Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

''Valmiera'' un ''Turība'' izcīna otrās uzvaras divu dienu laikā, Ļaksam 23 punkti ''Barsy'' sastāvā

''Valmiera'' un ''Turība'' izcīna otrās uzvaras divu dienu laikā, Ļaksam 23 punkti ''Barsy'' sastāvā
Džejs Lukass spēlē guva 16 punktus
Foto: Jānis Priedītis

Šovakar otro uzvaru Baltijas Basketbola līgas (BBL) Izaicinājuma kausa regulārās sezonas turnīrā izcīnīja ''Valmieras'' basketbolisti, kas savā laukumā ne bez problēmām tika galvā ar Igaunijas ''Rapla'' komandu - 69:58. Citā mačā ''Turība'' savā zālē izrāva uzvaru pret ''TTU'' - 72:71.

''Valmiera'' izcīna otro uzvaru divu dienu laikā

‘’Valmieras’’ starta piecnieks: Lukass, Deiviss, Virsis, Kalve, Rozītis

Šī vakara ‘’Valmieras’’ pretinieki vakar Rīgā ar 64:81 zaudēja ‘’Turības’’ basketbolistiem, bet mūsējie ar 75:60 apspēlēja ‘’TTU’’ komandu. Mača sākumā komandas apmainījās ar trīspunktu uzbrukumiem (3:3), kā arī nevajadzīgām kļūdām, kas rezultātam uz tablo ātri attīstīties neļāva. Atvērties mūsējie nespēja, tādējādi visu laiku neliels pārsvars bija ‘’Rapla’’ komandai. Par laimi, arī igauņi uzbrukumā nekādus brīnumus nerādīja – pēc pirmajām desmit minūtēm valmieriešiem mīnus viens – 11:12.

Arī otrajā ceturtdaļā laukumā turpinājās neskatāms un ļoti nerezultatīvs basketbols, kas noteikti nepatika skatītājiem. Tuvojoties puslaika beigām, mājinieki pretinieku laukuma pusē darbojās daudz brīvāk, kas arī deva rezultātu (27:22), tomēr nekur tālu aizbēgt neizdevās. Izskaņā ‘’Rapla’’, pateicoties precīzam tālmetienam, pievilka līdz minimumam – 32:31 par labu ‘’Valmierai’’.

Otro puslaiku mūsējie iesāka pavisam neveiksmīgi – vairāki precīzi uzbrukumi ‘’Rapla’’ basketbolistiem un jau piecu punktu deficīts (35:40). ‘’Valmieras’’ galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš nekavējoties pieprasīja minūtes pārtraukumu. Lai arī mājinieki spēja gūt piecus punktus pēc kārtas, izlīdzinot rezultātu (40:40), tomēr spēle uzbrukumā joprojām nepārliecināja. Pirms izšķirošā ceturkšņa vidzemniekiem četru punktu pārsvars – 47:43.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā uzbrukumā uguņoja Rozītis, bet pārējiem spēlētājiem ar punktu gūšanu nevedās, tādējādi komfortablu pārsvaru ‘’Valmiera’’ iegūt nevarēja. Lai arī ilgāku laiku ‘’Rapla’’ spēja saglabāt intrigu, izskaņā igauņi šķietami salūza - galarezultātā ‘’Valmierai’’ uzvara ar rezultātu 69:58.

Rezultatīvākais ''Valmieras'' sastāvā bija Džejs Lukass, kura kontā 16 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles. Attiecīgi 12 un 11 punkti Jēkabam Rozītim un Ernestam Kalvem.

''Turība'' izrauj uzvaru pret "TTU''

''Turības'' starta piecnieks: Dilevka, Ķikuts, Rudmiezis, Šteinbergs, Mednis

Mača ievadā priekšā aizgāja igauņi, vēlāk iegūstot arī septiņu punktu pārsvaru (16:9). Izskaņu gan teicami aizvadīja ‘’Turības’’ basketbolisti, veicot septiņu aču izrāvienu un izlīdzinot rezultātu – 16:16. Lai arī otrā ceturkšņa sākumā mūsējie nonāca sešu punktu iedzinējos, pateicoties Medņa un Sokolova teicamajai spēlei, ‘’Turība’’ pārņēma vadību (25:23). Puslaika beigu daļā meistarīgāki bija viesi, noslēdzot pirmās 20 minūtes pie 43:39.

Otro puslaiku labāk iesāka ‘’TTU’’ basketbolisti, palielinot savu pārsvaru līdz 50:41. Arī šoreiz Pētera Višņēvica vadītie vīri nesalūza, saglabājot intrigu pirms izšķirošās ceturtdaļas – 55:58. Ceturtā ceturtdaļa aizritēja punkts punktā, bet sešas sekundes pirms mača beigām ''Turībai'' uzvaru izrāva Rudmiezis - 72:71!

Ar 19 punktiem šajā mačā izcēlās Eduards Ķikuts, bet 13 punkti, 15 atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles Roberta Medņa kontā.

Lielisks komandas zaudējumā Māris Ļaksa

Šajā pašā līgā šodien zaudējuma piedzīvoja latviešu basketbolista Māra Ļaksas pārstāvētā Kazahstānas čempionvienība "Barsy Atyrau", kas viesos ar 68:75 piekāpās ''Naglis'' basketbolistiem. Ļaksam laba spēle - gandrīz 36 minūšu laikā (35:47) Māris pretinieku grozā sameta 23 punktus (soda metieni - 2/4, divpunktnieki - 6/14, tālmetieni - 3/4), kā arī izcīnīja septiņas bumbas zem groziem.

BBL Izaicinājuma kauss, 29. oktobris

Valmiera - Rapla 69:58 (12:13, 20:18, 15:12, 22:15)

Valmiera: Lukass 16, Rozītis 12, Kalve 11, Butjankovs 9, Elksnis 7, Bikše 6, Virsis 5, Deiviss 3, Iļjins

Turība - TTU (15:16, 24:27, 15:15, 18:13)

Turība: Ķikuts 19, Mednis 13, Mediss 9, Strauss 8, Rudmiezis 7, Sokolovs 6, Šteinbergs 5, Antrops 5, Dilevka, Bēts, Mizis, Kharkivskis

Izmantotie resursi:
"BBL Homepage"


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-29 20:49, pirms 13 gadiem
Atlaist Deivisu jau sodien, un dot speles laiku latviesu zeniem...tie spej paradit labaku sniegumu neka sis...paskatas pedejas 4 speles protokolus, pat par aizsardzibu vispar nerunajam...
, 2011-10-29 20:56, pirms 13 gadiem
Laba, ātra spēle bija. Kalvem gan šodien bieži bumba šļuka no rokām.
, 2011-10-29 20:59, pirms 13 gadiem
Speele pret VEFu iedvesmojusi chaljus Taa turpinat, latvju balelinji !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.