Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

11 gadus sens seksuālas izmantošanas skandāls: atkāpies arī NHL līderes treneris

Agris Suveizda

11 gadus sens seksuālas izmantošanas skandāls: atkāpies arī NHL līderes treneris
Džoels Kvenvils. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas līdere Floridas "Panthers", kas sezonu sākusi ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs, pavēstījusi par komandas galvenā trenera Džoela Kvenvila atkāpšanos no amata.

Kvenvila atkāpšanās ir saistīta ar vērienīgo izmeklēšanu par notikumiem 2010. gada pavasarī, kad Čikāgas "Blackhawks" ar Kvenvilu pie stūres izcīnīja Stenlija kausu. Komandas tā laika video treneris Bredlijs Aldričs, kuram tolaik bija 27 gadu, seksuāli izmantoja 20 gadus veco fārmkluba spēlētāju Kailu Bīču, kurš par notikušo informēja organizācijas vadību. Tomēr "Blackhawks" vadība pēc tikšanās, kurā piedalījās prezidents Džons Makaizeks, ģenerālmenedžeris Stens Boumens, galvenais treneris Džoels Kvenvils un virkne citu amatpersonu, nolēma nerīkoties un kluba Cilvēkresursu daļai ziņoja tikai pēc Stenlija kausa iegūšanas. Sankcijas nesekoja arī tad – Aldričs izspruka cauri sveikā, pieņemot piedāvājumu pamest posteni. Viņš pēcāk strādāja vairākās universitātēs, kā arī Mičiganas vidusskolas komandā, kur par seksuālu uzmākšanos tika notiesāts uz deviņiem mēnešiem cietumā.

Šā gada jūnijā tobrīd vēl vārdā nenosaukts bijušais Čikāgas "Blackhawks" spēlētājs iesūdzēja komandu tiesā par bezdarbību 2010. gada notikumos, bet "Blachawks" dažas dienas vēlāk pavēstīja, ka ir nolīgusi neatkarīgu uzņēmumu "Jenner & Block", lai veiktu izmeklēšanu. Pēc vērienīgas izmeklēšanas tika secināts, ka Čikāgas "Blackhawks" vadība zinājusi par spēlētāja seksuālu izmantošanu, bet ar novēlotu ziņošanu un sankciju nepiespriešanu ir pārkāpusi organizācijas kodeksu un rīkojusies nepiemēroti. Pēc izmeklēšanas beigām no amata atkāpās ilggadējais Čikāgas "Blackhawks" ģenerālmenedžeris Stens Boumens, kurš šajā amatā bija tieši kopš 2009./10. g. sezonas un kurš pametis arī ASV izlasi, bet "Blackhawks" tika sodīta ar diviem miljoniem ASV dolāru. Nu pēc tikšanās ar Nacionālās hokeja līgas komisāru Geriju Betmenu un Floridas "Panthers" vadību no galvenā trenera amata šķīries Kvenvils. Vakar Bīčs intervijā TSN atklāja, ka anonīmais, seksuāli izmantotais "Blackhawks" spēlētājs ir viņš.


"Nacionālā hokeja līga piekrīt Džoela Kvenvila šodien pieņemtajam lēmumam atkāpties no amata. Pēc tikšanās, kas šajā pēcpusdienā notika manā birojā, visas puses piekrita, ka nebūtu pieņemami, ja viņš turpinātu vadīt Floridas "Panthers". Ņemot vērā šo iznākumu, no NHL puses vairs nav nepieciešams veikt tālākas darbības pret Kvenvila kungu. Tomēr, ja viņš nākotnē vēlēsies jebkādā amatā atgriezties līgā, aicināšu viņu uz tikšanos, lai noteiktu, kādos apstākļos šāda atgriešanās būtu iespējama," līgas mājaslapā citēts Betmens. "Apbrīnoju Kaila Bīča drosmi nākt gaismā un esmu šokēts par to, cik mazu atbalstu viņš guva pirms 11 gadiem, kad nāca klajā ar sākotnējo apgalvojumu. Nožēloju, ka viņam nācās to visu pārciest."

63 gadus vecais Kvenvils par galveno treneri Nacionālajā hokeja līgā strādāja kopš 1997. gada, vispirms vadot Sentluisas "Blues" (1997.-2004.) un pēc tam trenējot arī Kolorādo "Avalanche" (2005.-2008.), Čikāgas "Blackhawks" (2008.-2018.) un Floridas "Panthers" (2019.-2021.). Ar Čikāgas "Blackhawks" Kvenvils izcīnīja trīs Stenlija kausus – 2010., 2013. un 2015. gadā. Regulārajā sezonā Kvenvils NHL trenera karjerā ir aizvadījis 1761 spēles un izcīnījis 969 uzvaras, bet Stenlija kausā uzvarējis 121 no 225 spēlēm.

