Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bagatskis neturpinās vadīt Latvijas izlasi

Bagatskis neturpinās vadīt Latvijas izlasi
Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Ainars Bagatskis vairs nevadīs Latvijas basketbola izlasi, treneris paziņoja Latvijas Basketbola savienības rīkotajā preses konferencē.

"Gribētu pateikt savienībai paldies par sadarbību un uzticēto iespēju vadīt Latvijas izlasi," iesāka 50 gadus vecais Ainars Bagatskis. "Man ir svarīga arī statistikā izaugsme, ne tikai izcīnītā vieta, un katru turnīru šajā ziņā esam spēruši mazu solīti uz priekšu. Apsverot visus par un pret, esmu nolēmis, ka tagad nevēlos turpināt darbu ar izlasi. Nekad nesaki nekad, bet kaut kāds posms, astoņi gadi, astoņas vasaras pie izlases stūres ir noiets. Viens no iemesliem ir jaunā Pasaules kausa atlase, kuras laikā nav izlasi iespējams savienot ar darbu labā klubā. Valdes sēdē vakar ieteicu, lai darbu turpinātu Arnis Vecvagars un Artūrs Visockis-Rubenis, ja tas ir iespējams. Nebūtu godīgi tagad piekrist turpināt darbu, bet tad pēkšņi pateikt, ka esmu saņēmis labu piedāvājumu no kluba. Taču esmu gatavs izlasei palīdzēt jebkādā statusā."

LBS prezidents Valdis Voins: "27. datumā [septembrī] notiks LBS valdes ārkārtas sēde, kuras laikā mēģināsim no kandidātu loka izvēlēties galveno treneri. Un otra pozīcija, kura ir aktuāla, ir izlašu direktors, jo iepriekšējais ilggadējais direktors Māris Jučmanis, lai arī sākotnēji bija pieteicies, ir atteicies startēt konkursā. Tā ka ne tikai galvenais treneris, bet arī izlases direktors būs cits. Ja viss būs veiksmīgi, tad 27. datumā valde varētu amatpersonas apstiprināt. Ja daļēji, tad varbūt vienu jā, bet otru ne. Ja valdē viedokļi būs ārkārtīgi atšķirīgi, tad varbūt nāksies sasaukt jaunu ārkārtas sēdi. Laika mums ir ārkārtīgi maz, tādēļ neizsludināsim publisku konkursu. Šoreiz nevaram kā citus gadus pēc čempionāta ilgi sēdēt, domāt un vērtēt. Treneru kandidātu vārdus nevēlos saukt, lai viņiem neradītu spiedienu, taču koncepts ir tāds, ka šobrīd pieturēsimies pie mūsu speciālistiem. Neizslēdzam iespēju nākotnē strādāt ar ārzemju speciālistiem, bet šobrīd paredzēts ir mūsu treneris."

Bagatskis pie Latvijas izlases stūres stājās 2010. gada februārī. Viņa vadībā Latvijas valstsvienība piedalījās četros Eiropas čempionāta finālturnīros, allaž iegūstot arvien labāku vietu. 2011. gadā Bagatska trenētā izlase ieņēma 21. vietu, divus gadus vēlāk bija 11. pozīcijā, pirms diviem gadiem tika iegūta astotā vieta, bet šajā septembrī Latvija izcīnīja piekto pozīciju. Latvijas izlase pirmo spēli Pasaules kausa kvalifikācijā aizvadīs 23. novembrī Turcijā. Vēl apakšgrupā būs arī Zviedrija un Ukraina.


