Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Francija un Serbija sāk Londonas piešaudi, Izraēla zaudē Gruzijai

Francija un Serbija sāk Londonas piešaudi, Izraēla zaudē Gruzijai
Nikolā Batums un Tonijs Pārkers Londonā
Foto: www.fiba.com

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības pretinieces Eiropas čempionāta B grupā – Serbija un Francija – otrdien, 16. augustā, Londonas Olimpiskajā basketbola arēnā uzsāka dalību sešu komandu pārbaudes turnīrā, kas notiek tieši gadu pirms 30. Olimpiādes spēlēm. Vēl turnīrā piedalās Lielbritānija, Austrālija, Ķīna un Horvātija.

No sešām turnīra dalībniecēm vietu Olimpiskajās spēlēs garantējusi tikai Lielbritānija. Nav lielu šaubu, ka četrgades nozīmīgākajām sacensībām spēs kvalificēties Ķīna un Austrālija, savukārt Eiropas komandām priekšā ir konkurētspējīgākais reģionālais basketbola turnīrs pasaulē – EuroBasket 2011. Tikai tā finālistes iegūs tiesības automātiski braukt uz Londonu, bet finišs pirmajā sešniekā ļaus piedalīties papildu kvalifikācijas turnīrā.

Lielbritānija nozīmīgus basketbola turnīrus nav uzņēmusi kopš 1948. gada Olimpiskajām spēlēm, tāpēc “London Invitational Tournament” sacensības ir liels notikums.

Pirmajā spēlē Austrālija ar 71:43 sagrāva Ķīnu. Divas stundas vēlāk Eiropas vicečempione Serbija ar 71:83 zaudēja Horvātijai. Abas komandas izmantoja plašu rotāciju, nevienam spēlētājam laukumā nepavadot vairāk par 29 minūtēm.

Horvātija uzvarēja, pateicoties labākai soda un tālmetienu realizācijai. Tādējādi horvāti revanšējās par Ļubļanā piedzīvoto zaudējumu “Adecco Cup Ex-YU” turnīrā.

Francijas pārliecinoši uzvarēja Lielbritāniju 82:60. Tonijs Pārkers 24 minūtēs guva 25 punktus, realizējot 9 no 14 divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem. Saspēles vadītāja rēķinā arī 7 atlēkušās bumbas un 4 rezultatīvas piespēles.

Pie "double-double" 22 minūtēs tika Joakims Noā. Pazīstamā tenisista Janika Noā dēls guva 10 punktus un izcīnīja 10 bumbas zem groziem. Britiem, spēlējot bez Luola Denga, rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Džoels Frīlends.

Izraēlas izlase otrdien Tbilisi ar 91:97 zaudēja Gruzijai. Ari Šiveka vadītās komandas rindās 26 punktus guva Gajs Pnini. Pa 14 punktiem savāca Buršteins, Elijahu un Blu, bet gruzīnu rindās ar 18 punktiem izcēlās Pačulija.

Gruzijas valstsvienība nākamnedēļ Rīgā un Ventspilī divas reizes tiksies ar Latviju.

Izmantotie resursi:
We Are Basketball | FIBA.COM


, 2011-08-17 00:02, pirms 13 gadiem
Gribējās paskatīties FRA un GBR maču, bet nekur nevaru atrast video linkus internetā, laikam nerāda...
, 2011-08-17 01:26, pirms 13 gadiem
kapēc tad nav FRA-GBR rezultāts (82:60) ielikts? Un vismaz kaut kādu statistiku jau arī varēja, vismaz rezultatīvākos...
, 2011-08-17 01:33, pirms 13 gadiem
marcux rakstīja: Gribējās paskatīties FRA un GBR maču, bet nekur nevaru atrast video linkus internetā, laikam nerāda...
nop, rādīs tikai sestdien GB-China un svētdien - GB-Australia
Kendisa Pārkere 2022. gada 18. maijā Sietlā. Foto: AFP/Scanpix

WNBA leģenda Pārkere paziņo par karjeras beigām

Amerikāņu basketboliste Kendisa Pārkere (Candace Parker) svētdien, 28. aprīlī, pavēstīja par profesionālās karjeras beigām. Pērn viņa kļuva par pirmo spēlētāju, kura izcīnīja WNBA titulu trīs dažādu klubu sastāvā.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.