2008. gada drafta 11. numurs Kails Bīčs Čikāgas "Blackhawks" fārmklubā pēc incidenta turpināja spēlēt vēl vairāk nekā trīs sezonas, bet nu jau ilgāku laiku spēlē Eiropā. Četras sezonas viņš pavadīja Austrijas klubos "Salzburg", Grācas "99ers" un "Villach", pēc tam spēlēja Vācijas 2. līgas klubā "Tolzer Lowen" un Slovākijā spēlējošajā Ungārijas klubā DVTK, bet tagad otro sezonu spēlē Vācijas 3. līgas vienībā "Black Dragons". Nacionālajā hokeja līgā viņš tā arī nedebitēja.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/panthers/news/f...
https://www.nhl.com/news/commission...

1 2 3 77 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2021-10-29 11:15, pirms 2 gadiem
Jā, nu USA ir tāda kontrastu zeme. Tiesu sistēma vispār fantastiskā līmenī, tāpat, pie mums labākajā gadījumā pediņu uz pāris gadiem iesēdinātu a te paņem priekšā veselas NHL komandas augstāko vadību, visu cieņu.

  +2 [+] [-]

, 2021-10-29 11:45, pirms 2 gadiem
Waldini rakstīja: Jā, nu USA ir tāda kontrastu zeme. Tiesu sistēma vispār fantastiskā līmenī, tāpat, pie mums labākajā gadījumā pediņu uz pāris gadiem iesēdinātu a te paņem priekšā veselas NHL komandas augstāko vadību, visu cieņu.
Jā, pēc 11 gadiem.

  +2 [+] [-]

, 2021-10-29 11:48, pirms 2 gadiem
Waldini rakstīja: Jā, nu USA ir tāda kontrastu zeme. Tiesu sistēma vispār fantastiskā līmenī, tāpat, pie mums labākajā gadījumā pediņu uz pāris gadiem iesēdinātu a te paņem priekšā veselas NHL komandas augstāko vadību, visu cieņu.
Nu gan salīdzinājums.

Atlaist no darba ir paņemt priekšā, bet pāris gadi cietumā ir sīkums.

Protams ka pedofiliem vajadzētu smagus sodus, bet te nu gan aizšāvi garām.

     [+] [-]

, 2021-10-29 12:19, pirms 2 gadiem
Kāpēc piems 11 gadiem nedevās uz policiju, ja darba vietā nesekoja reakcija? Un kas tāds mainījās šodien, ja izlēma publiski stāstīt?
Hokejā tak parasti normāli veči. Tie izmantotāji ar tieksmi uz savu dzimumu, vai vienkārši nojūgušies, kuriem vienalga kas priekšā?

  -3 [+] [-]

, 2021-10-29 12:22, pirms 2 gadiem
Es saprastu, ka bērnus var piespiest seksuāli izmanot, bet ne jau 20 gadus vecu tēvaini. Tas ir tikai videotreneris, kas nekādīgi nevar palīdzēt čalim izsisties lielajā komandā. Nav abpusēju ieguvumu.

  -2 [+] [-]

, 2021-10-29 12:42, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Es saprastu, ka bērnus var piespiest seksuāli izmanot, bet ne jau 20 gadus vecu tēvaini. Tas ir tikai videotreneris, kas nekādīgi nevar palīdzēt čalim izsisties lielajā komandā. Nav abpusēju ieguvumu.
++ Čalim 20 un sabijās no tā ka viens viņam blakus sit dūrē un aicina pievienoties ?

  +3 [+] [-]

, 2021-10-29 13:42, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Es saprastu, ka bērnus var piespiest seksuāli izmanot, bet ne jau 20 gadus vecu tēvaini. Tas ir tikai videotreneris, kas nekādīgi nevar palīdzēt čalim izsisties lielajā komandā. Nav abpusēju ieguvumu.
Džekiem pateica, ka, ja kko teiks, tad viņi nekad mūžā NHL nespēlēs. Pirmo reizi pasaukti uz augšu patrenēties ar lielo komandu.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-29 14:31, pirms 2 gadiem
Skatos te daudz moralizētāji, laikam paši tikuši izmantoti un momentā pareizi rīkojušies, ka zin kā tam otram jādara. Esam laimīgi, ka nav nācies ar tādām drausmām saskarties un ne mums spriest kāda trauma ir tam cilvēkam, kas galvā darās. Cik saprotu, par ko tādu runāt ir grūti, noskatoties Teo Flerī stāstu to sapratu.

