Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:986, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Portnovs

Foto: Paldies, "Sestais spēlētāj", Latvija brauc uz Eiropas čempionātu!

Pateicoties grandiozam skatītāju pūlim jeb "Sestajam spēlētājam" un komandas cīņas sparam, kā arī saliedētībai, 23.novembra vakarā Eketrum Olimpiskajā centrā Rīgā, Latvijas sieviešu valstvienība pēdējā un izšķirošajā spēlē pieveica Slovēnijas izlasi ar rezultātu 77:66  un kvlificējās 2017.gada Eiropas čempionātam.
Galvenā trenera Mārtiņa Zībarta un komandas kapteines Guntas Baško-Melnbārdes komentāru par spēli lasi: Zībarts: "Finālturnīram varēsim sagatavoties...


Aija Putniņa: 12 punkti un 8 atlēkušās bumbas uzvarētā spēlē Turcijā.
Foto: Ģirts Gertsons

Latvijas basketbolistes ārzemju klubos nacionālajos čempionātos

Latvijas sieviešu valstsvienības un jaunatnes izlašu spēlētāju bilance ārzemju klubos nacionālajos čempionātos 2016./2017. gada sezonā. Katras spēlētājas vārdam un uzvārdam seko aizvadīto spēļu skaits, vidēji mačā gūtie punkti, izdarītās rezultatīvās piespēles un izcīnītās atlēkušās bumbas. Otrajā rindā aktuālā statistika pēdējā spēlē: nospēlētās minūtes, gūtie punkti, izdarītās rezultatīvās piespēlas un izcīnītās atlēkušās bumbas.
Sieviešu valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalīsies septīto reizi pēc kārtas.
Foto: Romāns Kokšarovs, f64
3

Sieviešu valstsvienībai deviņas pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta

Latvijas sieviešu valstsvienība, gatavojoties jūnija otrajā pusē Čehijā paredzētajam Eiropas čempionāta finālturnīram, aizvadīs deviņas pārbaudes spēles. Četras notiks Rīgā – pie mums viesosies Ukrainas izlases, kas kvalifikācijas turnīrā divreiz pieveica Eiropas čempioni Serbijas izlasi, kā arī Pekinas un Riodežaneiro olimpisko turnīru dalībniece Baltkrievijas komanda.
Latvijas sieviešu valstsvienība: septītais Eiropas čempionāta finālturnīrs pēc kārtas.
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Mārtiņš Zībarts: “Meklēsim iespējas pārsteigt pretinieces”

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīru sāks Prāgā, kur no 16. līdz 19.jūnijam D grupas turnīrā spēļu secībā sacentīsies ar Krievijas, Melnkalnes un Beļģijas komandām. Grupas turnīra uzvarētājas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas ieguvējas izspēlēs astotdaļfināla spēles ar C grupas (Francija Serbija Grieķija, Slovēnija) otro un trešo komandu.