Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Orlovskis

Pārkers: "Ir pagodinājums aizstāvēt savas valsts godu"

Pārkers: "Ir pagodinājums aizstāvēt savas valsts godu"
Tonijs Pārkers gadu no gada bijis Francijas izlases līderis
Foto: AFP

Pusotru mēnesi pirms 2013.gada Eiropas čempionāta basketbolā sākuma Francijas izlases un Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" līderis Tonijs Pārkers dalījās pārdomās par aizvadīto sezonu un atklāja mērķus, kurus vēlas piepildīt gaidāmajā Eiropas čempionātā.

Pēc veiksmīgās NBA sezonas, kad līdz ceturtajam čempiona titulam karjerā gan pietrūka pavisam nedaudz, Tonijs Pārkers jau ir koncentrējies jauniem mērķiem, kas saistīti ar Francijas izlasi un tās dalību gaidāmajā Eiropas čempionātā. 31 gadu vecais francūzis būs viena no spilgtākajām zvaigznēm septembra sākumā Slovēnijā notiekošajā turnīrā. Francijas izlase, kura 2011.gadā izcīnīja 2.vietu, finālā atzīstot Spānijas valstsvienības pārākumu, ielozēta A grupā priekšsacīkšu posmā.

Atgādināsim, ka gaidāmā Eiropas čempionāta pirmo sešu vietu ieguvējas kvalificēsies nākamā gada FIBA pasaules čempionātam basketbolā, kas norisināsies Spānijā. Ja Spānijas izlase būs starp sešām labākajām vienībām, tad arī Eiropas čempionāta septītā labākā vienībā nākamajā gadā dosies uz Spāniju aizstāvēt Eiropas godu.

Pieredzējušais aizsargs, kurš Francijas izlases sastāvā pirms gada debitēja Olimpiskajās spēlēs Londonā, par spīti karjeras laikā jau iekrātajiem panākumiem, joprojām alkst pierādīt sevi visaugstākajā līmenī, palīdzot Francijas valstsvienībai cīnīties par visaugstākā kaluma godalgām gaidāmajā čempionātā.

"Mums bija lieliska sezona, neskatoties uz to, ka mēs zaudējām finālsērijā. Neviens negaidīja, ka spēsim sasniegt finālsēriju, bet mēs gandrīz izcīnījām titulu. Spēles bija neaprakstāmi labas, un abām komandām bija iespēja izcīnīt čempiontitulu," to, cik saspringta izvērtās NBA finālsērija, atklāja Pārkers. "Mēs smagi strādāsim un atgriezīsimies spēcīgāki nākamajā sezonā, lai izcīnītu titulu."

Viens no labākajiem NBA saspēles vadītājiem atzīst, ka viņš ir apmierināts ar to, kā izvērtās aizvadītā sezona. "Es darīju visu, kas bija manos spēkos, lai palīdzētu manai komandai izcīnīt titulu. Es biju vesels lielāko daļu sezonas un smagi strādāju, lai būtu labākais spēlētājs, kāds vien varētu būt. Tas ir gods, būt iekļautam NBA regulārās sezonas otrajā simboliskajā pieciniekā kopā ar tādiem spēlētājiem kā Karmelo Entonijs, Bleiks Grifins, Marks Gazols un Rasels Vestbruks. Esmu apmierināts ar to, kā pats personīgi aizvadīju sezonu, taču esmu sarūgtināts par to, ka mēs neizcīnījām titulu."

Trīskārtējais NBA čempions uzsver, ka nekad nesalīdzina savu NBA karjeru ar karjeru izlasē. "Ir pagodinājums aizstāvēt savas valsts godu. Es izturos ar lielu atbildību pret savas valsts reprezentēšanu. Es atceros, cik cilvēki [Francijā] bija priecīgi par to, ka 2011.gadā Lietuvā izcīnījām sudraba medaļas. Es vēlos izcīnīt titulus ar Francijas izlasi. Tas ir viens no maniem sapņiem, un es strādāšu smagi, lai sasniegtu to."

Francijas izlase nešaubīgi būs starp galvenajām pretendentēm uz uzvaru gaidāmajā Eiropas čempionātā, un Pārkers atzīst, ka francūži vēlas no Slovēnijas mājās pārvest zelta medaļas. "Mēs cīnīsimies, lai izcīnītu titulu. Tas ir tas, ko vēlas visi. Pēc bronzas medaļu izcīnīšanas 2005.gadā un sudraba medaļām pirms diviem gadiem mēs ceram aizvest mājās zeltu."

Beļģijā dzimušais basketbolists uzskata, ka Francijas izlase pēdējos gados ir demonstrējusi ļoti labu sniegumu un ka komandas sastāvā ir ļoti daudz talantīgu un meistarīgu basketbolistu. Pārkers arī uzsvēra, ka pašreiz viņa un Francijas izlases primārais mērķis ir cīnīties par uzvaru Eiropas čempionātā, tādēļ par nākamā gada pasaules čempionātu viņš nedomā.

A apakšgrupā Francijas izlases pretinieces būs Ukrainas, Lielbritānijas, Vācijas, Izraēlas un Beļģijas valstsvienības.

Izmantotie resursi:
FIBA.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-13 22:53, pirms 11 gadiem
Biedriņš labā pa TV skatās- Necieņa , cerams šogad spēlēs
, 2013-07-13 22:56, pirms 11 gadiem
Biedriņš: "Izlase? A cik tur piķi dod?"
"Tur jāspēlē par valsts godu"
Biedriņš: "Da labi, hahah, man tak po**uj."

Labāk atpūtināt no beņķa nodeldēto dirsu vasarā
, 2013-07-13 22:58, pirms 11 gadiem
, 2013-07-13 23:27, pirms 11 gadiem
mūsu dažiem kadriem ir ko pamācītos no Tonija, neskaitot spēlēt prasmi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-13 23:33, pirms 11 gadiem
Lai kā mēģināju atrast i-netā... laikam nav neviens sportists kā mūsu unikālais Biedriņš, kurš tā izturās pret savu valsti, kurš visus savas valsts līdzjutējus tur pamuļķu lomā, jo kā jauna meitene nevar pateikt, ka nerūp Latvija un ļauj naivi cerēt gadu no gada, ka tomēr spēlēs! Neredzu neko no normāla veča! Jauna neizlēmīga dāma!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-14 00:01, pirms 11 gadiem
''smagi strādāju, lai būtu labākais spēlētājs, kāds vien varētu būt.'' novēlu Tonijam veiksi, lai izdodās! laba motivācija arī pārējiem
, 2013-07-14 00:11, pirms 11 gadiem
Ja es būtu tas jūsu "Andriņš", pēc vien šādiem komentāriem nespēlētu izlasē, Jums tik pamet kociņu un uzreiz suns jūk prātā. Paskatieties uz sevi no malas. Žurnālistiem ar kaifs taisīt rakstu par kkādu Pārkeru, lai tik pakacinātu latviešus un noriet citu latvieti.
, 2013-07-14 00:24, pirms 11 gadiem
meesls rakstīja: Ja es būtu tas jūsu "Andriņš", pēc vien šādiem komentāriem nespēlētu izlasē, Jums tik pamet kociņu un uzreiz suns jūk prātā. Paskatieties uz sevi no malas. Žurnālistiem ar kaifs taisīt rakstu par kkādu Pārkeru, lai tik pakacinātu latviešus un noriet citu latvieti.
andriņam ir iespēja ar darbiem pierādīt, ka ir mainījies. nav ko apvainoties kā mazai meitenei, pats pie šī visa ir vainīgs (tas pats attiecas uz dažiem stāriem, kuri ir ļoti aizskarti par "tagad vai nekad notikumiem)
, 2013-07-14 00:27, pirms 11 gadiem
meesls rakstīja: Ja es būtu tas jūsu "Andriņš", pēc vien šādiem komentāriem nespēlētu izlasē, Jums tik pamet kociņu un uzreiz suns jūk prātā. Paskatieties uz sevi no malas. Žurnālistiem ar kaifs taisīt rakstu par kkādu Pārkeru, lai tik pakacinātu latviešus un noriet citu latvieti.
Tu nevari būt "Andriņš", jo esi Mēsls kā pats sevi esi nosaucis! Tieši šādu muļķu dēļ kā Tu jau viņš nespēlē! Sēž blakus un raud, ka jāapvainojas uz visiem par paša pieļautām kļūdām! Kļūdas nevar labot neko nedarot- to saprot katrs kaut cik normāli domājošs cilvēks! Plus- neviens vispār neko neteiktu, ja viņš vienreiz kā vecis visiem pateiktu- es negribu un nekad nespēlēšu, bet tie meiteņu gājieni, kad slēpjas un nevienam neko nevar pateikt izraisa arī negatīvo cilvēku reakciju! Un tas ir tikai normāli!
, 2013-07-14 01:45, pirms 11 gadiem
Ko jus varat braukt tam Biedrinam virsu? Nu labi, vins ir sudigs speletajs.. Ok. Nu pec sezonas Jazzos vins retire no basisa
, 2013-07-14 03:02, pirms 11 gadiem
lielaisdziedatajs rakstīja: Ko jus varat braukt tam Biedrinam virsu? Nu labi, vins ir sudigs speletajs.. Ok. Nu pec sezonas Jazzos vins retire no basisa
Tur jau tā lieta, ka vēl nav skaidrs, vai Biedriņš ir sūdīgs basketbolists vai nav. Mēs (nu, tie asie komentāri) viņu provocējam uz spēlēšanu izlasē. Ja viņš izlasē spēlētu un atvērtos un turpinātu darbu Jazz treniņos un spēlēs, varbūt, tikai varbūt viņa NBA karjera turpinātos.

Savukārt, ja viņš tiešām ir sūdīgs spēlētājs un nevēlas spēlēt izlasē, tad mums arī sūdīgs spēlētājs izlasē nav vajadzīgs.
, 2013-07-14 07:00, pirms 11 gadiem
biedrins var sedet un skaitit savas kapeikas . neviens vinu negaida un neciena . prieks kam vins LV izlasē? ko vinam pierādīt? par ko cīnīties? kam viņš LV izlasē? nēēēēēēēēē tērē naudu un miers :p
, 2013-07-14 09:46, pirms 11 gadiem
allin rakstīja: biedrins var sedet un skaitit savas kapeikas . neviens vinu negaida un neciena . prieks kam vins LV izlasē? ko vinam pierādīt? par ko cīnīties? kam viņš LV izlasē? nēēēēēēēēē tērē naudu un miers :p
Tavai zinasanai, Biedrs nespele izlase personisku iemeslu del, nevis tapec ka naudas nebus no taa..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-16 16:26, pirms 11 gadiem
Personisks iemesls ir aizvainojums uz sevi
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.