  -2 [+] [-]

, 2021-10-29 16:18, pirms 2 gadiem
loook ploik! rakstīja: Džekiem pateica, ka, ja kko teiks, tad viņi nekad mūžā NHL nespēlēs. Pirmo reizi pasaukti uz augšu patrenēties ar lielo komandu.
Tāpat neuzspēlēja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2021-10-29 17:17, pirms 2 gadiem
Kolhozs...kā gan 20 gadīgu tēvaini iespējams seksuāli izmantot?

     [+] [-]

, 2021-10-29 17:47, pirms 2 gadiem
Par šo tēmu jau izteicos pie Boumena atstādināšanas raksta. Nevēlos lieki neko rakstīt, tāpēc iekopēšu to, ko jau iepriekš teicu:
(incidenta laikā) "Melnie vanagi gāja pēc Stenlija tajā brīdī un tika prioritizēts komandas veikums tajā mirklī, play-off'os, nevis komandas pašas iekšējie noteikumi un attieksme pret šādiem gadījumiem, neveicot pilnu izmeklēšanu. Cietušie no seksuālās uzmākšanās ir bijuši 2, kā arī no komandas ir bijuši (pie)spiesti aiziet darbinieki un treneri, kas tajā mirklī ir iestājušies par spēlētāju drošību un pret šādu videotrenera rīcību, nonākot konfliktā ar komandas vadību. Lielākā problēma šajā situācijā ir Čikāgas gadiem ilgā, izskanējušo pārmetumu par šo gadījumu noliegšana un melošana, un potenciālie zaudējumi tiem, kuri cieta šajā situācijā, neizpildoties līgumiem un tā tālāk."
Kvenvils bija galvenais treneris, un 5 vadošie vīri šajā organizācijā tikās savā starpā un pārsprieda šo gadījumu. Čikāga centās to "paslaucīt zem paklāja" un vienmēr noliedza jebkādu informāciju par šo gadījumu. Problēma nav tajā, ka uzmācās "lielam tēvainim", bet 20 gadīgs jauniņais, pirmo reizi nonācis lielā sistēmā, ir tikai maza, melna vienība, kuram, principā, nav nekādu juridisko iespēju vērsties pret miljonu organizāciju, tāpēc neviens viņu neņēma vērā, kad vēl tam nebūtu tik smagas sekas. Betmens vēlas, lai līga ir taisnīga pret visiem un spēlētāji justos droši, tāpēc arī atbildīgajiem, tajā mirklī, lai būtu mācība citiem uz priekšdienām, ir jāsniedz piespiedu obligāts atlūgums
Vēl svarīgs moments varētu būt NHL Spēlētāju asociācijas impotence šājā situācijā, jo, saskaņā ar paša spēlētāja teikto, neviena no spēlētāju drošības organizācijām nav pacēlusi pat ausi šajā situācijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-10-29 19:01, pirms 2 gadiem
Artemons A-Burts rakstīja: Šādos gadījumos atbildībai ir jābūt strikti individuālai, nevis kolektīvai, kā arī tūlītējai, nevis ar 11 gadu nokavēšanos! Jei bogu, nesaprotu, pričom te vispār treneris un ģenerālmenedžeris? Vēl vairāk nesaprotu, pričom te Folridas Pantēras un kāpēc tiem tagad vispār būtu jācieš dēļ kaut kāda tur Čikāgas videotrenera izdarībām hren viņu zin kad?
nu tak, ka būtu jābūt, bet tā kā lielie onkuļi, kuriem bija tā teikšana par tā brīža individuālo atbildību, izdarīju visu, lai tā individuālā atbildība neiestātos, jo tā teorētiski būtu varējusi skādēt arī komandas tēlam. tāpēc 11 gadus vēlāk, kad info ir beidzot iznākusi gaismā, tie onkuļi tiek ņemti "pie dziesma" tā teikt. Pantēras tādi pakārtotie cietēji te, Kvenvils tiek izmests no līgas, citiem vārdiem sakot - līga publiski pasaka, ka viņiem naher tādi treneri nav vajadzīgi (vienlaga, cik panākumiem bagāti), kas nevar un negrib iestāties par saviem spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2021-10-29 19:14, pirms 2 gadiem
Artemons A-Burts rakstīja: Tas ir tikai loģiski, ja es būtu trenera vai ģenerālmenedžera vietā, man Stenlija turza būtu tūkstotreižu svarīgāka, nekā kaut kādas tur videotrenera un gailēna personiskās perversās attiecības, turklāt vēl ņemot vērā, ka gailēns ir pieaudzis Nahrena dēļ kaut kādu tur pajoļu izdarībām bojāt karjeru, ja var visu to šņagu delikāti noklusēt, kā tas arī tiktu izdarīts normālajā sabiedrībā?
a kur bija problēma to perverso džeku lielajiem onkuļiem klusiņām aizkulisēs piežmiegt - atlaist no darba un parūpēties, lai viņš vairs nekad ar jauniešiem nestrādātu? komandas reputācija nebūtu cietusi un varētu mierīgi turpināt kapāties par stenliju un vainīgais būtu saņēmis vismaz kkā sodu. tā vietā, džeku ar perversām nosliecēm uz jaunākiem puišiem nevis kkā sodīja, bet aizsūtīja strādāt uz vidusskolu un protams, izrādījās, ka tie lielie onkuļi nemaz tik lieli un neaizskarami nav

