Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Valentīna dienā uzvaras ARX un "Stinger"

Andrejs Siliņš

Valentīna dienā uzvaras ARX un "Stinger"
Lorands Lapāns uzbrukumā
Foto: MBL preses dienests

Sestdien Mateja Basketbola līgā (MBL) Valentīna dienas spēlēs uzvaras izcīnīja ARX un "Stinger" basketbolisti, pieveicot attiecīgi "No Fear" un "Amikus" vienības.

Pirmajā spēlē laukumā devās ARX un "No Fear" vienības. Spēli krietni labāk sāka trenera Alda Brīdiņa vadītie "No Fear" komanda, kuras sastāvā pirmo reizi šosezon laukumā devās savainojumu izārstējušais amerikāņu uzbrucējs Džo Brūks.

Tomēr līdz otrās ceturtdaļas beigām ARX atguvās un lielajā pārtraukumā jau devās pie plus četri - 34:30. Pēc pārtraukuma laukumā turpinājās līdzīga cīņa, bet izšķirošajos mirkļos veiksmīgāki izrādījās "arxieši", izcīnot trešo panākumu pēc kārtas panākumu - 61:50.

Uzvarētāju komandas rindās rezultatīvākais ar 21 gūto punktu bija Andrejs Siliņš, kuram arī četras atlēkušās bumbas un divi bloķēti metieni. Artūrs Kramiņš uzvarā pievienoja 15 punktus un četras pārtvertas bumbas. Zaudētājiem Artūra Līmaņa kontā "double-double" - 18 punkti un 12 atlēkušās bumbas, kā arī trīs pārtvertas bumbas.

Otrajā Valentīna dienas spēlē tikās "Amikus" un "Stinger" basketbolisti. Lai arī dzeltenajās formās tērptie "amikusieši" spēli iesāka ļoti veiksmīgi, astoņās minūtēs pretiniekam ļaujot iemest tikai sešus punktus, līdz puslaika beigām "Stinger" pietuvojās un gandrīdz arī izlīdzināja rezultātu - 23:21.

Pēc pārtraukuma "Stinger" turpināja otrajā ceturtdaļā uzsāktajā ritmā un vispirms pārņēma vadību, bet pēcāk arī to palielinaja. Pirms pēdējās ceturtdaļas jau plus septiņi "stingeriem". Vicečempioni vadību vairs nezaudēja, tieši pretēji - palielinaja un spēles beigu rezultāts 63:50 "Stinger" labā. "Amikus" šis bija desmitais zaudējums šajā sezonā.

Uzvarētāju labā Verners Straupe guva 14 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, savukārt Lorands Lapāns un Svens Niedrītis katrs pievienoja pa 12 punktiem. Lapānam arī 11 atlēkušās bumbas, bet Niedrītim septiņas rezultatīvas piespēles un piecas bumbas. Zaudētājiem 20 punkti Pētera Cābuļa rēķinā, tāpat arī piecas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles.

MBL spēles norisinās Mežaparkā LU sporta kompleksa basketbola zālē, pateicoties SK "Barons".

MBL regulārā sezona

14. janvāris

SpēleRezultāts
No Fear - ARX50:61
Amikus - Stinger50:63

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests