Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Dāvis Bertāns: "Varbūt LBS arī mani vajadzēja diskvalificēt"

Dāvis Bertāns: "Varbūt LBS arī mani vajadzēja diskvalificēt"
Dāvis Bertāns
Foto: FIBA

NBA kluba Sanantonio „Spurs” basketbolists Dāvis Bertāns sociālajā tīklā „Twitter” sarkastiski reaģējis uz negācijām ap Latvijas izlases kandidātu sarakstu. Bertāns atgādina, ka arī viņš savulaik ilgstoši nespēlēja izlasē smagas traumas dēļ un pēc tam izvēlējās parūpēties par savu veselību, nevis skriet palīgā izlasei.

Latvijas izlases jaunā galvenā trenera Arņa Vecvagara nosaukto 24 kandidātu sarakstu PK atlases spēlēm novembrī vairākkārt asi kritizējis „VEF skola” direktors Mārtiņš Lauva. Šodien viņš cita starpā sociālajos tīklos dalījās ar viedokli, ka „treneris brutāli iet pret LBS valdes lēmumu, iekļaujot sarakstā Rodionu Kurucu, kas, viņaprāt, ir atklāts spļāvis sejā Latvijas basketbolam”.

Lauva to pamatoja ar to, ka „Barcelona” dublieru komandā sezonu sākušais Kurucs, kuram nākamvasar tiek paredzēta vieta NBA draftā, iepriekš vairākkārt atteicis Latvijas jauniešu un junioru izlasēm. Šī ne tuvu nav pirmā reize, kad basketbola funkcionārs Lauva asi kritizējis Latvijas izlases vadības un treneru politiku, arī atsevišķu spēlētāju iekļaušanas vai neiekļaušanas izlasē jautājumos.

Par argumentu, ka izlasē nevajadzētu ņemt spēlētājus, kuri iepriekšējos gados izlasei atteikuši, sajūsmā nebija viens no diviem Latvijas NBA spēlētājiem Dāvis Bertāns. Viņš ierakstā „Twitter”, nevienu konkrēti vārdā nenosaucot, vaicāja, vai netiks izskatīta iespēja no izlases diskvalificēt arī viņu, un pauda viedokli, ka spēlētājiem tomēr sava veselība jāliek pirmajā vietā.

„Varbūt LBS vajadzēja arī mani diskvalificēt, jo piecus gadus nespēlēju izlasē,” raksta Dāvis Bertāns, kurš rudenī bija viens no Eiropas čempionātā piekto vietu ieguvušās izlases līderiem. „Teorētiski krustenisko saišu traumu rehabilitācija aizņēma kopā mazāk nekā divus gadus. Pārējās trijās vasarā vajadzēja skriet palīgā un neparūpēties par to, lai tas neatkārtotos? Manuprāt, svarīgāka ir veselība.”

Bertāna viedokli „Twitter” portālā citēja arī viņa un vairāku citu Latvijas spēlētāju aģents Artūrs Kalnītis, kurš pēdējā laikā arvien biežāk tiek piesaukts diskusijā par basketbolistu atteikšanos spēlēt izlasē un par to izpelnījies arī LBS valdes locekļu konkrētas apsūdzības, ka viņš motivē spēlētājus pieņemt šādus lēmumus. Kuruca gadījumā Kalnītis gan pauž savu pārsteigumu, ka vispār šāda diskusija tiek rosināta, jo jau vasarā tika ziņots, ka Kurucam ir trauma.

„Vispār unikāla situācija. Rodiona gadījumā ir Barselonas medicīniskās komisijas slēdziens par viņa traumu un rehabilitācijas procesu, kas ir dokumentāli pierādāms, bet sabiedrība tiek apzināti maldināta,” raksta Kalnītis. „Un to dara LBS valdes locekļi un ar viņiem saistītie cilvēki. Murgs.”

