Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

VTB līga paraksta FIBA deklarāciju, sola palīdzēt Krievijas klubiem Eirolīgā

VTB līga paraksta FIBA deklarāciju, sola palīdzēt Krievijas klubiem Eirolīgā
Andrejs Širokovs (pa kreisi)
Foto: vtb-league.com

VTB Vienotā līga svētdien, 3. augustā, parakstīja Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) deklarāciju, lai Krievijas valstsvienības varētu turpināt piedalīties starptautiskajos turnīros, ziņu aģentūrai ITAR-TASS pavēstīja līgas ģenerāldirektors Andrejs Širokovs.

"Šodien parakstīju deklarāciju un nosūtīju to FIBA ģenerālsekretāram Patrikam Baumanam, kopiju pievienojot FIBA Eiropas nodaļai," teica Širokovs. "Lai gan tāda situācija radās FIBA un (ULEB) Eirolīgas interešu konflikta rezultātā, mēs visu kārtīgi izpētījām un un nevarējām pieļaut situāciju, kurā visas Krievijas izlases tiktu diskvalificētas."

VTB līgas ģenerāldirektors uzsver, ka centīsies palīdzēt nodrošināt Krievijas klubu startu Eirolīgā. “Pašai līgai deklarācijas parakstīšana bija samērā formāla lieta, jo gandrīz visi tajā minētie punkti ir iekļauti mūsu līgumā ar Krievijas basketbola federāciju par Krievijas čempionāta rīkošanas tiesību nodošanu. Runājot par klubiem, kuri startē (ULEB) Eirolīgas rīkotajos turnīros, darīsim visu, lai minimizētu viņu riskus. Ceram uz Eirolīgas sapratni un lojalitāti. Esam sākuši darbu šajā virzienā.”

Ziņu aģentūras ITAR-TASS rīcībā piektdien, 1. augustā, nokļuva FIBA ģenerālsekretāra Patrika Baumana vēstule KBF prezidentei Jūlijai Aņikejevai. Vēstulē tika uzsvērts, ka pirmdien, 4. augustā, FIBA var apturēt KBF dalību organizācijā. Tas nozīmētu Krievijas valstsvienību diskvalifikāciju.

FIBA pieprasīja, lai KBF līdz 4. augustam, plkst. 13:00 pēc Latvijas laika uzrādītu “deklarācijas kopiju, kuru būtu saskaņojusi un parakstījusi VTB līga”, vai “KBF saskaņotu un parakstītu deklarāciju, kurā tā apņemtos patstāvīgi rīkot Krievijas čempionātu 2015. gada sezonā atbilstoši FIBA statūtiem, nolikumiem un lēmumiem, kā arī nodrošināt taja visu labāko Krievijas klubu līdzdalību.”

VTB līgas padome 1. augustā apstiprināja 2015. gada sezonas izspēles kārtību. Tā paredz, ka 16 klubi no septiņām valstīm regulārajā sezonā aizvadīs divus apļus, sacenšoties mājās un izbraukumā. Atšķirībā no iepriekšējām sezonām līgā nebūs pārstāvju no Polijas, Ukrainas un Lietuvas.

Nākamajā nedēļā VTB līgas direktorāts veiks klubu inspekciju. Pēc tās paredzēts apstiprināt galīgo līgas dalībnieku sastāvu. “Minimums, 16 klubi ir apstiprinājuši savu līdzdalību atbilstoši jaunajai izspēles kārtībai. Vienlaikus, nolūkā mazināt riskus, mēs nolēmām līdz 11. augustam veikt klubu inspekciju. Negribētu, lai pēc kalendāra saskaņošanas kāds klubs nevarētu turpināt piedalīties čempionātā finansiālu vai citu iemeslu dēļ. Tāpēc galīgo sastāvu nosauksim pēc inspekcijas. Vienlaikus izstrādājam kalendāru, kā arī nosakām čempionāta sākuma un beigu termiņus. Pēc galīgā sastāva nosaukšanas, ar klubiem operatīvi apspriedīsiem “play-off” termiņus un izspēles kārtību.”

Izmantotie resursi:
ИТАР-ТАСС: Спорт - Лига ВТБ подписала...


Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.