Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Bērziņš

Ivkovičs pamet Latvijas pretinieci - Serbijas izlasi

Ivkovičs pamet Latvijas pretinieci - Serbijas izlasi
Dušans Ivkovičs
Foto: AP/Scanpix

Pirms 2011. gada Eiropas čempionāta, kas risināsies Lietuvā, negaidīti no sava amata atkāpies Vecā kontinenta vicečempiones - Serbijas izlases - galvenais treneris Dušans Ivkovičs. Serbijas izlase gaidāmajā turnīrā būs viena no Latvijas valstsvienības pretiniecēm pirmajā grupu etapā.

Ivkovičs par savu lēmumu ar vēstules palīdzību informēja Serbijas Basketbola federācijas prezidentu Draganu Kapičiču. ''Pašreizējos apstākļos es vairs neesmu spējīgs turpināt darbu ar izlasi, ko uzsāku 2008. gadā. Gan no fiziskā, gan garīgā viedokļa,'' vēstulē rakstījis pieredzējušais grozabumbas speciālists. ''Trenēt Serbijas valstsvienību man bija liels gods. Jūs paši zināt, kad nekad neuzdevu jautājumus, par to, kad saņemšu savu algu utt. Laika posmā no 1992. līdz 1995. gadam mūsu valsts un basketbols pārcieta smagus laikus, bet es strādāju izlasē, entuziasma vadīts, jo noraidīju piedāvāto atalgojumu. Tas pats attiecas arī uz laiku no 1996. līdz 1999. gadam.''

''Esmu pateicīgs visiem treneriem, ar kuriem kopā esmu strādājis šos iepriekšējos gadus. Tāpat paldies visiem spēlētājiem, ar kuriem sanācis sastrādāties kopš 2008. gada. Esmu pārliecināts, ka daudzi sapratīs mani lēmumu,'' tā Ivkovičs, kura vienošanās ar Serbijas federāciju paredzēja darbošanos galvenā trenera amatā līdz 2012. gadam.

''Kvalificēties Londonas olimpiādei nebūs viegls uzdevums, bet, ja komanda tur nokļūs, tad domāju, ka parādītais sniegums būs saturīgāks nekā nesenajā pasaules čempionātā Turcijā.''

2011. gada Eiropas čempionātā Serbija spēlēs vienā apakšgrupā ar Vāciju, Izraēlu, Itāliju, Franciju un Latviju.

Izmantotie resursi:
European Basketball Main Page - EUROBASKET


, 2011-02-14 18:57, pirms 13 gadiem
Laikam sūdīgi dejoja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-14 21:42, pirms 13 gadiem
Pirmkārt šis treneris mānas acis ir ļoti labs. Viens viss lābakiem Eiropā.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.