Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kitija Laksa: "Porziņģis ir malacis, prezentējot Latviju"

Kitija Laksa: "Porziņģis ir malacis, prezentējot Latviju"
Kitija Laksa
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas sieviešu izlases uzbrucēja, ASV studējošā basketboliste Kitija Laksa (21) šovasar Eiropas čempionātā bija viena no mūsu līderēm. Sarunā ar žurnālu "Klubs" sportiste atklāj, ka pagaidām nav izdevies satikt Ņujorkas "Knicks" un vīriešu izlases spēlētāju Kristapu Porziņģi. Pašai ļoti labs sniegums Amerikā dod mazāku gandarījumu, salīdzinot ar spēlēšanu valstsvienībā.

Aizvadītajā sezonā Kitija Laksa bija otrā kursa studente Dienvidfloridas universitātē. "South Florida" komandā latvietes vidējā statistika bija ļoti iespaidīga: 34.6 minūtes, 19.6 punkti. Savukārt jūnijā notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā mūsu "amerikāniete" Latvijas izlasē izcēlās otro lielāko spēles laiku un bija trešā rezultatīvākā, vidējā statistika: 26.9 minūtes, 9.6 punkti. Sieviešu valstsvienība izcīnīja sesto vietu un pirmoreiz kvalificējās Pasaules kausam.

Basketboliste atklāj, ka ļoti labs sniegums Amerikā dod mazāku gandarījumu, salīdzinot ar spēlēšanu valstsvienībā. "Uzvilkt izlases formastērpu, dziedāt līdzi himnai, redzēt tribīnēs latviešu fanus - tie man kā spēlētājai bija lieli svētki," saka latviešu uzbrucēja. Laksa priecājas par ceļazīmi uz Pasaules kausu, turklāt uzskata, kas šis sasniegums ir tikai ieskriešanās, turpinājums sekos.

Kitija Laksa vēlas pilnveidot un attīstīt savu spēli, lai varētu "dažādi finišēt" uzbrukumā, bet aizsardzībā spētu nosegt jebkuras pozīcijas spēlētāju. Vēl daudz darba un mūsu censone ir apņēmīga.

Bet vai Amerikā spēlējošajās meitenes ietekmē arī Ņujorkas "Knicks" spēka uzbrucēja Kristapa Porziņģa fenomens? Kitija domā, ka Kristaps ir malacis vairākos aspektos - NBA paveiktais, attiecību ar ģimeni un Latvijas prezentēšana. Reiz Amerikas veikalā, izdzirdot, ka Kitija ir no Latvijas, pārdevēja sajūsmā jautāja, vai latviete pazīst Porziņģi. Un tas nav vienīgais gadījums. Mūsu basketboliste jūt, ka Amerikā patiešām jūsmo par NBA latviešu spēka uzbrucēju. Nav sanācis tikties ar Kristapu, jo Kitijas pilsētā Tampā nav NBA kluba.

Sarunā atklājas, ka latviešu basketbolistei patīk gara auguma vīrieši. Un tad seko jautājums: varbūt ieraudzīsi īsto vīrieti, kad satiksi Kristapu? Meitene smejas un saka: "Man te nav, ko komentēt."

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Klubs", Aivars Pastalnieks


, 2017-09-07 17:13, pirms 7 gadiem
Sorry,Kitij, KP uzsmaida tikai modelēm, bet Tu ar savu skaistumu un pievilcību bez vīrieša nepaliksi
, 2017-09-07 17:15, pirms 7 gadiem
Kristaps ir skaidri demonstrējis, ka viņam patīk dāmas ar ļoti lielām krūtīm, līdz ar to...
, 2017-09-07 17:19, pirms 7 gadiem
Kitija un KP būtu jauks pārītis..
, 2017-09-07 17:19, pirms 7 gadiem
Kitija Laksa + Kristaps Porzingis ? Tur jau pēc loves ož.
, 2017-09-07 17:28, pirms 7 gadiem
Vajadzēja ķert rokā Gudļevski, kamēr viņš bija Tampā, pāri 1,90.
, 2017-09-07 17:50, pirms 7 gadiem
Viņu bērns būtu nākamais Džordans.. tādus gēnus savienot, bez jokiem
, 2017-09-07 17:57, pirms 7 gadiem
mosby rakstīja: Kristaps ir skaidri demonstrējis, ka viņam patīk dāmas ar ļoti lielām krūtīm, līdz ar to...
...Kitijai jāpalielina krūtis?
Slēpts komentārs: Rēzeknes_Gancss2
, 2017-09-07 18:26, pirms 7 gadiem
Kurā minūtē runā par KP?
, 2017-09-07 18:47, pirms 7 gadiem
Rēzeknes_Gancss2 rakstīja: Šī gan jau tiko uzsesties uz KP stroķa
Gan jau visa tek no domas vien
Izskatās, ka tu tec vairāk, nekā viņa
, 2017-09-07 19:41, pirms 7 gadiem
Jūs 100% ka Kristapam patīk meičas?
, 2017-09-07 20:35, pirms 7 gadiem
Rēzeknes_Gancss2 rakstīja: Šī gan jau tiko uzsesties uz KP stroķa
Gan jau visa tek no domas vien
haha, redeli nevajag paretināt jokdari?
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.