Ainars Bagatskis ir priecīgs par aizvadītajām divām spēlēm ar Ukrainas izlasi, kā arī piebilda to, ka uzreiz ir piekritis spēlēt ar šo valstsvienību, zinādams, ka tā ir spēcīga un augumā ražena komanda. "Izvēle spēlēt ar ukraiņiem nebija nejauša, jo tā ir Melnkalnes tipa komanda, kas Latvijai nāks pretī kvalifikācijas spēlēs." Tāpat Bagatskis uzsvēra to, ka izlase spēles aizvadīja Ukrainā, jo vēlējās spēlēt karstā laikā un izjust soģu īpatnējo tiesāšanas manieri, tādejādi spēlējot apstākļos, kādus izlase varētu piedzīvot Melnkalnē.

Ainars Bagatskis atzīst, ka izlase pirmajā spēlē cīnījās labi. "Mazie spēlētāji labi palīdzēja garajiem cīņā par atlēkošajām bumbām pie abiem laukuma groziem. Tāpat izdevās realizēt pašu izveidotos spēles momentus, kur labi tika trāpīts svarīgos spēles brīžos. Latvijas izlase darbojās aktīvi aizsardzībā, kas arī bijis viens no galvenajiem spēles uzdevumiem." No spēlētājiem treneris izcēla Bankevicu un Strēlnieku.

Otrajā spēlē Ukrainas valstsvienībai izdevās revanšēties, un, kā galvenos iemeslus, kuru dēļ tika piedzīvots šāds iznākums Bagatskis minēja zaudēto cīņu par atlēkošajām bumbām, kas ļāva pretiniekiem realizēt atkārtotus uzbrukumus. Kā arī netika izmantotas vairākas spēles izdevības, jo brīžiem starp spēlētājiem bija manāms sapratnes trūkums, kaut vai spēles trīs pret divi epizodēs. Visbeidzot izteikti bija jūtams tiesnešu darbs.

Lai vai kā, Ainars Bagatskis atzina, ka izlase ir uz pareizā ceļa. "Protams, pie daudzām niansēm un spēles uzdevumiem vēl ir jāstrādā, bet tāds jau ir pārbaudes spēļu uzdevums, lai tiktu novērstas nepilnības, un atrasts pareizais ceļš, kurš mūsu valstsvienībai ir jāiet Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā," skaidro treneris.

Izmantotie resursi:
basket.lv: Basket.lv


, 2010-07-19 18:54, pirms 14 gadiem
Ceru ka vārdi ataisnosies!!
Par Latviju!!
, 2010-07-19 18:54, pirms 14 gadiem
Esam uz pareizā ceļa
, 2010-07-19 18:55, pirms 14 gadiem
Laiks rādīs
Nezināt, kad sāksies biļešu tirdzniecība uz kvalifikācijas spēlēm?
, 2010-07-19 18:56, pirms 14 gadiem
Cerams tas ceļš neved uz B divīziju.
, 2010-07-19 19:01, pirms 14 gadiem
Prieks, ka Ainārs ir tik mērķtiecīgs un zin, ka ar šī gada izlasi tiksim augstu. Mēs arī tev ticam, vaiksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-19 19:08, pirms 14 gadiem
Par lielu Latviju.
Slēpts komentārs: kasparello99
, 2010-07-19 19:10, pirms 14 gadiem
kasparello99 rakstīja: Bankevics un izcelta vinja spele aizsardziba?? Aizsardziba Bankevicam nekad nav bijusi stipra puse. Nezinu, nezinu.
tur nav teikts, ka aizsardzībā. Iemācies lasīt
, 2010-07-19 19:12, pirms 14 gadiem
Bankevics un izcelta vinja spele aizsardziba?? Aizsardziba Bankevicam nekad nav bijusi stipra puse. Nezinu, nezinu.

