Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:986, Did:0, useCase: 3

Autors: Guntis Keisels

Anete Jēkabsone-Žogota: Rīt jābūt labākai dienai

Anete Jēkabsone-Žogota: Rīt jābūt labākai dienai
Anete Jēkabsone-Žogota: Latvijas valstsvienības rezultatīvākā spēlētāja spēlē ar Serbijas izlasi.
Foto: ČBF

Latvijas valstsvienības līdere Anete Jēkabsone-Žogota pēc sešu gadu pārtraukuma Eiropas čempionāta finālturnīra atgriezās ar 13 minūtēs gūtajiem 11 punktiem, savukārt centra spēlētāja Kristīne Vītola sasniedza valstsvienības rekordu EČ finālturnīros, izcīnot 16 atlēkušās bumbas. Tomēr pozitīvos aspektus, protams, nomāca komandas zaudējuma radītās emocijas.

Anete Jēkabsone-Žogota:“Pašsajūta patlaban ir laba. ja Anete (Šteinberga) nebūtu tik ātri savākusi piezīmes un man nebūtu tādas kļūme ar kāju... Tas izsita no spēles ritma. Kā vienmēr, gadījās kaut kas tāds, kam nebūtu jānotiek. Tas mani kaitina.

Vai pati biji gatava otrajā puslaikā spēlēt ilgāk?

Biju gatava. Ārste iespricēja, iedeva zāles. Varēju cīnīties ilgāk, bet treneris laikam pasaudzēja tās, kurām rīt būs lielāka slodze.

Kā komanda izskatījās, skatoties no rezervistu soliņa?

Pirmā diena iznāca stresaina. Visi skandēja, ka serbietes ir favorītes un tas palielināja spriedzi. Noteikti varējām nospēlēt labāk. Noteikti varam spēlēt labāk. Savukārt serbietes ļoti labi izmantoja mūsu kļūdas. Tiklīdz aizsardzības rotācijā pussekundi nokavējam, sekoja brīvs metiens un divi vai trīs punkti. Pašas vainīgas, attaisnojuma nav.

Rīt būs labāk?

Galvenais ar mierīgu prātu jādomā par nākamajām spēlēm. Katrai jādod visu labāko. Kopā ar dakteriem darīšu visu nepieciešamo, lai varētu spēlēt un savainotā potīte neietekmētu."

Kristīne Vītola:“Žēl, ka zaudējām, jo varējām izdarīt daudz vairāk. Pieļāvām neattaisnojamas kļūdas, nebija laba komunikācija savā starpā. Gatavojāmies uz pretinieču agresīvu spēli, bet pašas neizdarījām mazās lietiņas, kas bija jāizdara. Brīžiem aizsardzībā viena spēlēja vienu variantu, otra – citu, un pretinieces tika pie brīviem metieniem. Jāpiestrādā, lai turpmākajās spēlēs būtu labāk. Nekādas bezcerības nav, viss vēl priekšā.”


, 2015-06-11 21:05, pirms 9 gadiem
Pirmie uztraukumi garām..rīt uzvaram !
Aija Putniņa: 12 punkti un 8 atlēkušās bumbas uzvarētā spēlē Turcijā.
Foto: Ģirts Gertsons

Latvijas basketbolistes ārzemju klubos nacionālajos čempionātos

Latvijas sieviešu valstsvienības un jaunatnes izlašu spēlētāju bilance ārzemju klubos nacionālajos čempionātos 2016./2017. gada sezonā. Katras spēlētājas vārdam un uzvārdam seko aizvadīto spēļu skaits, vidēji mačā gūtie punkti, izdarītās rezultatīvās piespēles un izcīnītās atlēkušās bumbas. Otrajā rindā aktuālā statistika pēdējā spēlē: nospēlētās minūtes, gūtie punkti, izdarītās rezultatīvās piespēlas un izcīnītās atlēkušās bumbas.
Sieviešu valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalīsies septīto reizi pēc kārtas.
Foto: Romāns Kokšarovs, f64
3

Sieviešu valstsvienībai deviņas pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta

Latvijas sieviešu valstsvienība, gatavojoties jūnija otrajā pusē Čehijā paredzētajam Eiropas čempionāta finālturnīram, aizvadīs deviņas pārbaudes spēles. Četras notiks Rīgā – pie mums viesosies Ukrainas izlases, kas kvalifikācijas turnīrā divreiz pieveica Eiropas čempioni Serbijas izlasi, kā arī Pekinas un Riodežaneiro olimpisko turnīru dalībniece Baltkrievijas komanda.
Latvijas sieviešu valstsvienība: septītais Eiropas čempionāta finālturnīrs pēc kārtas.
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Mārtiņš Zībarts: “Meklēsim iespējas pārsteigt pretinieces”

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīru sāks Prāgā, kur no 16. līdz 19.jūnijam D grupas turnīrā spēļu secībā sacentīsies ar Krievijas, Melnkalnes un Beļģijas komandām. Grupas turnīra uzvarētājas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas ieguvējas izspēlēs astotdaļfināla spēles ar C grupas (Francija Serbija Grieķija, Slovēnija) otro un trešo komandu.