Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

2021. gada Stenlija kausa fināliste ''Canadiens'' iegūst drafta pirmo izvēli

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

2021. gada Stenlija kausa fināliste ''Canadiens'' iegūst drafta pirmo izvēli
Drafta favorīts Šeins Raits. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2022. gada draftā ar pirmo numuru hokejistu izraudzīsies 2021. gada Stenlija kausa fināliste Monreālas ''Canadiens'', noteikts drafta izlozē.

2022. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta loterijā pirmās kārtas izvēli ieguvusi pagājušās sezonas Stenlija kausa fināliste Monreālas ''Canadiens''. Ar otro kārtas numuru draftā jauno spēlētāju izraudzīsies Ņūdžersijas ''Devils'', bet ar trešās kārtas numuru - Arizones ''Coyotes''. Pirmās kārtas drafts notiks 7. jūlijā, kamēr pārējo hokejistu izraudzīšanās plānota dienu vēlāk.

Pirms loterijas ''Canadiens'' bija 18.5 % iespēja saņemt pirmās kārtas izvēli. Kā pirmā ''Canadiens'' izraudzīsies jauno hokejistu draftā sesto reizi kluba vēsturē. Kā galvenais favorīts uz pirmā numura statusu tiek minēts Šeins Raits, kurš Ontārio hokeja līgas regulārajā turnīrā sakrājis 94 rezultativitātes punktus (32+62), bet izslēgšanas deviņos mačos ticis pie 12 punktiem (2+10).

Tāpat iespējama arī slovāka Juraja Slafkovska draftēšana ar augstu numuru. Hokejistu atzina par 2022. gada olimpisko spēļu vērtīgāko hokejistu. Pirmajā sezonā Somijas augstākajā līgā slovāks TPS rindās izcēlās ar pieciem vārtiem un piecām piespēlēm regulārajā turnīrā un diviem vārtiem un piecām piespēlēm izslēgšanas mačos. Hokejists Slovākijas sastāvā spēlēs 2022. gada pasaules čempionātā.

''Šis noteikti mums ir lielisks rezultāts. Esmu pārliecināts, ka kluba fani ir sajūsmināti, īpaši tā fakta dēļ, ka drafts notiks Monreālā. Domāju, ka mums tā ir lieliska iespēja sākt ceļu atpakaļ uz izslēgšanas spēlēm,'' pēc pirmā numura iegūšanas teica ''Canadiens'' ģenerālmenedžeris Kents Hjūzs.

Ar sesto kārtas numuru jauno hokejistu izraudzīsies Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', kura šīs tiesības iegūs no Čikāgas ''Blackhawks'' no 2021. gada vasarā veiktā Seta Džounsa maiņas darījuma. Bufalo ''Sabres'' ticis devītā un 16. izvēle, taču otrā no tām pienāksies Lasvegasas ''Golden Knights''. Tikmēr Sanhosē ''Sharks'' drafta pirmajā kārtā jauno spēlētāju izraudzīsies ar 11. kārtas numuru.

NHL Centrālais skautošanas departaments pēdējā rangā pirms gaidāmā drafta iekļāvis arī četrus latviešus - vārtsargu Kārli Mežsargu, uzbrucēju Sandi Vilmani un aizsargus Niku Feņenko un Bogdanu Hodasu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-draft-...