Dāvis Bertāns Latvijas izlasei rudens spēlēs nevarēs palīdzēt, jo NBA sezona FIBA turnīriem nepieskaņojas un par tās spēlētāju palaišanu uz izlasēm nav nekādas runas. Savukārt viņa vecākais brālis Dairis Bertāns šodien portālam Sportacentrs.com apliecināja, ka izlasei nevarēs palīdzēt, jo viņa Milānas klubs vēlētos, lai viņš paliek kopā ar komandu, un šādu darba devēju vēlmi ignorēt viņš nevarot.


, 2017-11-09 20:56, pirms 6 gadiem
Kalnītis laikam dikti apvainojies, ka viņa "260 eiro algu" publiskoja un nesmuki ir izcelt tikai vienu Kurucu, paskatīsimies uz visiem Kalnīša spēlētājiem utt. Visiem ir skaidrs, ka Kalnītis uztaisīs citiem šmuci, lai pats kaut ko nospekulētu sev
, 2017-11-09 21:02, pirms 6 gadiem
Mūsu pīļu dīķī sacēlusies vētra! Uz izlasi ir jābrauc neatkarīgi no situācijas! Valsti pārstāvēt ir gods un fani to novērtē!(fani tomēr jūs uztur) Atsaki izlasei - bez sāls noēdīs, it īpaši tādu Kurucu, kas neko nav pierādījis - pierādi un tad ar savu ağentu sprēgā!
, 2017-11-09 21:14, pirms 6 gadiem
Ko tas lauva visu laiku ņaud! Netiek pie šprices vai pašam šprice čupā? Priekā!
, 2017-11-09 21:15, pirms 6 gadiem
Ha, nu protams, pārāk jau bija ieilguši miera gadi Latvijas basketā... Kas tad būtu Latvijas baskets un hokejs bez drāmām un komēdijas!
, 2017-11-09 21:17, pirms 6 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Ko tas lauva visu laiku ņaud! Netiek pie šprices vai pašam šprice čupā? Priekā!
Bet viņš saka par lietu, pat leiši maina savu basketbolu, jo aģenti par daudz ietekmē...abas federācijas apmēram vienlaicīgi to saprata
, 2017-11-09 21:26, pirms 6 gadiem
Nu škiet ka Davis komentē Kalniša vardā!
Nu vareja paklusēt! Nu tas intelekts jau ir tāds kads ir!!!
, 2017-11-09 21:27, pirms 6 gadiem
Lauva pats ir aģents, ja nemaldos, vai vismaz saņem naudiņu par aģentēšanu. Un man liekas, ka Real Rebel tu pats esi nomaskējies Lauva vai vismaz pietuvināta persona.
Ļoti neprofesionāli ir visulaiku pukstēt kaut ko caur twitteri, diezgan gļēvulīga padarīšana, jo kasīties Kurucam virsū, tas tiešām ir neētiski, viņš ir jauns džeks un tas, ka viņš pagaidām nav ticis Barsas sastāvā, nav pie vainas viņa nespēlēšanai izlasē vasarā.
, 2017-11-09 21:34, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Lauva pats ir aģents, ja nemaldos, vai vismaz saņem naudiņu par aģentēšanu. Un man liekas, ka Real Rebel tu pats esi nomaskējies Lauva vai vismaz pietuvināta persona.
Ļoti neprofesionāli ir visulaiku pukstēt kaut ko caur twitteri, diezgan gļēvulīga padarīšana, jo kasīties Kurucam virsū, tas tiešām ir neētiski, viņš ir jauns džeks un tas, ka viņš pagaidām nav ticis Barsas sastāvā, nav pie vainas viņa nespēlēšanai izlasē vasarā.
Neesmu Lauva un pat pietuvināta persona neesmu...UN viņš nepukst, viņš atklāti pasaka! Viņam strīms no Spānijas vai kur tur viņš ir, jātaisa, vai kā? Atgādināšu, ka twitter ir sociāla platforma, kas ļauj cilvēkam izteikt savu viedokli un viņš to dara tieši, nosaucot vārdus utt. Cilvēks neklusē un kāpēc lai klusētu par Kalnīša izdarībām? Loģiski pamato, kāpēc?

Un kā redzams, neesi iedziļinājies būtībā, respektīvi, par Kurucu jau runā no u-18 izlasēs, kur Kalnītis pasniedz, ka viņam trauma, ir papīri utt. bet realitātē Kurucs sākot no novembra, nav ne spēli izlaidis tajā periodā....Tātad, kāpēc jāmelo? Paskaidro to? Kāpēc jāmelo par lietām, ko vienkārši ir apgāzt ar oficiālajiem protokoliem no spēlēm? Nemaz nerunāsim par Kuruca brāli, kurš pats teica, ka izlasē spēlēs, ja aģents palaidīs....Tev tas šķiet normāli?
, 2017-11-09 21:35, pirms 6 gadiem
Smerdelis Lauva uzvedas kā pumpains tīnis, kam meitene atteica tapēc ka viņš ir lohs un pēc tam visiem stāsta kāda tā meitene ma*ka...
Tas pajolis nevar nomierināties, jau pirms EČ taisīja intrigas, tagad atkal..
, 2017-11-09 21:36, pirms 6 gadiem
Kā kurš uz to visu skatās - izlase ir svēta lieta un domāju, ka jebkurš, kurš šeit komentē to labprāt pārstāvētu, ja būtu tāda iespēja. Atliek tikai skatīties spēlētāju atteikumu iemeslus - lauzts pirksts (muļķības, hokejā ne tikai tādām traumām puika izlases godu situši), krustenisko saišu plīsums (protams, labāk savest veselību kārtībā), NBA drafts (50 - 50, saprotu, ka nauda nodrošina dzīvi, bet izlase tomēr ir izlase, nevaru pārmest, bet tajā pašā laikā nevaru saprast). Gadījumi ir vairāki un dažādi.
, 2017-11-09 21:39, pirms 6 gadiem
Bertāna gadījumā visiem bija skaidrs, ka ir vēlēšanās un varēšana, bet traucē smagas traumas. Kuruca gadījumā skaidrs ir vienīgi tas, ka, kamēr karjera veidojās sekmīgi, tikmēr viņš no izlasēm bēga kā vells no krusta.
, 2017-11-09 21:39, pirms 6 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Kā kurš uz to visu skatās - izlase ir svēta lieta un domāju, ka jebkurš, kurš šeit komentē to labprāt pārstāvētu, ja būtu tāda iespēja. Atliek tikai skatīties spēlētāju atteikumu iemeslus - lauzts pirksts (muļķības, hokejā ne tikai tādām traumām puika izlases godu situši), krustenisko saišu plīsums (protams, labāk savest veselību kārtībā), NBA drafts (50 - 50, saprotu, ka nauda nodrošina dzīvi, bet izlase tomēr ir izlase, nevaru pārmest, bet tajā pašā laikā nevaru saprast). Gadījumi ir vairāki un dažādi.
Tieši tā! Es atceros, ka izlasē tas pats Strēlnieks ar aizpampušu aci cīnījās...Bija gadījumi, kad vienkārši pirksti ir satīti kopā, lai spēlēt var utt.
, 2017-11-09 21:40, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Neesmu Lauva un pat pietuvināta persona neesmu...UN viņš nepukst, viņš atklāti pasaka! Viņam strīms no Spānijas vai kur tur viņš ir, jātaisa, vai kā? Atgādināšu, ka twitter ir sociāla platforma, kas ļauj cilvēkam izteikt savu viedokli un viņš to dara tieši, nosaucot vārdus utt. Cilvēks neklusē un kāpēc lai klusētu par Kalnīša izdarībām? Loģiski pamato, kāpēc?

