Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Landeskūgam četri punkti, Floridai pirmais zaudējums, Čikāgai – jau devītais pēc kārtas

Landeskūgam četri punkti, Floridai pirmais zaudējums, Čikāgai – jau devītais pēc kārtas
Gābriels Landeskūgs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā pie uzvaras tikušas arī Nešvilas "Predators", Losandželosas "Kings", Bostonas "Bruins", Toronto "Maple Leafs", Kolorādo "Avalanche", Sentluisas "Blues", Kalgari "Flames" un Edmontonas "Oilers".

# Sezonu sākusi ar astoņām uzvarām pēc kārtas un trenera demisiju ar klubu nesaistītu iemeslu dēļ, pirmo zaudējumu šonakt piedzīvoja Floridas "Panthers", kas sešarpus minūtes līdz pamatlaika beigām izlaida vadību Bostonā – 2:3 pēcspēles metienos. Toties sešu zaudējumu sēriju pārtrauca Losandželosa s "Kings", kas atspēlējās un sagādāja Monreālas "Canadiens" septīto neveiksmi deviņos mačos. Ar trim punktiem izcēlās Alekss Jafallo (2+1), bet trīs spēļu sauso sēriju pārtrauca kapteinis Anže Kopitars, kurš asistēja divos vārtos un astoņos mačos sakrājis 11 (6+5) punktus.

# Pie trim punktiem šonakt tika arī Džons Tavaress (1+2), bet par rezultatīvāko spēļu dienas hokejistu kļuva Kolorādo "Avalanche" kapteinis Gābriels Landeskūgs, kurš guva divus vārtus, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un piedalījās visos "Avalanche" vārtu guvumos pret Minesotas "Wild" – 4:1.

# Jau trešo sauso spēli iepriekšējo četru maču laikā aizvadīja Jākobs Markstrems, atvairot visus 20 metienus Kalgari "Flames" panākumā pār Filadelfijas "Flyers" (4:0). Visus 25 metienus savukārt atvairīja Džordans Biningtons, palīdzot Sentluisas "Blues" ar 1:0 pieveikt Čikāgas "Blackhawks" un pretiniekiem sagādāt devīto zaudējumu deviņās spēlēs. Tas ir Čikāgas sliktākais sezonas sākums vēsturē.

# Sesto uzvaru septiņās spēlēs izcīnīja Edmontonas "Oilers", viesos ar 2:1 pieveicot Vankūveras "Canucks", bet trešo uzvaru pēc kārtas guva Nešvilas "Predators", divreiz atspēlējoties un bullīšos uzveicot Ņujorkas "Islanders" (3:2).

NHL spēles

SpēleRez.
Predators – Islanders3:2 PM
Kings – Canadiens5:2
Bruins – Panthers3:2 PM
Penguins - Devils2:4
Sharks - Jets2:1 P
Maple Leafs – Red Wings5:4
Avalanche – Wild4:1
Blues – Blackhawks1:0
Flames – Flyers4:0
Canucks – Oilers1:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


Konors Makdeivids un Stjuarts Skiners. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Makdeivids: "Ne vienmēr uzvaram skaisti, bet galvenais, ka uzvaram"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālu sasniegusi Edmontonas "Oilers" ar kapteini Konoru Makdeividu priekšgalā. Centra uzbrucējs pēc uzvaras sērijā pret Dalasas "Stars" pauda, ka nācies saskarties ar augošas komandas problēmām, bet viņš ir priecīgs par to, kur komanda atrodas tagad.
Edmontonas "Oilers" hokejisti pēc smagi izcīnītā triumfa Rietumu konferencē. Foto: Codie McLachlan/AFP/Scanpix
16

Dalasa dominē, taču "Oilers" izmanto 20% no metieniem un pēc 18 gadiem atgriežas finālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences izspēlē pirmoreiz kopš 2006. gada triumfējusi Edmontonas "Oilers", kura šonakt veica par 25 (!) metieniem mazāk (10-35), taču spēja ar 2:1 pieveikt Dalasas "Stars".
Floridas "Panthers" tiek pie trofejas, kuru pasniedz Austrumu konferences čempionei. Foto: AFP./Scanpix
22

Balinska pārstāvētā "Panthers" otro gadu pēc kārtas spēlēs Stenlija kausa finālā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noskaidrota pirmā Stenlija kausa izcīņas fināliste. Par to kļuvusi Floridas "Panthers", kuras rindās 26 regulārā turnīra spēles aizvadīja latviešu aizsargs Uvis Balinskis. "Pathers" pieveica Ņujorkas "Rangers" ar 2:1, uzvarot sēriju sešās spēlēs (4-2).