Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Nīderlandes un Austrālijas 3x3 izlases izcīna ceļazīmes uz Parīzes OS

Nīderlandes un Austrālijas 3x3 izlases izcīna ceļazīmes uz Parīzes OS
Dimeo van der Horsts. Foto: FIBA

Japānas pilsētā Ucunomijā noslēdzies otrais no trim Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem 3x3 basketbolā. Vīriešu konkurencē uzvaru turnīrā izcīnīja un olimpisko ceļazīmi nopelnīja Nīderlandes izlase, bet sieviešu turnīrā labākās bija Austrālijas basketbolistes.

• Pirmajā kvalifikācijas turnīrā pie ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm tika Latvijas 3x3 basketbolisti un Azerbaidžānas naturalizētās basketbolistes (ASV un Krievijas izcelsmes). Arī otrajā turnīrā pa astoņām izlasēm vīriešu un sieviešu konkurencē cīnījās par vietu olimpiskajā turnīrā.

Vīriešu turnīrā A grupā bez pārsteigumiem pirmās divas vietas ieņēma Nīderlandes un Lietuvas izlases, kuru savstarpējā cīņa noslēdzās ar rezultātu 21:18 Nīderlandes basketbolistu labā. Tikmēr B grupā Francijas izlase sarūgtināja mājiniekus japāņus, dodot iespēju pusfinālā spēlēt mongoļiem. Pusfinālā Nīderlandieši viegli tika galā ar mongoļiem (21:11), bet lietuvieši diez gan sīvi pacīnījās pret Franciju, uzvarot ar 21:15.

Finālu aktīvi sāka nīderlandieši, bet pēc divām ar pusi minūtēm pārsvars bija vien minimāls (4:3). Drīz vien Nīderlandes basketbolisti veica nelielu izrāvienu, iekrājot četru punktu pārsvaru (8:4). Līdz spēles laika vidum lietuvieši atbildēja ar savu trīs punktu izrāvienu, paliekot cīņā. Lietuvas izlase turpināja spiedienu groza apakšā, izvirzoties arī uz brīdi vadībā (10:9). Nīderlandieši lika pretī tālmetienus, kas trīs minūtes līdz spēles laika beigām deva trīs punktu pārsvaru (14:11). Tas bija galējais lūzuma punkts, Lietuvas basketbolistiem vairs nespējot saasināt cīņu par uzvaru. Nīderlandes izlase nopelnīja dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs - 19:15.

Sieviešu turnīrā vieglāks ceļš uz finālu bija Kanādas izlasei, kas pusfinālā ar 18:12 pārspēja Vācijas basketbolistes. Tikmēr otrā pusfinālā Austrālijas izlase ar 18:16 pārspēja Brazīlijas izlasi. Austrālijas un Kanādas izlases tikās arī grupu turnīrā, austrālietēm esot pārākām ar 21:16.

• Finālā komandas cīnījās līdzvērtīgi, pēc četrām spēlētām minūtēm rezultātam esot neizšķirtam 7:7. Turpmākajās minūtēs neviena no komandām nespēja iegūt vairāk par minimālu pārsvaru, notiekot virknei vadības maiņu. Trīs ar pusi minūtes līdz spēles laika beigām kanādietes neizmantoja lielisku iespēju groza apakšā, kas dotu neizšķirtu, kamēr austrālietes pus minūtē izvirzījās vadībā ar 16:12. Kanādietes atguvās un sagādāja intrigu pēdējā minūtē, bet nerealizētais pēdējais uzbrukums nebija sekmīgs. Līdz ar to Austrālijas basketbolistes noformēja panākumu ar 19:16 un tika pie iespējas spēlēt Parīzes olimpiskajās spēlēs.

• Pēdējās trīs ceļazīmes uz Pekinas olimpiskajām spēlēm gan vīrieši, gan sievietes sadalīs Ungārijas pilsētā Debrecenā no 16. līdz 19. maijam.

Parīzes olimpisko spēļu dalībnieces 3x3 basketbolā

VīriešiSievietes
SerbijaĶīna
ASVASV
ĶīnaFrancija
LatvijaAzerbaidžāna
NīderlandeAustrālija
OQT1OQT1
OQT2OQT2
OQT3OQT3

Kārlis Apsītis. Foto: Saulkrasti Basketball

"Kandavas"/"Turības" 3x3 basketbolisti izcīna ceļazīmi uz "Challenger" turnīru Kosovā

LETA. "Kandava"/"Turība" komanda ar Zigmāru Raimo, Franci Lāci, Kārli Apsīti un Andri Misteru sastāvā sestdien Tallinā izcīnīja uzvaru Tallinas 3x3 basketbola turnīrā un ieguva ceļazīmi uz "Challenger" turnīru Kosovas galvaspilsētā Prištinā.
Kārlis Apsītis. Foto: Saulkrasti Basketball

"Kandava/Turība" Grīziņkalnā nopelna ceļazīmi uz Puatjē "Challenger" turnīru

LETA. "Kandava/Turība" 3x3 basketbola komanda, kuras sastāvā ir olimpiskais čempions Edgars Krūmiņš, kā arī Zigmārs Raimo, Francis Lācis un Kārlis Apsītis, pirmdien Grīziņkalnā izcīnīja uzvaru Latvijas 3x3 basketbola kausa pirmajā posmā un ieguva ceļazīmi uz Puatjē "Challenger" turnīru.
Mārcis Osis. Foto: FIBA

"Ādaži" zaudē pusfinālā un netiek uz Čendu "Masters"

Dalību Dienvidkorejā notiekošajā "Challenger" turnīrā noslēgusi Latvijas 3x3 basketbola komanda "Ādaži". Latvieši dramatiskā cīņā sasniedza pusfinālu, kurā atzina Puertoriko komandas "San Juan" pārākumu, ierindojoties ceturtajā vietā un netiekot pie ceļazīmes uz Čendu "Masters".