Un kā redzams, neesi iedziļinājies būtībā, respektīvi, par Kurucu jau runā no u-18 izlasēs, kur Kalnītis pasniedz, ka viņam trauma, ir papīri utt. bet realitātē Kurucs sākot no novembra, nav ne spēli izlaidis tajā periodā....Tātad, kāpēc jāmelo? Paskaidro to? Kāpēc jāmelo par lietām, ko vienkārši ir apgāzt ar oficiālajiem protokoliem no spēlēm? Nemaz nerunāsim par Kuruca brāli, kurš pats teica, ka izlasē spēlēs, ja aģents palaidīs....Tev tas šķiet normāli?
Ja tas palīdz veidot spēlētājam karjeru un tikt labākā klubā, tad junioru un jauniešu izlases kaut vai ar otro vai trešo sastāvu spēlē, tāpat tiem čempjiem nav nekāda nopietna nozīme.
, 2017-11-09 21:43, pirms 6 gadiem
WKS rakstīja: Ja tas palīdz veidot spēlētājam karjeru un tikt labākā klubā, tad junioru un jauniešu izlases kaut vai ar otro vai trešo sastāvu spēlē, tāpat tiem čempjiem nav nekāda nopietna nozīme.
Pārprati būtību, problēma nebūtu, ja viņš pats pateiktu, piedodiet, nespēlēšu, gribu Spānijas otrajā līgā uzspēlēt pa 15-20 min....Problēmas rodas tajā brīdī, kad to situāciju, ar viltu mēģina pagriezt, ka viņš ir cietējs, traumas neļāva spēlēt utt....Tas man nav saprotams, saki tieši un miers...man vienkārši tas kopā neiet, ka Kalnītis saka, ka papīri ir, kuri apstiprina, ka izlasē nevarēja spēlēt, bet tajā pašā laikā fārmā varēja spēlēt, tur kaut kāds cits basketbols? Vai pretinieks saudzīgi tur izturas, auklē viņu, lai nesavainojas?
, 2017-11-09 21:45, pirms 6 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Kā kurš uz to visu skatās - izlase ir svēta lieta un domāju, ka jebkurš, kurš šeit komentē to labprāt pārstāvētu, ja būtu tāda iespēja. Atliek tikai skatīties spēlētāju atteikumu iemeslus - lauzts pirksts (muļķības, hokejā ne tikai tādām traumām puika izlases godu situši), krustenisko saišu plīsums (protams, labāk savest veselību kārtībā), NBA drafts (50 - 50, saprotu, ka nauda nodrošina dzīvi, bet izlase tomēr ir izlase, nevaru pārmest, bet tajā pašā laikā nevaru saprast). Gadījumi ir vairāki un dažādi.
Kad KP uzmeta izlasi uz OS kvali, rūpējoties par savu karjeru, visi bija baigi saprotošie un aizstāvēja viņu, tai skaitā lohs Lauva, bet citi spēlētāji gan nedrīkst rupēties par savu karjeru, vai ne?
, 2017-11-09 21:49, pirms 6 gadiem
WKS rakstīja: Kad KP uzmeta izlasi uz OS kvali, rūpējoties par savu karjeru, visi bija baigi saprotošie un aizstāvēja viņu, tai skaitā lohs Lauva, bet citi spēlētāji gan nedrīkst rupēties par savu karjeru, vai ne?
Kāpēc ignorē lielu atšķirību tajās situācijās?
