Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Strēlnieka "Spartak" varētu atteikties no dalības VTB līgā

Strēlnieka "Spartak" varētu atteikties no dalības VTB līgā
Jānis Strēlnieks šobrīd joprojām ir "Spartak" spēlētājs
Foto: bc-spartak.ru

Finansiālās grūtībās nonākušais Sanktpēterburgas basketbola klubs "Spartak", ko pārstāv arī Latvijas valstsvienības aizsargs Jānis Strēlnieks, varētu atteikties no dalības VTB Vienotajā līgā, vēstī krievu portāls sport-express.ru.

"Spartak" VTB līgā startē kopš 2011. gada rudens - debijas sezonā izdevās tikt līdz ceturtdaļfinālam, bet aizvadītajā sezonā pēterburgiešiem nācās apstāties jau astotdaļfinālā. Tajā tika zaudēts "Nizhny Novgorod" vienībai. Jau ilgāku laiku klīst runas par "Spartak" finansiālajām problēmām, un ar katru dienu tās pieņemas spēkā.

Komandu jau atstājuši vairāki iepriekšējo sezonu līderi un pelnošākie spēlētāji, bet viņnedēļ parādījās informācija, ka Sanktpēterburgu varētu pamest arī latviešu aizsargs Jānis Strēlnieks. Ukrainas mediji vēstīja, ka bijušo "Ventspils" spēlētāju savās rindās vēlētos redzēt Eirolīgas debitante Kijevas "Budivelnik", kur par galveno treneri strādā Latvijas valstsvienības vadonis Ainars Bagatskis.

Ja "Spartak" tiešām atteiksies no dalības VTB līgā, tas būs jau otrais klubs, kas turnīru atstājis šajā starpsezonā. Iepriekš par aiziešanu no VTB līgas paziņoja Kauņas "Žalgiris".

"Spartak" jau ir ielozēta A grupā nākamās sezonas turnīrā. Šajā grupā spēlēs arī Tallinas "Kalev/Cramo", Viļņas "Lietuvos Rytas", Krasnojarskas "Enisey", Kazaņas "Unics", poļu "PGE Turow", Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban", ukraiņu "Donetsk", "Nizhny Novgorod" un čehu Nymburk".

"Spartak" atteikuma gadījumā VTB līga vadībai nāksies piešķirt "wild card" dalībai turnīrā vēl kādai komandai. Iepriekš tādu saņēma "Krasny Oktyabr", kas B grupā spēlēs arī pret Rīgas VEF. Vēlmi piedalīties VTB līgā nav slēpusi Vladivostokas "Spartak Primorye", kur aizvadītajā sezonā strādāja Latvijas treneru kolektīvs Gundars Vētra, Mārtiņš Zībarts un Ēriks Visockis.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....


, 2013-07-29 23:28, pirms 11 gadiem
Tak baigā rinda stāvot uz dalību VTB, kaut kādās 10.vietās arī Ventspils stāvot, tā kā līgai iznīcība nedraud. Ja vēl kādi 9 atteiksies, tad arī Ventspils tiks iekšā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-29 23:55, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tak baigā rinda stāvot uz dalību VTB, kaut kādās 10.vietās arī Ventspils stāvot, tā kā līgai iznīcība nedraud. Ja vēl kādi 9 atteiksies, tad arī Ventspils tiks iekšā.
Ventinji var aizmirst par to

+ Neuzskatu ka VEFam ir jega spelet VTB liiga...
jo uz sho sezonu ..solinsh izskatiisies loti plaans!
, 2013-07-30 00:20, pirms 11 gadiem
BayernM rakstīja: Neuzskatu ka VEFam ir jega spelet VTB liiga...
$ dara savu
, 2013-07-30 00:35, pirms 11 gadiem
Baltijas klubi lai spele BBL
, 2013-07-30 08:13, pirms 11 gadiem
Nu tad pie Bagatska uz Eirolīgu!
, 2013-07-30 08:18, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tak baigā rinda stāvot uz dalību VTB, kaut kādās 10.vietās arī Ventspils stāvot, tā kā līgai iznīcība nedraud. Ja vēl kādi 9 atteiksies, tad arī Ventspils tiks iekšā.
Vēlmi piedalīties VTB līgā nav slēpusi Vladivostokas "Spartak Primorye"
Varēs tagad VEF paceļot reizi gadā uz Vladivostoku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-30 10:18, pirms 11 gadiem
BayernM rakstīja: Ventinji var aizmirst par to

+ Neuzskatu ka VEFam ir jega spelet VTB liiga...
jo uz sho sezonu ..solinsh izskatiisies loti plaans!
Argumentu nebūs kapēc ventiņiem par to jāaizmirst?
, 2013-07-30 10:44, pirms 11 gadiem
Būtu forši ja Strēlnieks pārceltos uz Kijevu.Jo īpaši ja tur arī Kuksiks palicis.Bagijs varētu kaut kādas kombinācijas iespēlēt+ savējie Eirolīgā vienmēr forši
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.