Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

MBL Valentīna dienas spēles

Andrejs Siliņš

MBL Valentīna dienas spēles
"No Fear" līderis Artūrs Līmanis
Foto: MBL preses dienests

Šajā nedēļas nogalē Svētā Valentīna dienas vakarā norisināsies kārtējās Mateja Basketbola līgas (MBL) regulārās sezonas spēles. Šoreiz spēkiem mērosies ARX un "No Fear" basketbolisti, kā arī "Stinger" un "Amikus" vienības. Spēļu sākums Mežaparkā 19:15.

No Fear - ARX

Pirmajā spēlē laukumā dosies ARX un "No Fear" vienības. ARX pēc zaudējuma pirmajā 2009. gada spēlē "Bulls" nākamajās divās spēlēs izcīnījuši uzvaras (pār "Barons" un "Amikus"), tiesa, abās spēlēs izšķirošais pārsvars iegūts tikai pēdējās mača minūtēs.

Ja ARX nebija jāspēlē pagājušajā nedēļā, tad "No Fear" atpūsties varējuši vēl ilgāk - pēdējo spēli komanda aizvadīja 24. janvārī, tātad pirms divām nedēļām, kad ar rezultātu 60:47 apspēlēja "Stinger" basketbolistus. Komandā ir savainotie, tomēr noteikti papildus pozitīvas emocijas dos Džo Brūka atgriešanās ierindā. Pēc vasarā gūtā smagā savainojuma Džo tikai nesen atsāka treniņus un, jāteic, amerikāņu uzbrucējs ir labā kondīcijā.

Stinger - Amikus

Otrajā spēlē šajā sestdienā laukumā dosies "Stinger" un "Amikus" basketbolisti. "Amikus" joprojām izcīnījuši tikai vienu panākumu desmit mačos, bet noteikti būs apņēmības pilni pēdējo - trešo - apli iesākt ar uzvaru. Savu pēdējo spēli "Amikus" aizvadīja pirms divām nedēļām, kad ar rezultātu 37:50 piekāpās saviem treniņpartneriem ARX.

Tikmēr "Stinger" basketbolistiem pozitīvas emocijas sagādāja pagājusī nedēļa, kad beidzot izdevās pārtraukt neveiksmju sēriju, kas bija ievilkusies jau piecu spēļu garumā - komanda nebija izcīnījusi nevienu pašu uzvaru kopš 22. novembra. Tomēr sēriju izdsevās pārtraukt, pie tam kādā veidā! Uzveicot turnīra līdervienību un pagājušā gada čempionus "Bulls" - 69:63. Jāatgādina, ka abas komandas tikās arī pagājušās sezonas finālā.

Komandu gan atstājis tās pamata piecinieka aizsargs Ivo Račko, kurš devies ārpus valsts robežām un vismaz šosezon komandā vairs noteikti nespēlēs. Tāpat neskaidrības arī ar centra spēlētāju Oskaru Frīdi, taču komanda noteikti ir apņēmības pilna uzsākt jaunu sēriju - šoreiz uzvaru sēriju.

Situācija tabulā - saspringta

Situācija turnīra tabulā ir vairāk nekā aizraujoša - tikai pirmās divas komandas "Bulls" un ARX var justies droši par savām pozīcijām. "Stinger" šobrīd atrodas trešajā pozīcijā, bet līdzīga bilance ir arī "Barons" un "No Fear" vienībām. Tiesa, tikai jau minētajām pirmajām divām komandām ir pozitīva bilance, pārējām zaudējumi bijuši vairāk nekā uzvaru. "Stinger", izcīnot uzvaru šajā sestdienā, izlīdzinātu uzvarēto/zaudēto spēļu attiecību.

Valentīna dienas spēlēs laukumā dosies arī vairāki no turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem. Pirmajā spēlē rindās laukumā dosies divi basketbolisti, kuri ir rezultatīvāko spēlētāju labāko trijniekā. ARX komandas aizsargs Artūrs Kramiņš vidēji guvis 25,1 punktu ik spēli, kas ir labākais rādītājs līgā, savukārt "No Fear" uzbrucējs Artūrs Līmanis ar 19,6 punktiem ir trešais vidēji rezultatīvākais starp spēlētājiem, kas aizvadījuši vismaz vienu apli jeb piecas spēles.