, 2017-11-09 21:52, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Lauva pats ir aģents, ja nemaldos, vai vismaz saņem naudiņu par aģentēšanu. Un man liekas, ka Real Rebel tu pats esi nomaskējies Lauva vai vismaz pietuvināta persona.
Ļoti neprofesionāli ir visulaiku pukstēt kaut ko caur twitteri, diezgan gļēvulīga padarīšana, jo kasīties Kurucam virsū, tas tiešām ir neētiski, viņš ir jauns džeks un tas, ka viņš pagaidām nav ticis Barsas sastāvā, nav pie vainas viņa nespēlēšanai izlasē vasarā.
Tātad publiski izteikt skarbu kritiku un saukt konkrētus cilvēku vārdus ir gļēvulība? Tad kas ellē tavā uztverē būtu drosme? Sist visus kurus viņš lamā? Runāt zem četrām acīm? Varbūt arī to dara, bet kāds labums pārējiem, ka veči privāti ģēlas kārtotu? Mani patiešām interesē visas tās peripetijas un caurspīdība. Labāk nekā klusums LFF.
, 2017-11-09 21:58, pirms 6 gadiem
No malas izskatās, ka J-upa bloks vienkārši uzurpē visu varu LV basketbolā - klubs ilgstoši piesmej LBL, tādējādi novājinot nacionālo čempionātu un metodiski baidot prom no tā gan skatītājus, gan iespējamos atbalstītājus (tādējādi - lai palielinātu interesi par vefa kā vienīgās vērtības darbībām krievijā), gan faktiski privatizējot basketbolu regulāri raidošo mediju (best4sport bez izņēmuma tiek rādītas visas vefa spēles plus tagad pastiprināti pievēršas krievijas čempionāta translācijām), gan noārda jaunatnes basketbola sistēmu. Dienaskārtībā ir nacionālā izlase, bet - acīmredzot augsne vēl nav pietiekami sagatavota (izskatās - tas ir Lauvas lauciņš). Gaidīju, ka Bagatskim atkāpjoties, izlases vadībā tiks virzīts kāds no vefa sistēmas, bet izskatās, ka kaut kas ir nojucis, tāpēc arī tik nikna t.s. opozīcija katram izlases vadības solim. Kaut gan pilnīgai situācijas monopolizācijai brīdis bija maximāli pateicīgs - izlašu logos ULEB zēni nebūs, no pieejamiem tuvumā ir (ja kas - tiešām labi) funkcionējošā Gailīša komanda, kāpēc ne bāze kvalifikācijas turnīram!? Man personīgi skumji, ka šajās milžu(?) cīņās tiek ievilkti spēlētāji - konkrēti Artis Ate kā upuris, Rihards Lomažs kā potenciāli priviliģētais, o.k. - šie ir tie visbiežāk locītie. Par Kurucu - mani personīgi vairāk uztrauc cits aspekts - viņa tēvs dzīvo Krievijā, ģimene (brālis, mātes brāļi basketbolisti Sergejs un Iļ'ja Kiseļovi) sen kā nav Latvijā - vai mēs neriskējam potenciālu NBA prospektu pazaudēt valstij? Būtībā - nav lau publiski izskanējis ne viņa, neģimenes viedoklis, pašlaik jau puika vienkārši ir izlikts tādai publiska ķidāšanai! Cik ilgi?!
, 2017-11-09 22:00, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kāpēc ignorē lielu atšķirību tajās situācijās?

