Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Uz sieviešu basketbola izlases vadīšanu kandidē tikai vietējie speciālisti

Uz sieviešu basketbola izlases vadīšanu kandidē tikai vietējie speciālisti
Valdis Voins. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Uz Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amatu šobrīd kandidē tikai vietējie speciālisti, no kuriem daži līdz šim ar dāmām nav strādājuši, ceturtdien žurnālistiem atklāja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

"Process ir ievirzījies finiša taisnē un samērīgi neilgā laikā vienosimies par izlases galveno treneri. Ģenerālmenedžere Gunta Baško valdē ieskicējusi plašāku kandidātu loku un visi ir treneri no Latvijas - viņa ar viņiem komunicē, tiekas, pārrunā. Ir gan pietiekami jauni un ambiciozi treneri, kuri kaut ko vēlas sasniegt savā profesijā, gan ir arī pieredzējušāki. Tāpat ir treneri, kuri ir strādājuši sieviešu basketbolā, ir treneri, kuri strādājuši tikai vīriešu basketbolā - ļoti dažāda kandidātu pieredze," stāsta Voins. "Ja ne nākamajā, tad aiznākamajā valdes sēdē Gunta mums varēs pastāstīt par sašaurināto kandidātu loku, no kura jau būs jāizlemj. Arī šeit savu viedokli un rekomendācijas izteiks Treneru komisija, kas Robertu Štelmaheru vīriešu valstsvienībā atbalstīja vienbalsīgi."

"Esam ģenerālmenedžerei iedevuši potenciālo algu mērogu. Ir pietiekami augsts potenciāls, ka būs interesanti," izteicās LBS valdes loceklis Edgars Jaunups, to, ka kandidē tikai latviešu speciālisti, nosaucot par ģenerālmenedžera skatījumu. "Es uzskatu, ka dažreiz ir labi ielaist kādu līdaku apmierinātajos ūdeņos, bet, iespējams, tā nav šī reize."

Tāpat Voins izteica savu viedokli par Latvijas jaunatnes basketbola izlasē, kur U20 vīri jau zaudējuši vietu Eiropas čempionāta A divīzijā, bet U18 juniori ir viena zaudējuma attālumā no tā.

"Spēlēšana A divīzijā nav jāuztver kā galējs pašmērķis. Tas, ka visas izlases tur ir, protams, ir ļoti patīkami un publiski vienmēr labi pasniedzams, tomēr jaunatnes basketbols ir ar kāpumiem un kritumiem. Ja izlasē nav divi izteikti talantīgi spēlētāji, mums pietiekami grūti klājas pret lielo valstu izlasēm, ko parādīja arī šis gads - daudzas spēles aizvadām labi, bet beigas nav tik labas," saka LBS prezidents. "Svarīgas ir arī paaudžu iespējas - vienā iekrīt labāki spēlētāji, citā ne tik ļoti. Jā, nav labi, ka viena izlase mums jau ir pametusi A divīziju, jo atkāpties ir vieglāk nekā atgriezties - uz atgriešanos tēmē daudzas spēkos līdzīgas izlases. Tomēr jāuztver realitāte, kāda tā ir. Visiem spēkiem centīsimies atgriezties A divīzijā. Pat basketbola lielvalsts Serbija izkrīt ārā."

"Neskatoties uz to, ka iedzīvotāju skaits Latvijā ir kāds ir, basketbolā jaunatnes segmentā ir bērnu skaita pieaugums. Līdz ar to varam uzskatīt, ka basketbols dzīvos un panākumu būs," saka Voins.

"U20 izlase ir specifiska, jo bieži vien daļa spēlētāju jau tikuši līdz kādam līmenim un šo izlasi vairs nepārstāv. Tā ir visās valstīs. Arī mums šī gada U20 izlase bija ar ierobežotiem resursiem, tie spēlētāji, kuri bija, spēlēja un cīnījās, tomēr nebija talanta un visur pietrūka - bijām sekundi, soli par lēnu, par zemu uzlecām un tā tālāk," saka Latvijas vīriešu izlases ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs. "Tomēr ikdienā LBS apzinām problēmas, meklējam risinājumu un strādājam, lai uzlabotu situāciju. Nav tā, ka sēžam un samierināmies, ka ir slikti rezultāti."


, 2019-08-01 18:41, pirms 5 gadiem
Pēteris Višņēvics
, 2019-08-01 19:28, pirms 5 gadiem
murziks rakstīja: Pēteris Višņēvics
NĒ ! Tas vilciens jau sen ir aizbraucis ... Pats biju vēl liecinieks un sēdēju soliņa tuvumā BONUSA un redzēju ka spēles sasprigtākajos un izšķirošākajos brīžos džekam vienkārši širmis brauca ciet un neko prātīgu pateikt nevarēja ... Kā palīgs un motivators ideāls un kā galvenais par zemāko līmeni arī. Bet aukstasinības kategoriski pietrūkst un tamdēļ nekad arī dzīvē nopietnā līmenī nekao nav sasniedzis kā treneris ...
, 2019-08-01 20:30, pirms 5 gadiem
kuklitis rakstīja: NĒ ! Tas vilciens jau sen ir aizbraucis ... Pats biju vēl liecinieks un sēdēju soliņa tuvumā BONUSA un redzēju ka spēles sasprigtākajos un izšķirošākajos brīžos džekam vienkārši širmis brauca ciet un neko prātīgu pateikt nevarēja ... Kā palīgs un motivators ideāls un kā galvenais par zemāko līmeni arī. Bet aukstasinības kategoriski pietrūkst un tamdēļ nekad arī dzīvē nopietnā līmenī nekao nav sasniedzis kā treneris ...
Stipri šaubos, ka Pēteris Višņēvics ir tajā kandidātu sarakstā! Pat ja viņš kaut kādā viedā ir iekļuvis kādā paplašinātā sarakstā, tad tapt par izlases treneri tur viņam iespēja ļoti minimāla. Man kaut kā intuīcija saka priekšā, ka viņš no šiem kandidātiem ir Vētra, nav izslēgta iespēja, ka atkal kandidē Zvirgzdiņš! Ļoti gribētu zināt, kas ir tie vārdā nenosauktie kandidāti, kas līdz šim kā treneri esot strādājuši tikai vīriešu basketbolā!
, 2019-08-01 20:38, pirms 5 gadiem
VECVAGARS!
, 2019-08-02 00:23, pirms 5 gadiem
Zvirgzdiņš vai Vētra - citu variantu nemaz nav!
, 2019-08-02 15:39, pirms 5 gadiem
Vai vienreiz funkcionāriem neatvērsies veselais saprāts un beidzot tiks izbeigta dāmu izlašu neprofesionāla komplektēšana un vadīšana!!!!Nav mums labu un gudru treneru....ir tikai pietuvinātie un viņiem līdzīgie
Noraks tāpat kā veču basketu un turpinās pļurināt par fizisko sagatavotību un citām blēņām un beidzot atcerēsies ka ir vēl citi savas bezdarbības attaisnojošie iemesli
, 2019-08-03 22:39, pirms 5 gadiem
Ainārs Zvirgzdiņš! Tam vīram ir mēle mutē, pieredze un uguns iekšā...
, 2019-08-04 10:11, pirms 5 gadiem
Kāds pārsteigums!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.