Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Blackhawks'' trenera amatā nozīmē bijušo ''Canadiens'' asistentu Ričardsonu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Blackhawks'' trenera amatā nozīmē bijušo  ''Canadiens'' asistentu Ričardsonu
Lūks Ričardsons. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Čikāgas ''Blackhawks'' galvenā trenera amatā iecēlusi 53 gadus veco Lūku Ričardsonu, kurš iepriekšējās četras sezonas strādāja par Monreālas ''Canadiens'' galvenā trenera asistentu.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Čikāgas ''Blackhawks'' paziņojusi par jauna galvenā trenera iecelšanu, amatā nozīmējot 53 gadus veco Lūku Ričardsonu, kurš pēdējās četras sezonas bija trenera asistents Monreālas ''Canadiens''. Čikāgai pēdējie gadi nav bijuši sekmīgi - kopš 2015. gadā izcīnītā Stenlija kausa tā ''play-off'' spēlējusi tikai vienu reizi, zaudējot Edmontonas ''Oilers'' 2020. gada kvalifikācijas kārtā.

Ričardsons aizvietos Dereku Kingu, kurš strādāja kā trenera vietas izpildītājs iepriekšējā sezonā. ''Esmu pagodināts, ka man ir dota iespēja trenēt šo komandu. Ar nepacietību sagaidu strādāšanu kopā ar ģenerālmenedžeri un citiem kluba darbiniekiem. Kopīgi strādājot, virzīsim komandu atpakaļ uz panākumu takas. Skaidra komunikācija, smags darbs un precīza izpilde būs priekšnoteikumi, lai mēs ko varētu sasniegt,'' pēc kļūšanas par treneri citēts Ričardsons.

''Esam priecīgi, ka tāds treneris kā Ričardsons ir pievienojies mums. Ar Lūku mums ir kopīgs redzējums par vīziju un nākotnes mērķiem. Viņam būs iespēja izveidot kultūru, kurā hokejisti smagi strādā un demonstrē augsta līmeņa sniegumu. Interviju procesā viņš pierādīja, ka ir ne tikai labākā kandidatūra šim darbam, bet viņam piemīt arī nepieciešamās rakstura iezīmes, lai vadītu nākamo ''Blackhawks'' ēru,'' par nākamo treneri izteicās kluba ģenerālmenedžeris Kails Deividsons.

Trenera karjeru Ričardsons sāka 2009. gadā, kļūstot par Otavas ''Senators'' trenera asistentu. Vēlāk viņš vadīja ''Senators'' fārmklubu Amerikas hokeja līgā, bet 2017. gadā speciālists kā asistents uz sezonu pievienojās Ņujorkas ''Islanders''. Kā hokejists Ričardsons NHL pavadīja 21 sezonu tādās komandās kā Toronto ''Maple Leafs'', Edmontonas ''Oilers'', Filadelfijas ''Flyers'', Kolumbusas ''Blue Jackets'', Tampabejas ''Lightning'' un Otavas ''Senators''.

Ričardsons kļuvis par sesto jauniecelto treneri kādā NHL komandā šajā starpsezonā. Pirms Čikāgas jaunus galvenos trenerus nozīmēja tādas komandas kā Ņujorkas ''Islanders'', Lasvegasas ''Golden Knights'', Filadelfijas ''Flyers'', Dalasas ''Stars'' un Floridas ''Panthers''. Aktīvas treneru vakances vēl ir trijos klubs: Vinipegas ''Jets'', Bostonas ''Bruins'' un Detroitas ''Red Wings''.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/luke-richa...