Situācijas ir/bija pilnīgi līdzīgas gan Kurucam, gan Pasečņikam, gan KP, visi rūpējoties par savu turpmāko karjeru, uzlika mīksto izlasei...
, 2017-11-09 22:02, pirms 6 gadiem
brunoje rakstīja: No malas izskatās, ka J-upa bloks vienkārši uzurpē visu varu LV basketbolā - klubs ilgstoši piesmej LBL, tādējādi novājinot nacionālo čempionātu un metodiski baidot prom no tā gan skatītājus, gan iespējamos atbalstītājus (tādējādi - lai palielinātu interesi par vefa kā vienīgās vērtības darbībām krievijā), gan faktiski privatizējot basketbolu regulāri raidošo mediju (best4sport bez izņēmuma tiek rādītas visas vefa spēles plus tagad pastiprināti pievēršas krievijas čempionāta translācijām), gan noārda jaunatnes basketbola sistēmu. Dienaskārtībā ir nacionālā izlase, bet - acīmredzot augsne vēl nav pietiekami sagatavota (izskatās - tas ir Lauvas lauciņš). Gaidīju, ka Bagatskim atkāpjoties, izlases vadībā tiks virzīts kāds no vefa sistēmas, bet izskatās, ka kaut kas ir nojucis, tāpēc arī tik nikna t.s. opozīcija katram izlases vadības solim. Kaut gan pilnīgai situācijas monopolizācijai brīdis bija maximāli pateicīgs - izlašu logos ULEB zēni nebūs, no pieejamiem tuvumā ir (ja kas - tiešām labi) funkcionējošā Gailīša komanda, kāpēc ne bāze kvalifikācijas turnīram!? Man personīgi skumji, ka šajās milžu(?) cīņās tiek ievilkti spēlētāji - konkrēti Artis Ate kā upuris, Rihards Lomažs kā potenciāli priviliģētais, o.k. - šie ir tie visbiežāk locītie. Par Kurucu - mani personīgi vairāk uztrauc cits aspekts - viņa tēvs dzīvo Krievijā, ģimene (brālis, mātes brāļi basketbolisti Sergejs un Iļ'ja Kiseļovi) sen kā nav Latvijā - vai mēs neriskējam potenciālu NBA prospektu pazaudēt valstij? Būtībā - nav lau publiski izskanējis ne viņa, neģimenes viedoklis, pašlaik jau puika vienkārši ir izlikts tādai publiska ķidāšanai! Cik ilgi?!
Diemžēl atrodas tādi nedabūjušie pajoļi, kā M. Lauva.
, 2017-11-09 22:03, pirms 6 gadiem
Lauvam jau teorētiski ir taisnība, tikai k-gs ir jūtami pārspīlējis..
, 2017-11-09 22:03, pirms 6 gadiem
Kad Ate pievienojās VEFam, tad Rebels nebija sajūsmā, tagad šo jau vajagot izlasē, protams, jo spēlē VEF. Ja spēlētu BKV - nekā tamlīdzīga nebūtu.
, 2017-11-09 22:05, pirms 6 gadiem
Kas vispār ir Kurucs ? Es viņu pēdējo reizi redzēju U16 , bet tagad viduvējs Spānijas otrās līgas lejasgala komandas spēlētājs ! Tas ka viņā saskata potenciālu , neko nenozīmē . Mums ir bijuši daudz talantīgi spēlētāji , kuri neko nav sasnieguši . Nav pārliecības arī par viņa vēlēšanos būt izlasē . Tad jau labāk izsaukt Mālmani , kuram ir pieklājīgas minūtes ACB superklubā .
, 2017-11-09 22:05, pirms 6 gadiem
WKS rakstīja: Situācijas ir/bija pilnīgi līdzīgas gan Kurucam, gan Pasečņikam, gan KP, visi rūpējoties par savu turpmāko karjeru, uzlika mīksto izlasei...
Man pret KP un Anžeju nekas nav, ka atteica, lai sevi attīstītu (Anžejā sakarā, tur bija pretrunas, bet nu tas tā)

