Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Porziņģis ciemosies pie Buškevica, Strēlnieks centīsies atgūties pēc -38

Porziņģis ciemosies pie Buškevica, Strēlnieks centīsies atgūties pēc -38
Kristaps Porziņģis
Foto: www.eurocupbasketball.com

Eiropas kausa izcīņas Last 32 posmā šovakar apakšgrupu trešās spēļu kārtas mačus aizvadījis Kristapa Porziņģa un Jāņa Strēlnieka pārstāvētās komandas.

Kristapa Porziņģa pārstāvētais Spānijas klubs "Sevilla" (0-2) L apakšgrupas mačā plkst. 19.00 tiksies ar Viļņas "Lietuvos Rytas" (1-1), kurā par treneri strādā arī latvietis Sandis Buškevics. "Sevilla" šajā turnīrā piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas, turklāt nav spējusi uzvarēt pēdējos piecos izbraukuma mačos. Tikmēr "Lietuvos Rytas" šosezon Eiropas kausā zaudējusi tikai vienā no sešām mājas spēlēm.

"Sevilla" Eiropas kausa otro posmu sāka ar sakāvi savā laukumā (63:94) pret Beļģijas čempionvienību Ostendes "Telenet", bet pagājušajā nedēļā izbraukumā ar 84:87 atzina Polijas čempiona Zgožeļecas "PGE Turow" pārākumu. "Lietuvos Rytas" pirmajā spēļu kārtā savā laukumā ar 98:86 uzvarēja "PGE Turow", bet otrajā kārtā viesos ar 69:75 piekāpās "Telenet".

Porziņģis Eiropas kausa turnīrā šobrīd ir labākais komandā piecos statistikas rādītājos, ieskaitot vidēji mačā gūtos punktus (10,3) un trīspunktu metienu precizitāti (44,4%).

Tikmēr Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas komanda Bambergas "Brose Baskets" (1-1) plkst. 20.00 savā laukumā uzņems Francijas klubu "JDA Dijon" (0-2). Bambergas klubs ir zaudējis pēdējās divas spēles savā laukumā, ieskaitot pagājušās nedēļas sagrāvi (52:90) Eiropas kausā pret citu Vācijas klubu Minhenes "Bayern". Last 32 posmu "Brose Baskets" sāka ar uzvaru (71:65) izbraukumā pār Ļubļanas "Union Olimpija".

Francijas klubs līdz šim piedzīvojis zaudējumus abās otrā posma spēlēs, vispirms izbraukumā ar 84:93 piekāpjoties "Bayern", bet pagājušajā nedēļā savā laukumā zaudējot (77:81) "Union Olimpija".

Jāpiebilst, ka Strēlnieks Eiropas kausa turnīrā ir "Brose Baskets" komandas rezultatīvākais spēlētājs, vidēji mačā gūstot 13,9 punktus.

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com


, 2015-01-21 17:31, pirms 9 gadiem
Redzot šīs sezonas Rytas spēli un spēles stilu, Porzim šodien būtu jagūst noteikti 20nieks! Un vispār Rytas ir tieši tā komandu ko Sevilla var uzvarēt,jo Rytas grozu apakša ir graujoša. Viens pats lēnais Kavaļauskas.. Gaidu no Porza 20 + 10
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.