Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Montepaschi" izcīna septīto Itālijas superkausu

"Montepaschi" izcīna septīto Itālijas superkausu
Sjēnas "Montepaschi" pēc superkausa iegūšanas
Foto: LaPresse/Scanpix

Pirms jaunās Itālijas A sērijas sezonas otrdien tika noskaidrota superkausa ieguvēja. Par to septīto reizi kļuva astoņkārtējā Itālijas čempione Sjēnas "Montepaschi", kas ar rezultātu 81:66 apspēlēja Varēzes "Cimberio". Par MVP tika atzīts Daniels Hakets.

Pēc līdzīga pirmā puslaika (30:31) otrajā Sjēna pierādīja savu meistarības pārākumu, sevišķi pēdējās desmit minūtēs (29:19), kad nodrošināja septīto superkausu kluba vēsturē - 81:66. Par MVP tika atzīts čempionvienības aizsargs Daniels Hakets, kurš tādu pašu apbalvojumu saņēma vasarā pēc finālsērijas. Superkausā Hakets izcēlās ar 14 punktiem, desmit rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām.

Rezultatīvākais uzvarētājiem gan bija cits aizsargs - amerikānis Džošs Kārters sameta 18 punktus, realizējot četrus no astoņiem tālmetieniem. Pa 14 punktiem guva arī centrs Tomass Ress un Virdžīnijas Tehniskās universitātes absolvents Eriks Grīns, kurš aizvada debijas sezonu profesionālajā basketbolā. Varēzes labā 23 punkti un septiņas bumbas amerikāņu aizsargam Obrijam Kolmenam, bet 17 punkti un septiņas bumbas Akilem Polonaram.

"Montepaschi" ir astoņkārtējā Itālijas čempione un nu arī septiņkārtēja superkausa ieguvēja, kas jaunajā sezonā atkal spēlēs ULEB Eirolīgā. "Cimberio" ir desmitkārtēja Itālijas čempione, tiesa, pēdējais tituls izcīnīts 2000. gadā. Jaunajā sezonā Varēze piedalīsies ULEB Eiropas kausā.


Rolands Šmits. Foto: FIBA
23

Cīņā par Šmita pakalpojumiem uzvar Turcijas čempionvienība

Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits savu profesionālo karjeru turpinās Turcijas Superlīgā, panākot vienošanos ar Eirolīgas klubu Stambulas "Anadolu Efes". Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka līguma termiņš sasniegs trīs gadus.
Stambulas "Fenerbahçe" basketbolisti pēc uzvaras izšķirošajā ceturtdaļfināla kaujā Monako. Foto: Fenerbahçe Beko

Dramatiskās kaujās "Fenerbahçe" un "Olympiacos" izcīna dalību finālčetriniekā

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sēriju piektajās kaujās Stambulas "Fenerbahçe" un Pirejas "Olympiacos" izbraukumā pieveica attiecīgi "Monaco" un "Barcelona" vienības. Pārtrūka kopš 2005. gada ilgusi mājinieču 19 uzvaru virkne ceturtdaļfināla piektajās cīņās.
Kendriks Nans. Foto: Imago Images/Scanpix

''Panathinaikos'' uz divām sezonām pagarina līgumu ar līderi Nanu

Sociālajos tīklos grieķu basketbola granda ''Panathinaikos'' īpašnieks Dimitris Jannakopuloss atrādījis foto ar pagarinātu vienošanos ar vienu no kluba līderiem Kendriku Nanu. Tiek ziņots, ka puses vienojušās par sadarbības turpināšanu uz vēl divām sezonām.