Kā teicu, Kuruca gadījumā ir tā melošana un cietēja lomas radīšana (ne jau viņa darbs)
, 2017-11-09 22:07, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kad Ate pievienojās VEFam, tad Rebels nebija sajūsmā, tagad šo jau vajagot izlasē, protams, jo spēlē VEF. Ja spēlētu BKV - nekā tamlīdzīga nebūtu.
Tāpēc, ka es smagi kļūdījos un pirmās spēles domāju, ko pie velna viņš tur dara...Otrkārt, pašlaik BKV valda īsajā galā un man nav skaidrs, kāpēc tavā (ja nebija tavā palabo) provizoriskajā izlases sastāvā tika izslēgts Jakovičš, viņš ir stabili otrais pg aiz Strēlnieka un Ati es pieminu, tikai tāpēc, ka ja nepieciešams spēlēt izlasē viņš būs gatavāks, bet nākotnes perspektīvā Lomažs ir priekšā...

Saproti, ka es uz to skatos no tās puses, ka ja eirolīgas čaļi nebrauc un visticamāk arī nebrauks, tad notraumējoties kādam, ir jāliek tā rezerve iekšā un uz šo pauzi es Lomažu neredzu kā konkurēt spējīgu, jo ieiet tikai spēlē, tāpēc teicu par Ati, bet nākamajā pauzē viņš noteikti stabils kandidāts
, 2017-11-09 22:08, pirms 6 gadiem
Punkts 1 > Dāvim vispār šajā gadījuma nav nekas jākomentē!
Punkts 2 > Kurucam ir sevi jāpierāda izlasē, jo citādāk pēdējā laikā viņam vispār trūkst nopietnu spēļu prakses!
Punkts 3 > nav mums tik talantīgi spēlētāju pārbagātība, ka varam pateikt pusei no viņiem sorry, jūs pēdējos pāris gadus atteicāt - vairs neesat vajadzīgi vispār
, 2017-11-09 22:11, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tāpēc, ka es smagi kļūdījos un pirmās spēles domāju, ko pie velna viņš tur dara...Otrkārt, pašlaik BKV valda īsajā galā un man nav skaidrs, kāpēc tavā (ja nebija tavā palabo) provizoriskajā izlases sastāvā tika izslēgts Jakovičš, viņš ir stabili otrais pg aiz Strēlnieka un Ati es pieminu, tikai tāpēc, ka ja nepieciešams spēlēt izlasē viņš būs gatavāks, bet nākotnes perspektīvā Lomažs ir priekšā...

Saproti, ka es uz to skatos no tās puses, ka ja eirolīgas čaļi nebrauc un visticamāk arī nebrauks, tad notraumējoties kādam, ir jāliek tā rezerve iekšā un uz šo pauzi es Lomažu neredzu kā konkurēt spējīgu, jo ieiet tikai spēlē, tāpēc teicu par Ati, bet nākamajā pauzē viņš noteikti stabils kandidāts
Es gan uzskatu, ka Aigars Šķēle ir 2.saspēlnieks.
, 2017-11-09 22:12, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kad Ate pievienojās VEFam, tad Rebels nebija sajūsmā, tagad šo jau vajagot izlasē, protams, jo spēlē VEF. Ja spēlētu BKV - nekā tamlīdzīga nebūtu.
Pie tam, pats tak zini, ka esmu vairākas reizes kļūdījies ar spēlētāju vērtējumu, tāpēc Ate ir beidzamais, kuru vērtēju....pag, nē, Skots bija, ar to vispār auzās iebraucu
, 2017-11-09 22:12, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tāpēc, ka es smagi kļūdījos un pirmās spēles domāju, ko pie velna viņš tur dara...Otrkārt, pašlaik BKV valda īsajā galā un man nav skaidrs, kāpēc tavā (ja nebija tavā palabo) provizoriskajā izlases sastāvā tika izslēgts Jakovičš, viņš ir stabili otrais pg aiz Strēlnieka un Ati es pieminu, tikai tāpēc, ka ja nepieciešams spēlēt izlasē viņš būs gatavāks, bet nākotnes perspektīvā Lomažs ir priekšā...

