Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Lielākā intriga: trešās vietas liktenis

Andrejs Siliņš

Lielākā intriga: trešās vietas liktenis
"Stinger" centra spēlētājs Oskars Frīde
Foto: MBL preses dienests

Mateja Basketbola līgā (MBL) gaidāmajā nedēļas nogalē norisināsies pēdējā regulārās sezonas spēļu kārta. Tajā šķēpus krustos abas līdervienības ARX un "Bulls", bet lielākā intriga gaidāma otrā spēlē, kad "Barons" centīsies uzveikt "Stinger", lai regulāro turnīru noslēgtu trešajā pozīcijā.

Principiāla formalitāte

Lai ARX komanda neiegūtu regulārās sezonas uzvarētāju titulu, komandai uz spēli jāierodas mazāk nekā piecu vīru sastāvā, kas nozīmētu, ka mačs nevar sākties, un ARX piedzīvotu tehnisko zaudējumu. Un, lai arī komandas rindās noteikti nebūs brāļi Siliņi - Andrejs joprojām ir slims, savukārt Ojārs, kurš tika atzīts par pagājušās nedēļas vērtīgāko spēlētāju līgā, atrodas ārpus valsts robežām, kur pārstāv Latvijas un savas sporta skolas godu, nekas neliecina, ka ARX varētu būt vēl kādi iztrūkumi sastāvā. Tiesa, pēdējo spēli obligāti jāaizvada Kasparam Reinholdam, lai varētu piedalīties izslēgšanas spēlēs un cīnīties par medaļām.

Ja "Bulls" komanda uzvarēs, kas nozīmētu, ka savstarpējās spēlēs "buļļiem" ir pārākums (2:1), šoreiz tas diemžēl vairs nevar palīdzēt izstumt "arxiešus" no augstākās tabulas rindiņas. Čempiontitula aizstāvjus iegāza laikus nenokārtotās saistības ar līgu, kas materalizējās tehniskajā zaudējumā (0:20) pret pastarīti "Amikus". Tomēr sestdienas mačs abām komandām noteikti būs pietiekami principiāls, jo tieši šīs komandas uzskatāmas par galvenajiem favorītiem cīņā par titulu šajā sezonā.

"Baronu" liktenis pašu rokās

Otrā sestdienas mačā savā starpā tiksies "Barons" un "Stinger" vienības. Pēc pagājušajā nedēļā piedzīvotā zaudējuma ARX komandai "Stinger" zaudēja arī teorētiskas cerības noslēgt regulāro sezonu trešajā vietā, kas dotu nosacīti vieglāku pretinieku ceturtdaļfinālā ("Amikus"). Situācija ir pavisam interesanta - ja "Stinger" uzveic "Barons", trim komandām (šīm abām un "No Fear") būs vienāda bilance - septiņas uzvaras un astoņi zaudējumi. Savstarpējās spēlēs labāk veicies "No Fear" (2:1 gan pret "Barons", gan "Stinger") un trešā vieta pienāksies tieši "No Fear". Ceturtie tādā gadījumā būs "Stinger" un piektie "Barons". Ja uzvaru pret "Stinger" izcīnīs "Barons", "Stinger" ar bilanci 6:9 būs piektie, "No Fear" ar 7:8 ceturtie, bet "Barons" ar 8:7 - trešie. Vārdu sakot, "Barons" var būt vai nu trešie vai arī piektie - citu variantu nav.

Turnīra tabula

VKomandaUZPAP
1.ARX113889:79325
2.Bulls104836:74323
3.No Fear78900:91522
4.Barons77830:85621
5.Stinger68801:81920
6.Amikus213747:87717

V - Vieta, U - uzvaras, Z - zaudējumi, PA - punktu attiecība, P - punkti.

MBL pēdējā kārta

LaiksSpēle
17:00ARX - Bulls
18:30Stinger - Barons

MBL spēles norisinās Biznesa augstskolas "Turība" basketbola zālē, Graudu ielā 68

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests

     [+] [-]

, 2009-03-26 14:02, pirms 15 gadiem
tā kas bildē jau nu galīgi neizskatās pēc Turības zāles

     [+] [-]

, 2009-03-26 15:48, pirms 15 gadiem
kārumiņš rakstīja: tā kas bildē jau nu galīgi neizskatās pēc Turības zāles
Tas vēl kad spēles bija Mežaparkā.