     [+] [-]

, 2021-10-29 20:00, pirms 2 gadiem
Artemons A-Burts rakstīja: Nahrena dēļ kaut kādu tur pajoļu izdarībām bojāt karjeru, ja var visu to šņagu delikāti noklusēt, kā tas arī tiktu izdarīts normālajā sabiedrībā?
Augsti godātais Tupais Čurbana kungs, es pieņemu, ka tā var pateikt tikai cilvēks, kuram nav savu bērnu un savas ģimenes. Normālā sabiedrībā arī sievas iekaustīja un žūpoja līdz baltām pelītēm, vai ne?
Kas attiecas uz to vīru, kurš teica par pirmo piķi, Bīčs pēc tam lielajā komandā tā arī nekad nespēlēja. Viņš pāris gadus nospēlēja fermā un pēc tam devās uz Eiropu. Lielais piķis? Nez vai, Bīčš savu motivāciju runāt par to publiski skaidro tikai un vienīgi ar vēlmi panākt to, lai tādu gadījumu vairāk nebūtu nedz ar puišiem, nedz meitenēm sportā. Un viņam ir sieva, nevis viņš ir "zilītis".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-10-29 20:15, pirms 2 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Jo vairāk pieaugs sabiedrības tolerance pret visādām pediņu lietām, jo vairāk būs šādi skandāli un incidenti
uzmācas tikai zilie? tu tak esi totāls , kā lai tā maigāk pasaka. nu tu cerams saprati.
pret izvarotājiem , izmantotājiem un cita veida uzmākšanos nav un nevar būt nekādas tolerances neatkarīgi no tā, kas to paveicis - zilais, lezba, transvestīts vai hetero!
ieslēdz tak vienreiz smadzeni, nevis tupī līdzi čurbanam.
p.s. tādi kā tu un čurbans manuprāt uzmākšanos sievietēm vispār uzskata par normu, kā jau sovjetu paliekas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-10-29 20:22, pirms 2 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Atkal ziņās lasiju, ka samērā daudzi čipotie atrodas slimnīcā. Kāpēc potētos pacientus mums jāārstē pa nodokļu maksātāju naudu, nevis pošu ražotāju naudu?
mazāk ziņas lasi - veselāks būsi. savādāk drīz sviestā saiesi nepārtraukti lasot ziņas par uzmākšanos un kovidu un interpretējot pēc sava prāta un saprašanas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-10-29 20:26, pirms 2 gadiem
„Vardarbība pret sievietēm – Eiropas Savienības mēroga apsekojums” rezultāti liecina, ka liela daļa vardarbībā cietušo sieviešu par pārdzīvoto neziņo ne policijai, ne cietušo atbalsta organizācijām. 38,6 % sieviešu Latvijā ir pieredzējušas fizisku vai seksuālu vardarbību kopš 15 gadu vecuma, bet 6,3 % – pēdējo 12 mēnešu laikā, 32,1 % no šīm sievietēm to nebija nevienam teikušas, kas ir vairāk nekā divas reizes biežāk nekā vidēji ES. 60 % sieviešu Latvijā ir pieredzējušas psiholoģisko vardarbību no esošā vai bijušā partnera, 14 % – izsekošanu.

te par tādiem čurbaniem un kļavulapām, kas uzskata to par normu, bet nidajbog kaut ko tādu zilais vai lezba izdarīs!

     [+] [-]

, 2021-10-29 20:30, pirms 2 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Patīk lokdauns? Nav uz naktsmaiņu jāskrien
man viss kārtībā. bet ceru, ka pēc 15.novembra nečipotie tiks iebāzti vēl lielākā lokdavnā, lai no mājas pat iziet nevarētu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-10-29 20:52, pirms 2 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Sapņo tālāk, viens jurists mani nesen mierināja, ka tas varētu smagi iet pretrunā ar ES cilvēktiesībām
tavs jurists ir totāls analfabēts.
1 2 3 77 komentāri