Saklausiijies shodien Valteru pa 101
, 2010-07-19 19:22, pirms 14 gadiem
Bagatskis: "Esam uz pareizā ceļa"
Ja to saka Bagatskis,es viņam ticu!Ļai nu ko un kā,tomēr viņš zina ,ko saka! Respect!
, 2010-07-19 19:24, pirms 14 gadiem
Ne mirkli nešaubos par Bagija pareizo ceļu! Ar nepacietību gaidu kvalifikācijas mačus,lai Arēnā varētu izbļaut visu to,kas no pagājušā gada septembra sakrājies!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-19 19:40, pirms 14 gadiem
Bagijs ir vecis ar tīru dvēseli.. Uzticos viņam kā izlases vadītājam!
, 2010-07-19 19:52, pirms 14 gadiem
Ka tik tas ceļš Bagija vadībā (krasnojarska) ar visiem superspēletājiem ir īstajā virzienā !
, 2010-07-19 19:54, pirms 14 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: Ainārs vienmēr ir paticis un viņa mērķi vienmēr ir bijuši kā jau Latvijas Zelta rokai,tie augstākie un labākie, kā piemērus,varam minēt Barons treneris,atdzīvināja komandu līdz nebijušiem augstumiem,Žalgirs sekmīgā dalība Eirolīgā,cik uzvaras,viena vai pāris bija,priekš tiem laikiem,tas bija līmenī un sekmīgā Eniseu vadīšana,kas noteikti bija balstīta uz LV basketbolista Kaspara Kambalas audzināšanai un sekmīgai ievešanai basketbola mekā,tikai priecē Bagatska dzirksts,kas pat zaudējot,nekad nenodziest un pasaku stāstīšana,fantazēšana un triku izpildīšana ir un paliek viņa stirpā puse. veiksmi Aināram,viss notiks kā jau notiks,reāli balstīts uz konkrētā brīža momentiem,epizodēm un esošo stāvokli.
Un- ja nenotiks, tad būs ļoti daudz atrunu un objektivu iemeslu !
, 2010-07-19 19:55, pirms 14 gadiem
"Esam uz pareizā ceļa"- to pašu pirms 17 gadiem 1993. gada EČ basketbola norises laikā teica Latvijas valstsvienības spēlētājs A. Bagatskis, kad izbrauca uz Vācijas autobāņa Polijas virzienā savā nupat pa 300 vācijas doičmarkām iegādātajā Opel markas lietotajā automašīnā.
Diemžēl to pašu "par pareizo ceļu" nevarēja apgalvot LV izlase, kura bija palikusi bez viena no vadošajiem spēlētājiem un drīz beidza savu dalību turnīrā. Cerēsim, ka šoreiz uz pareizā ceļa būs visi.
, 2010-07-19 19:57, pirms 14 gadiem
Nē tas bimbis ar saviem profiliem basketbola sadaļā ir līdz kaklam
, 2010-07-19 20:03, pirms 14 gadiem
pagaidām prieks, ka vismaz uz ceļa ir.
, 2010-07-19 20:28, pirms 14 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: Ainārs vienmēr ir paticis un viņa mērķi vienmēr ir bijuši kā jau Latvijas Zelta rokai,tie augstākie un labākie, kā piemērus,varam minēt Barons treneris,atdzīvināja komandu līdz nebijušiem augstumiem,Žalgirs sekmīgā dalība Eirolīgā,cik uzvaras,viena vai pāris bija,priekš tiem laikiem,tas bija līmenī un sekmīgā Eniseu vadīšana,kas noteikti bija balstīta uz LV basketbolista Kaspara Kambalas audzināšanai un sekmīgai ievešanai basketbola mekā,tikai priecē Bagatska dzirksts,kas pat zaudējot,nekad nenodziest un pasaku stāstīšana,fantazēšana un triku izpildīšana ir un paliek viņa stirpā puse. veiksmi Aināram,viss notiks kā jau notiks,reāli balstīts uz konkrētā brīža momentiem,epizodēm un esošo stāvokli.
Kamdēļ tāds sarkasms no Tavas puses?Alternatīvas Bagijam uz izlases trenera posteni ,tā īsti nemaz nebija.Un kurš gan treneris ar šo izlasi spētu rādīt brīnumus?Domāju neviens.Tādēļ pieņem situāciju tādu kāda tā ir.Ja nu vienīgi Tev nepatīk Bagija matu sakārtojums,tad jā.Tas izskaidro visu!
, 2010-07-19 22:09, pirms 14 gadiem
nu labāk, lai dabūnam tagad mazliet pa kātiem nekā kvalifikācijā!
, 2010-07-19 22:28, pirms 14 gadiem
Bagij....mēs Tev ticam,izlase bija jāatjauno....un tagad ,lai tas ''pajoliņš'' paskatās,ka bez viņa arī māk vadīt saspēli...
, 2010-07-20 07:37, pirms 14 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: tur nav teikts, ka aizsardzībā. Iemācies lasīt
Es zinu kas tur rakstits, vareji neatgadinat. Paldies.
, 2010-07-20 07:38, pirms 14 gadiem
DIego Forlans rakstīja: Bankevics un izcelta vinja spele aizsardziba?? Aizsardziba Bankevicam nekad nav bijusi stipra puse. Nezinu, nezinu.

Saklausiijies shodien Valteru pa 101
Nekur un nekas man nebija jaklausas jo balstos uz pasa noverojumiem. Lai veicas!
, 2010-07-20 13:35, pirms 14 gadiem
Galvenais šī gada darbs ir tikt finālturnīrā !! Un ceru ka Bagijs to arī paveiks ..
Agrāk , vai vēlāk izlasie tāpat vajadzētu ņemt talkā jaunos spēlētājus .
Tagat vizmaz viņi krās pieredzi un pēc pāris gadiem būs Latvijas izslase Eiropas top komandu sarakstā.. Lai veicas Bagijam , un Latvijai !!
, 2010-07-20 13:58, pirms 14 gadiem
Es domāju, ka šī izlase sasniegs pat labākus rezultātus, nekā pagājušā gada izlase, kgan pagājušā gada izlasi uzskatija par ļoti stipru-re kā beigās sanāca! Šogad īpaši neviens neko nerunā par izlasi, un pat saka, ka būs viena no vājākām, bet es uzskatu, ka būs labs rezultāts!
Un mums ir arī ĻOTI labs treneris! Nevis kkās ārzemnieks!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.