Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgā uz laukumiem vairs nebūs reklāmu uzlīmes

Andrejs Siliņš

Eirolīgā uz laukumiem vairs nebūs reklāmu uzlīmes
Eirolīgas pašreizējā čempione Maskavas CSKA. Foto: Reuters / Scanpix

Eirolīgas spēlētāju asociācija (ELPA) panākusi vairākus būtiskus uzlabojumus savas pārstāvētās organizācijas biedriem, un viens no tiem paredz, ka, sākot ar jauno sezonu, ULEB Eirolīgas spēlēs uz laukumiem vairs nebūs reklāmas uzlīmju, kas nereti bijušas par iemeslu savainojumu gūšanai.

Jādomā, ka bez reklāmām laukums nebūs, taču Eirolīgai būs jāizdomā cits veids, kā tās uzklāt uz laukumiem, jo ELPA panākusi, ka uzlīmes vairs netiks izmantotas. Nereti tieši uzlīmes, kas ir slidenākas nekā pārējā laukuma daļa, bijušas par iemeslu lielāku vai mazāku savainojumu gūšanai.

Arī citi uzlabojumi jūtami uzlabos spēlētāju komfortu. Piemēram, kā obligāta prasība pirms mačiem iesildīšanās laikā būs laukumā jābūt noteiktam skaitam "bumbu zēnu" jeb bumbu padevēju spēlētājiem, kuri iesildoties veic metienus. Šāda prakse jau sen piekopta Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), bet Eiropā līdz šim nebija noteikta kā obligāta prasība.

ELPA panākusi, ka pirmssezonas treniņnometnes komandām nedrīkstēs sākties ātrāk par 22. augustu (ierasts, ka komandas sāk treniņus augusta pirmajā pusē). Tāpat būs noteikts maksimāli atļautais treniņu skaits pirmssezonā un sezonas laikā, kā arī noteikts agrākais laiks treniņam nākamajā dienā pēc spēles. Vismaz vienai dienai nedēļā būs jābūt brīvdienai, kurā nav ne treniņu, ne spēļu.

Palielinoties komandu skaitam Eirolīgā, palielināsies arī pārlidojumu skaits, un šajā ziņā ELPA panākusi, ka spēlētājiem viesnīcās būs katram savs atsevišķs numuriņš (nevis pa diviem), lidmašīnās tiks rezervētas tikai avārijas izejas (vairāk vietas kājām), ka arī lidostās būs iespēja iziet drošības pārbaudi prioritāro klientu rindās.

Katrs ELPA biedrs arī turpmāk būs tiesīgs pieprasīt neatkarīga sevis izvēlēta ārsta viedokli jautājumos, kas skar savainojumus vai veselības problēmas, nevis paļauties tikai uz kluba noteiktā daktera ziņoto.

"Esmu laimīgs, ka beidzot spēlētājiem būs tas, par ko iepriekš sapņots - kolektīva balss, kas ļauj veikt uzlabojumus, kā rezultātā spēlētāji var demonstrēt labāku sniegumu," komentēja ELPA direktors Bostjans Nahbars, bijušais NBA un Eirolīgas spēlētājs. "No tā iegūs arī basketbola līdzjutēji. Neapstāsimies pie šobrīd paveiktā, jau koncentrējamies uz kolektīvā līguma noslēgšanu, ko ceram izdarīt līdz 2020./2021. gada sezonai."

Izmantotie resursi:
https://www.elplayers.com/