Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ņujorkas "Islanders" atrod jaunu treneri, stūrmani atlaiž arī "Golden Knights"

Agris Suveizda

Ņujorkas "Islanders" atrod jaunu treneri, stūrmani atlaiž arī "Golden Knights"
Leins Lamberts. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Ņujorkas "Islanders" pavēstījusi, ka par tās jauno galveno treneri kļuvis līdzšinējais asistents Leins Lamberts, bet Lasvegasas "Golden Knights" šovakar izlēmusi šķirties no Pītera Debūra.

Gan Ņujorkas "Islanders", gan Lasvegasas "Golden Knights" netika Stenlija kausā, savās konferencēs paliekot uzreiz aiz strīpas – ja "Islanders" no Vašingtonas "Capitals" atpalika par 16 punktiem, tad "Golden Knights" no Nešvilas "Predators" šķīra tikai trīs punkti. 2020. gada fināliste "Islanders" Stenlija kausā netika pirmoreiz četru gadu laikā, bet 2018. gada fināliste "Golden Knights" – pirmoreiz piecu gadu laikā, ārpusē paliekot pirmo reizi komandas vēsturē.

Ņujorkas "Islanders" jau pirms nedēļas no amata atbrīvoja 59 gadus veco kanādieti Beriju Trocu, kurš komandu vadīja četras sezonas. Viņu aizvietos 57 gadus vecais kanādietis Lamberts, kurš pilnvērtīga galvenā trenera postenī NHL vēl nav bijis. Kā galvenais viņš strādājis WHL un AHL, bet kopš 2011. gada NHL bija "Predators", "Capitals" un "Islanders" asistents. Ņujorkas organizācijā viņš strādā kopš 2018. gada.

Savukārt 53 gadus vecais kanādietis Debūrs pie Lasvegasas "Golden Knights" stūres bija kopš 2020. gada janvāra. Iepriekš viņš vadījis arī Sanhosē "Sharks", Ņūdžersijas "Devils" un Floridas "Panthers".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/goldenknights/n...
https://www.nhl.com/islanders/news/...