Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Agresoram nē: Čehijas valdība negrasās ielaist valstī krievu NHL spēlētājus

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Agresoram nē: Čehijas valdība negrasās ielaist valstī krievu NHL spēlētājus
Sanhosē "Sharks" krievu uzbrucējs Aleksandrs Barabanovs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pirms 7. un 8. oktobrī Prāgā, "O2" arēnā, gaidāmajām NHL regulārās sezonas spēlēm starp Nešvilas "Predators" un Sanhosē "Sharks" Čehijas valdība nosūtījusi līgai oficiālu vēstuli par to, ka tā negrasās izsniegt vīzas abu komandu krievu hokejistiem, ņemot vērā Krievijas pastrādātos kara noziegumus Ukrainā un tiem sekojošās sankcijas.

Čehijas valdība pārstājusi izsniegt vīzas Krievijas pilsoņiem, un paziņojusi, ka to negrasās darīt arī šajā gadījumā. "Varam apstiprināt, ka Čehijas Ārlietu ministrija ir izsūtījusi vēstuli NHL, uzsverot, ka šobrīd Čehijai vai kādai citai Šengenas zonas valstij nebūtu jāizsniedz vīzas Krievijas hokejistiem, lai iebrauktu mūsu teritorijā," paziņojumā citēts valsts ārlietu ministra vietnieks Martins Smoleks.

Iepriekš NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs bija izteicies, ka viņam neesot bažu par hokejistu ierašanos Prāgā, taču šobrīd nav zināms, vai līga sniegusi kādu atbildi uz Čehijas valdības vēstuli. Čehijas Ārlietu ministrija informējusi NHL arī par ieteikumiem no Eiropas Savienības, kas paredz aizliegt krievu sportistu piedalīšanos sacensībās, kā arī par vīzu izsniegšanas aizliegumiem.

NHL "Global Series" ietvaros Čehijas galvaspilsētā tiks aizvadītas divas spēles starp Sanhosē "Sharks" un Nešvilas "Predators". No krievu hokejistiem "Sharks" pārstāv Aleksandrs Barabanovs un Jevgeņijs Svečņikovs, bet "Predators" rindās spēlēs Jakovs Treņins.

Pati līga gan nekādas stingras sankcijas pret krievu hokejistiem saistībā ar viņu valsts nežēlīgo iebrukumu Ukrainā nav izvērsusi, publiskos paziņojumos norādot, ka tie ir "NHL hokejisti, kas spēlē NHL klubos priekš NHL faniem".

Viens no aktīvākajiem idejas atbalstītājiem par krievu sportistu neielaišanu valstī ir Čehijas hokeja leģenda, savulaik izcilais vārtsargs Dominiks Hašeks, kurš jau iepriekš asi nosodījis Krievijas rīcību un atsevišķu čehu hokejistu izvēli spēlēt okupantu valstī. "Tas ir ļoti svarīgi mūsu Ukrainas sabiedroto atbalstam un mūsu valsts drošībai. Mēs šeit negribam itin nekādu Krievijas agresijas reklamēšanu. Sargājam savas un savu sabiedroto dzīvības pirmkārt," komentējis Hašeks.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...

  +8 [+] [-]

, 2022-09-22 22:00, pirms 2 gadiem
Neitrālajam Ovečkinam derētu kādas sankcijas!
Putina Komandas līderis tomēr!

  +9 [+] [-]

, 2022-09-22 22:37, pirms 2 gadiem
Perfekti! 100 % atbalstu!

     [+] [-]

, 2022-09-23 07:40, pirms 2 gadiem
Kaut kur pavīdēja informācija,ka Betmens sacījis,ka tādā gadījumā NHL komandas Čehijā nespēlēs.Te der atgādināt visiem,ka NHL nekad nepakļausies izdarītajam spiedienam,vienalga,vai tas nāk no valdību puses vai IIHF.Brīvajā pasaulē bizness ir pirmajā vietā un viss pārējais ir otršķirīgs.Kaut kā tā.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-23 07:44, pirms 2 gadiem
Ataisiet vaļā šīsdienas NHL mājas lapu.Galvenajā bildē putina atbalstītājs Ovčkins visā krāšņumā.https://www.nhl.com/

  +3 [+] [-]

, 2022-09-23 08:43, pirms 2 gadiem
alguns rakstīja: Kaut kur pavīdēja informācija,ka Betmens sacījis,ka tādā gadījumā NHL komandas Čehijā nespēlēs.Te der atgādināt visiem,ka NHL nekad nepakļausies izdarītajam spiedienam,vienalga,vai tas nāk no valdību puses vai IIHF.Brīvajā pasaulē bizness ir pirmajā vietā un viss pārējais ir otršķirīgs.Kaut kā tā.
Nu, ja nespēlēs ta nespēlēs! Baigi jau domāju čehi neraudās! Biļetes tik ta, lai atdod(naudu) atpakaļ, bet čehiem respekt par nostāju un pilnībā viņiem pievienojos. Godīgi sakot es nemaz nezinu vai es pats šogad NHL gribēšu skatīties. Jeņķi(arī kanādieši) ir jeņķi viņiem karš Eiropā ir "kaut kur tālu" un arī tad primārais ir bizness nevis kaut kāda nostāja. Kamēr čehiem, poļiem un mums tas karš ir tepat blakus. Vispār būtu interesanti, ja Eiropa teiksim šogad NHL uzliktu boikotu teiksim TV translāciju veidā ne tikai spēlu neaizvadīšanā pie sevis tajās Global series. Intreresanti, ko tad Sikspāris teiktu, ja vienā "jaukā" dienā pazaudētu Eiropas tirgu..

  +2 [+] [-]

, 2022-09-23 09:13, pirms 2 gadiem
Pareiza nostāja čehiem. Bet neviena NHL komanda īpaši nepārdzīvos, ja Barabanovs, Svečņikovs un Treņins netiks ielaisti Čehijā. Viņi ir aizstājami 3/4 maiņas spēlētāji.

     [+] [-]

, 2022-09-23 10:27, pirms 2 gadiem
Respekts čehiem par stingru mugurkaulu.

     [+] [-]

, 2022-09-23 11:15, pirms 2 gadiem
Cepuri nost cehu prieksa, parada mugurkaulu!

     [+] [-]

, 2022-09-23 12:33, pirms 2 gadiem
kilobyte rakstīja: Pareiza nostāja čehiem. Bet neviena NHL komanda īpaši nepārdzīvos, ja Barabanovs, Svečņikovs un Treņins netiks ielaisti Čehijā. Viņi ir aizstājami 3/4 maiņas spēlētāji.
Tāpat tas ir robs!!