, 2017-09-22 13:18, pirms 7 gadiem
Paldies, Bagij, par šiem 8 gadiem pie izlases stūres!
, 2017-09-22 13:18, pirms 7 gadiem
Tas jau bija gaidāms. Jaunais formāts visu ir sačakarējis.
Domāju, ka tad, kad lietas atkal sastāsies pa vietām, tā kā tam būtu jābūt, Bagijs būs atpakaļ.
Veiksmi Bagataskim!
, 2017-09-22 13:19, pirms 7 gadiem
izlases augstāko punktu sasniedza, visu cieņu!
, 2017-09-22 13:21, pirms 7 gadiem
Visu cieņu Bagatskim. Nenobijās un pacēla Latvijas basketbolu pēc "baigās vasaras"
Veiksmi turpmākajā trenera karjerā!
Slēpts komentārs: chankers
, 2017-09-22 13:24, pirms 7 gadiem
Paldies, Bagij! Noņemu cepuri Tavā priekšā
, 2017-09-22 13:24, pirms 7 gadiem
Paldies, bet sen jau noklausījos/noskatījos delfos live video !
, 2017-09-22 13:25, pirms 7 gadiem
It kā jau vajadzetu teikt paldies un bla bla bla, bet varbūt pietiks reiz būt tik tolerantiem? Šī bija mūsu iespēja. Nekad neuzskatīšu, ka KP paša izkārtotie metieni pāri rokām bija bagija nopelns, nee. Shaja čempī mēs izbraucām uz spēlētāju fantastisko talantu. Treneris shaja komandā bija vājākais posms.ilgi atcereshos nepaņemto timout 3. Cet pret slov, kad pec 6:0 un aiziesanu mīnusos mēs neņēmām timout.l, bet gan ļāvām slov atgūt pārliecību un sagaidījām 0:11 un tikai tad tika paņemta minūte. Taktikā gadiem nekas netika mainīts, mainījās tikai izpildītāji un uz tā rēķina arī sniegums šķita labāks. Kkas ir jāmaina un tas es domāju ir visiem skaidrs.
Slēpts komentārs: Rodriguez 2
, 2017-09-22 13:29, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: It kā jau vajadzetu teikt paldies un bla bla bla, bet varbūt pietiks reiz būt tik tolerantiem? Šī bija mūsu iespēja. Nekad neuzskatīšu, ka KP paša izkārtotie metieni pāri rokām bija bagija nopelns, nee. Shaja čempī mēs izbraucām uz spēlētāju fantastisko talantu. Treneris shaja komandā bija vājākais posms.ilgi atcereshos nepaņemto timout 3. Cet pret slov, kad pec 6:0 un aiziesanu mīnusos mēs neņēmām timout.l, bet gan ļāvām slov atgūt pārliecību un sagaidījām 0:11 un tikai tad tika paņemta minūte. Taktikā gadiem nekas netika mainīts, mainījās tikai izpildītāji un uz tā rēķina arī sniegums šķita labāks. Kkas ir jāmaina un tas es domāju ir visiem skaidrs.
100% piekrītu, viss ir forši un paldies, paldies, paldies, bet zelts, ta aizgāja gar degunu 3. cet sākumā.
, 2017-09-22 13:34, pirms 7 gadiem
Joker's rakstīja: Visu cieņu Bagatskim. Nenobijās un pacēla Latvijas basketbolu pēc "baigās vasaras"
Veiksmi turpmākajā trenera karjerā!
Kāpēc lai viņš nobītos? Viņš jau pats ir teicis, ka tā bija lieliska iespēja viņam parādīties uz eiropas skatuves, jo tad viņš veel nekas nebija. Nevajag viņu taisīt par sveto mocekli, kas sevi upurejis lv labā. Tā viņam bija izcila iespēja, pluss labs honorārs par izlases vadīšanu. Protams, bagijs ir pelnījis lielu paldies par ieguldīto darbu, par to nav runa, bet celt debesīs ir pilnīgi absurdi. Esam mūžīgi pieraduši būt pieticīgi. Lietuvā visus bez sāls apēda.
, 2017-09-22 13:35, pirms 7 gadiem
MTech rakstīja: Paldies, Bagij, par šiem 8 gadiem pie izlases stūres!
isti pateikties nav par ko,ja ta godigi!!!!
, 2017-09-22 13:36, pirms 7 gadiem
Robelzssss rakstīja: Paldies, Bagij! Noņemu cepuri Tavā priekšā
par ko nez paldies? Par to ka skiro savejos un ne savejos speletajus...? Freimani ta izscakareja......ar sito izlasi,jebkurs treneris butu sasniedzis labus rezultatus!!!
, 2017-09-22 13:39, pirms 7 gadiem
Paldies par ieguldīto darbu, bet vairāk atmiņā paliks ar neizmantotajām iespējām. Diemžēl
, 2017-09-22 13:40, pirms 7 gadiem
Ko diez pida*s Jaunups nolems bīdīt par nākamo treneri?!
, 2017-09-22 13:41, pirms 7 gadiem
Maikl30 rakstīja: par ko nez paldies? Par to ka skiro savejos un ne savejos speletajus...? Freimani ta izscakareja......ar sito izlasi,jebkurs treneris butu sasniedzis labus rezultatus!!!
Nemuldi!
, 2017-09-22 13:42, pirms 7 gadiem
Paldies Bagijam!
Tagad jāmeklē jauns treneris. Skaidrs, ka šie meklēs LV treneri, bet tas būs kritiens uz leju, jo LV nav trenera, kurš var pacelt šo līmeni.
Es tikai par lielākiem panākumiem, bet izskatās, ka augstāko punktu esam jau sasnieguši...žēl!
Slēpts komentārs: homcis
Slēpts komentārs: Real Rebel
, 2017-09-22 13:42, pirms 7 gadiem
1.Gan jau, ka darbu darīja pēc labākās sirdsapziņas - paldies par to.
2. Vai 5 vieta ir Bagija sasniegums vai vienkārši šīs talantīgās izlases zemākā iespējamā vieta, lūk par šo ir grūti spriest.
, 2017-09-22 13:43, pirms 7 gadiem
Tiesnešus nu gan nevajag vainot, ja nesasniedza cerēto!
Tiesneši bija nekādi, bet kļudījās uz visām pusēm!
Piekrītu arī , ka spēlētāji bija ļoti labi un vajadzēja prast izmantot šo vienreizējo iespēju! Tagad atkal jāgaida četri gadi, kas būs tad neviens nepateiks! Labi, ņemam visoptimistiskākās prognozes- būs medaļas, vai pat čempioni. Bet tagad ir runa par šo čempi, varēja tagad būt medaļas un , ja viss iet labi arī pēc četriem gadiem. Ir komandas, kas bieži un pat regulāri tiek pie medaļām. Kāpēc tā nevarētu būt Latvija?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-22 13:44, pirms 7 gadiem
nu un kurš tad no vietējā loka būs labāks par Bagiju? Vēl vairāk samazgu liesiet pāri, jo pat ja būs pieņemams darba stils, nebūs rezultātu utt.
, 2017-09-22 13:44, pirms 7 gadiem
Kristaps Valters būtu labs izlases treneris
Ja godīgi - paņemiet Gailīti un miers!
, 2017-09-22 13:44, pirms 7 gadiem
inuss rakstīja: Paldies Bagijam!
Tagad jāmeklē jauns treneris. Skaidrs, ka šie meklēs LV treneri, bet tas būs kritiens uz leju, jo LV nav trenera, kurš var pacelt šo līmeni.
Es tikai par lielākiem panākumiem, bet izskatās, ka augstāko punktu esam jau sasnieguši...žēl!
Pa lielam jau tikai četri kandidāti ir - Muižnieks, Gailītis, Mazurs un Vētra....Muižnieks pie BKV diemžēl nepārliecināja un Mazurs gan jau nenāks dēļ saraustītās karjeras, tad jau paliek Vētra ar Gailīti, personīgi domāju, ka trenerim būs jāmāk ar otro ešalonu strādāt
, 2017-09-22 13:45, pirms 7 gadiem
> Ulrih
Tev medālis, labi pateici- 5. vieta šīs talantīgās izlases zemākā iespējamā vieta!
, 2017-09-22 13:45, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Kāpēc lai viņš nobītos? Viņš jau pats ir teicis, ka tā bija lieliska iespēja viņam parādīties uz eiropas skatuves, jo tad viņš veel nekas nebija. Nevajag viņu taisīt par sveto mocekli, kas sevi upurejis lv labā. Tā viņam bija izcila iespēja, pluss labs honorārs par izlases vadīšanu. Protams, bagijs ir pelnījis lielu paldies par ieguldīto darbu, par to nav runa, bet celt debesīs ir pilnīgi absurdi. Esam mūžīgi pieraduši būt pieticīgi. Lietuvā visus bez sāls apēda.
Celt debesīs noteikti nevajag, jo, arī piekrītu, maksimumu no spēlētāju potenciāla laukā nedabūja. Pret SLO zaudēja tieši treneris.

