Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvijai zaudējušās Melnkalnes treneris beidz karjeru

Latvijai zaudējušās Melnkalnes treneris beidz karjeru
Bogdans Tanjevičs
Foto: imago/Scanpix

Latvijas basketbolisti Eiropas čempionāta 1/8 finālā ar 100:68 sagrāva Melnkalnes izlasi, kuras galvenais treneris Bogdans Tanjevičs ne tikai atkāpies no amata, bet pametis trenera arodu pavisam.

Pirms četrām dienām notikušajā duelī šaubas par Latvijas izlases pārākumu nebija nevienu mirkli. Puslaika pārtraukumā mūsējie devās ar 16 punktu pārsvaru, kas pirms noslēdzošajām desmit minūtēm bija palielināts līdz 30 punktiem. Jānis Timma iemeta 21 punktu, Kristaps Porziņģis sāncenšu grozā salādēja 19. Desmit punktu robežu sasniedza arī Jānis Strēlnieks un Jānis Blūms.

Melnkalnes valstsvienību vadīja Bogdans Tanjevičs, kurš 1999. gadā aizveda Itāliju līdz Eiropas čempionāta zeltam. Tāpat viņa kontā ir Pasaules kausa sudrabs kopā ar Turciju 2010. gadā un Eiropas sudrabs kopā ar Dienvidslāviju 1981. gadā. Arī klubu līmenī Tanjevičam panākumu nav trūcis – 2008. un 2010. gadā viņš kopā ar Stambulas "Fenerbahce" kļuva par Turcijas čempionu.

Pirms diviem gadiem Tanjevičs kļuva par Melnkalnes izlases vadītāju, un, neskatoties uz zaudējumu pret latviešiem, 2017. gada Eiropas čempionāts bija veiksmīgākais vēsturē, jo pirmo reizi izdevās iekļūt starp 16 labākajām komandām. Grupu turnīrā izdevās apspēlēt ungārus, čehus un rumāņus, bet tika zaudēts Spānijas un Horvātijas izlasēm.

Pēc Eiropas čempionāta noslēguma Tanjevičs iepazīstināja ar nākotnes plāniem, norādot, ka viņš grasās apsēsties, aizkūpināt cigareti un padomāt, bet droši vien vadīs Melnkalnes izlasi arī Pasaules kausa kvalifikācijā. Tomēr 70 gadus vecais treneris mainījis domas un paziņojis, ka ne tikai atkāpjas no Melnkalnes izlases galvenā trenera amata, bet aiziet pavisam.

Tiesa, sadarbība starp viņu un Melnkalnes Basketbola federāciju nebeigsies – pieredzējušais speciālists pēc karjeras beigām pievērsīsies jauno treneru sagatavošanai, cenšoties netiešā veidā palīdzēt valstsvienībai pārspēt šovasar sasniegto rezultātu.

Izmantotie resursi:
eurohoops.net


, 2017-09-14 15:17, pirms 7 gadiem
Nu re, tūlīt Melnkalnes federācijas prezidents zvanīs Bagatskim.
, 2017-09-14 15:42, pirms 7 gadiem
uz soļiņa bija lielas nesaskaņas:/
, 2017-09-14 19:05, pirms 7 gadiem
Tas, ko Melnkalnes treneris Tanjevics sacija par Latviju, ka mēs varētu spēlēt fnālā, izrādījās taisnība, jo pēc rādītājiem pēc 1/4 fināla, LV ir vadībā pat pār Spāniju, tā kā čaļi super cīnījās, sākot ar mūsu vadošo piecinieku
Serhio Rodrigess 
Foto: Sputnik / Scanpix
9

Serhio Rodrigess: "Latvija pusfinālā Spānijai būtu bijusi vēl neērtāka nekā Slovēnija"

Divkārtējs Eiropas gada labākais spēlētājs, trīskārtējs Spānijas čempions, Spānijas līgas sezonas vērtīgākais spēlētājs, Eirolīgas čempions, Eirolīgas sezonas MVP, Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais vicečempions - tie ir tikai daži no spāņu izcilā basketbolista Serhio Rodrigesa sasniegumiem un individuālajām atzinībām, kas aizsargam lipa klāt jau ar pirmajiem spertajiem soļiem uz starptautiskās skatuves (Eiropas U18 čempions un MVP). VTB līgas mača dēļ Maskavas CSKA saspēles vadītājs viesojās Rīgā un manam aicinājumam uz sarunu par El Čačo (“puika” - no spāņu valodas) sauktais basketbolists piekrita bez tielēšanās. Runājām par Rodrigesa spilgto karjeru, pavadītajiem gadiem NBA, par iemeslu, kāpēc nolēma atgriezties Eiropā, un pagājušā gada Eiropas čempionātu, kurā spāņi izvairījās no tikšanās ar Latviju. Rodrigess zina, ko nozīmē spēlēt Ņujorkā kā Kristapam Poziņģim, un ir pārliecināts par to, ka “Sixers” ir laba organizācija, kur nonākt Anžejam Pasečņikam.
Artūrs Kalnītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
19

Kalnītis: "Jurists teica, ka par apvainojumiem LBS būtu jāiesūdz tiesā"

Basketbola aģents Artūrs Kalnītis intervijā "Sporta Avīzes" februāra numurā pastāstījis savu versiju par vasarā daudz aprunāto Rodiona Kuruca un citu viņa klientu nespēlēšanu jauniešu izlases.
Kristaps Porziņģis un Ainars Bagatskis
Foto:  FIBA
15

Sācies balsojums par labākajiem Latvijas basketbolā

Latvijas Basketbola savienība, izvērtējot 2016./2017. gada sezonas rezultātus, jau sesto gadu piešķirs Gada balvas basketbolā.