Saproti, ka es uz to skatos no tās puses, ka ja eirolīgas čaļi nebrauc un visticamāk arī nebrauks, tad notraumējoties kādam, ir jāliek tā rezerve iekšā un uz šo pauzi es Lomažu neredzu kā konkurēt spējīgu, jo ieiet tikai spēlē, tāpēc teicu par Ati, bet nākamajā pauzē viņš noteikti stabils kandidāts
Mazais Šķēle ir labāks, arī talants lielāks.
, 2017-11-09 22:13, pirms 6 gadiem
Kurucam būs visas iespējas nākamvasar pierādīt savu spēlētgribēšanu un lojalitāti Latvijas izlasei, kad U20 sastāvā būs nopietni jāpacīnās par iekļūšanu atpakaļ A divīzijā. Par ko es ļoti šaubos, ka Kalnītis viņam to ļaus. A pašreiz?Nu nav viņš gatavs lielajai izlasei, nav...
, 2017-11-09 22:14, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es gan uzskatu, ka Aigars Šķēle ir 2.saspēlnieks.
Man no izlases un bkv spēles īsti nepatīk viņa tā aizsardzība, tikai tāpēc Jakoviču priekšā liku, bet nu šosezon viņš ir pielicis, reizēm šķiet, ka Aigars peld aizsardzībā, uz pirmo soli pazaud
, 2017-11-09 22:15, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Mazais Šķēle ir labāks, arī talants lielāks.
Nenoliegšu, tikai personīgi šķiet, ka Jakovičs iet viņam klāt, BKV tikai ieguvējs ir, ka Jakovičs vasarā strādājis, trīnis stabilāks un pati spēle mazāk saraustīta, tomēr visu cieņu, ka pavilka viņu...
, 2017-11-09 22:16, pirms 6 gadiem
Pašečņiks arī parāda , cik cītīgi vasarā ir strādājis ! Pēc vasarā ieguldītā darba viss ir redzams - spēlē mazāk un sūdīgāk . Iespējams , tieši Pašečņika attieksmes dēļ čaļi nedabūja medaļu EČ !
, 2017-11-09 22:20, pirms 6 gadiem
ilgi nebiju sportacentrā neko komentējis, bet šodien un pēdējās nedēļās lasītais spieda izteikt viedokli:

1) Pārstāvēt savu valsts izlasi jebkurā sporta veidā ir liels gods katram tautietim! Īpaši basketbolā, kur esam 1. (!!!!) Eiropas Čempioni!!

2) Katram spēlētājam par maizi, ko liks mutē - maksā viņa pārstāvētais klubs. Vai tie ir Spurs, Barca vai Valka/Valga.

3) Neesam mēs tik talantiem pārbagāda nācija, lai liktu 20 gadīgam džekam diskābeli uz Lielo izlasi!

4) Kuruca situācija ir baigi shady - U izlasē spēlēt nevar, bet ESP 2. līgā var.. un spēlē.

5) Visiem ir zināms, ka Kalnītim primārais ir spēlētaju algu čeki, nevis LV Izlases sekmes. Pasečņiks izdevīgi spēlēja OS Kvalī (Nemelošu, patīkami pārsteidza) un Kurucs, netiekot pie šprices Barcā, varbūt, pat tiek forsēts caur saviem kanāliem uz izlasi.

6) Lai Lauva raksta twitterī- random basketbola līdzjutējam, kādi esam lielākā daļā, kuri nav LBS virtuvē, ir interesanti palasīt, jo cilvēks sauc konkrētus vārdus un gadījumus. Jā, varbūt ir cemme viņam uz pāris personāžiem, bet informācijas ziņā ļoti interesanti palasīt.

Un Pēdējais punkts:

Novēlu gan Pasečņikam, gan Radionam, gan arī visai LV izlasei sasniegt savu potenciālu, jo tikai kopā tik maza valsts kā mēs varam kaut ko sasniegt!
, 2017-11-09 22:20, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pie tam, pats tak zini, ka esmu vairākas reizes kļūdījies ar spēlētāju vērtējumu, tāpēc Ate ir beidzamais, kuru vērtēju....pag, nē, Skots bija, ar to vispār auzās iebraucu
Tāpēc nevajag norakstīt spēlētāju, kamēr vēl nav aizvadījis nevienu spēli. Kļūdīties ir normāli. Pats bieži kļūdos, piemēram, prognozēs, bet pēdējā laikā cenšos nenorakstīt ne spēlētāju, ne treneri pirms nav sācis spēlēt/trenēt jaunajā darba vietā. Piemēram, nebiju ne tuvu sajūsmā par Vecvagara iecelšanu LV izlases galvenā trenera amatā, taču nenorakstu šo un pagaidīšu ar slavēšanu/kritizēšanu .
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.