Otrajā spēlē "Stinger" rindās laukumā redzēsim Svenu Niedrīti un Lorandu Lapānu, kuri noslēdz līgas rezultatīvāko spēlētāju sešinieku. Pagājušās sezonas vērtīgākais spēlētājs Lapāns vidēji sametis 15,3 punktus, bet Svenam Niedrītim vidēji 18,3 punkti. Svens arī pagājušās nedēļas vērtīgākais spēlētājs - uzvarā pret "Bulls" aizsargs guva 38 punktus, uzrādot teicamu precizitāti no visām distancēm. "Amikus" komandā Pēteris Cābulis guvis 13,8 punktus vidēji spēlē un ir astotais rezultatīvākais līgas basketbolists. Centrs Andis Zariņš, kurš nospēlējis tikai divas spēles, vidēji iemetis 22,5 punktus un izcīnījis 10,5 atlēkušās bumbas.

MBL spēles norisinās Mežaparkā LU sporta kompleksa basketbola zālē, pateicoties SK "Barons".

MBL regulārā sezona

14. janvāris

LaiksSpēle
19:15No Fear - ARX
20:30Amikus - Stinger

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests

     [+] [-]

, 2009-02-12 14:17, pirms 15 gadiem
Negribu kadu aizskart, bet jasaprot ka SHIS MBL popularizeshana balstoties uz personigam interesem ir neprofesionala! Tas vairak iederetos foruma, ne jau starp zinjam!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-12 14:28, pirms 15 gadiem
kriteris rakstīja: Negribu kadu aizskart, bet jasaprot ka SHIS MBL popularizeshana balstoties uz personigam interesem ir neprofesionala! Tas vairak iederetos foruma, ne jau starp zinjam!
nepiekrītu, tad jau par šautriņu turnīriem arī jāraksta forumos..

Domāju, ka "No Fear" uzvarēs, kā ne kā "Bez Bailēm"

  -2 [+] [-]

, 2009-02-12 14:44, pirms 15 gadiem
pilnīgi piektrītu.. kādā sakarā tiek rakstīts par šo līgu izņemot tāpēc ka pats autors tajā spēlē? Kāpēc tad piemēram netiek rakstīts par DAL līgu? tā man liekas ir populārāka un daudz lielāka par šo mbl līgu kurā spēlē tikai 6 komandas.. kas tas par sviestu? raksti forumā, bet nu ne jau kā sporta ziņas... drīz vēl sāksi likt top sporta notikumos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2009-02-12 15:28, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Kāpēc šim spēlēm nepiedāvā betway koeficientus?
tāpēc, ka tik augsta līmeņa spēles nav iespējams uzpirkt, līdz ar to totalizatoru darboņiem tas nav interesanti!

  +4 [+] [-]

, 2009-02-12 15:35, pirms 15 gadiem
kriteris rakstīja: Negribu kadu aizskart, bet jasaprot ka SHIS MBL popularizeshana balstoties uz personigam interesem ir neprofesionala! Tas vairak iederetos foruma, ne jau starp zinjam!
Nesaprotu, kur te stress. Kāda tev daļa ko te liek un ko nē? Tu esi portāla īpašnieks????? Neskaties ja negribi. Taisi pats savu portalu un liec ko pats vēlies. Besī ārā visi tie, kas uzvedās kā esporta akcionāri vai saimnieki. Nepatīk skaties citus portālus. Sports ir sports. Kāda šķirba kāds?

  +5 [+] [-]

, 2009-02-12 15:40, pirms 15 gadiem
par ko visi cepās!?
nu, protams, nav tik intresanti, kā lasīt, ka kambala pāriet uz boksu.. un nāk atpakaļ...
cik noprotu Mateja Līga ir tikko izveidojusies, un vēl tikai attīstas