Tajā pašā laikā pārlieku pelt laikam arī nevajadzētu. Spēle pret Krieviju parādīja, ka kaut ko no komandas vadīšanas Bagijs tomēr jēdz. Tas noteikti nebija gadījums, kad uzvara tika izcīnīta "par spīti" Bagijam.

Taču mans vislielākais respect Bagijam ir par izlases paņemšanu pēc baigās vasaras. Jo tad viss šķita pilnīgā un totālā tirsā. Savukārt, Bagijs ar tiem jaunajiem džekiem lietas sāka darīt, un rezultātu augšupejošā tendence nudien nav nejaušība!
, 2017-09-22 13:45, pirms 7 gadiem
Dienas prieks!!! Super
, 2017-09-22 13:45, pirms 7 gadiem
Martins Gulbis..bez variantiem!!!
, 2017-09-22 13:45, pirms 7 gadiem
Kas man Bagatskī vienmēr ir kaitinājis, tas, ka viņš vienmēr tikai slavē sevi, nekad , nekad nav bijis tā, ka viņš pasaka, ka šo zaudejumu es uzņemos uz sevi, vai kā tamlīdzīgi, nekad kritikas sev. Arī par slovēņu iemestajiem 103 pts viņš atbild, bet spāņiem iemeta pāri 90, tad jau nemaz neesot tik slikti, nevis, kritiski paraudzīties uz to bet bez maz uzslavēt...
Slēpts komentārs: Real Rebel
, 2017-09-22 13:46, pirms 7 gadiem
Ulrihs rakstīja: 1.Gan jau, ka darbu darīja pēc labākās sirdsapziņas - paldies par to.
2. Vai 5 vieta ir Bagija sasniegums vai vienkārši šīs talantīgās izlases zemākā iespējamā vieta, lūk par šo ir grūti spriest.
Jā, tas otrais ir labs jautājums!
, 2017-09-22 13:47, pirms 7 gadiem
Vētra varētu būt labs treneris, bet viņš jau aizrāvies ar dāmu trenēšanu.
, 2017-09-22 13:48, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Kas man Bagatskī vienmēr ir kaitinājis, tas, ka viņš vienmēr tikai slavē sevi, nekad , nekad nav bijis tā, ka viņš pasaka, ka šo zaudejumu es uzņemos uz sevi, vai kā tamlīdzīgi, nekad kritikas sev. Arī par slovēņu iemestajiem 103 pts viņš atbild, bet spāņiem iemeta pāri 90, tad jau nemaz neesot tik slikti, nevis, kritiski paraudzīties uz to bet bez maz uzslavēt...
Tak nomierināsies reiz? Pret Slovēniju viņš arī pareizi pateica un kā redzējām turpinājumā, tad neviena izlase nebija spējīga viņu uzbrukumu apstādināt, Spānija gribēja pozicionāli spēlēt un Slovēņi kā ar ceļa rulli pāri pārbrauca + mums trūkst individuāli spēcīgu spēlētāju aizsardzībā
, 2017-09-22 13:48, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pa lielam jau tikai četri kandidāti ir - Muižnieks, Gailītis, Mazurs un Vētra....Muižnieks pie BKV diemžēl nepārliecināja un Mazurs gan jau nenāks dēļ saraustītās karjeras, tad jau paliek Vētra ar Gailīti, personīgi domāju, ka trenerim būs jāmāk ar otro ešalonu strādāt
Andrejs Lēmanis vēl vada Austrālijas izlasi?
Serhio Rodrigess 
Foto: Sputnik / Scanpix
9

Serhio Rodrigess: "Latvija pusfinālā Spānijai būtu bijusi vēl neērtāka nekā Slovēnija"

Divkārtējs Eiropas gada labākais spēlētājs, trīskārtējs Spānijas čempions, Spānijas līgas sezonas vērtīgākais spēlētājs, Eirolīgas čempions, Eirolīgas sezonas MVP, Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais vicečempions - tie ir tikai daži no spāņu izcilā basketbolista Serhio Rodrigesa sasniegumiem un individuālajām atzinībām, kas aizsargam lipa klāt jau ar pirmajiem spertajiem soļiem uz starptautiskās skatuves (Eiropas U18 čempions un MVP). VTB līgas mača dēļ Maskavas CSKA saspēles vadītājs viesojās Rīgā un manam aicinājumam uz sarunu par El Čačo (“puika” - no spāņu valodas) sauktais basketbolists piekrita bez tielēšanās. Runājām par Rodrigesa spilgto karjeru, pavadītajiem gadiem NBA, par iemeslu, kāpēc nolēma atgriezties Eiropā, un pagājušā gada Eiropas čempionātu, kurā spāņi izvairījās no tikšanās ar Latviju. Rodrigess zina, ko nozīmē spēlēt Ņujorkā kā Kristapam Poziņģim, un ir pārliecināts par to, ka “Sixers” ir laba organizācija, kur nonākt Anžejam Pasečņikam.
Artūrs Kalnītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
19

Kalnītis: "Jurists teica, ka par apvainojumiem LBS būtu jāiesūdz tiesā"

Basketbola aģents Artūrs Kalnītis intervijā "Sporta Avīzes" februāra numurā pastāstījis savu versiju par vasarā daudz aprunāto Rodiona Kuruca un citu viņa klientu nespēlēšanu jauniešu izlases.
Kristaps Porziņģis un Ainars Bagatskis
Foto:  FIBA
15

Sācies balsojums par labākajiem Latvijas basketbolā

Latvijas Basketbola savienība, izvērtējot 2016./2017. gada sezonas rezultātus, jau sesto gadu piešķirs Gada balvas basketbolā.