Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pēc NHL izmeklēšanas no ''Blackhawks'' ģenerālmenedžera amata atkāpjas Boumens

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pēc NHL izmeklēšanas no ''Blackhawks'' ģenerālmenedžera amata atkāpjas Boumens
Stens Boumens. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Pēc NHL veiktās izmeklēšanas saistībā ar 2010. gadā viena no treneru asistenta seksuālās uzmākšanās kādam tobrīd 20 gadus vecam hokejistam no Čikāgas ''Blackhawks'' ģenerālmenedžera amata atkāpies Stens Boumens, kurš neturpinās strādāt arī ASV izlasē. ''Blackhawks'' saņēmusi arī divu miljonu ASV dolāru lielu naudas sodu.

Izmeklēšana saistībā ar seksuālu uzmākšanos kādam no Čikāgas ''Blackhawks'' hokejistam 2009./2010. gada sezonas izskaņā nesusi izmaiņas kluba organizācijā, no ģenerālmenedžera un hokeja operāciju prezidenta amata atlaižot Stenu Boumenu, kurš pienākumus pildīja no 2009. gada vasaras un kopā ar ''Blackhawks'' trīs reizes (2010., 2013. un 2015. gadā) izcīnīja Stenlija kausu. Tāpat Boumens pametis ASV hokeja izlases ģenerālmenedžera pienākumus. Par funkcionāra aizvietotāju kļuvis Kails Deividsons, kurš Čikāgā strādā kopš 2010. gada.

''Mēs esam pateicīgi Stenam par viņa darbu mūsu organizācijā daudzu gadu garumā. Tomēr gan viņš, gan mēs saprotam, ka 2010. gadā savā pirmajā gadā kā kluba ģenerālmenedžerim viņš ir pieļāvis kļūdu kopā ar citiem kolēģiem, nepiemērojot nepieciešamās sankcijas,'' teikts ''Blackhawks'' īpašnieku izplatītajā paziņojumā, kuri saņemto ziņojumu no neatkarīgi piesaistītās firmas ''Jenner&Block'' nosaukuši par satraucošu un grūti lasāmu. Līga ''Blachhawks'' sodījusi ar divu miljonu ASV dolāru lielu sodu.

''11 gadus atpakaļ mani informēja par potenciāli nepiedienīgu uzvedību no mūsu tā laika video trenera. Es par atgadījumu informēju tā laika kluba prezidentu, kurš solīja situāciju atrisināt. Šogad uzzināju, ka nepiedienīgā uzvedība saistīta ar seksuālu uzmākšanos. Uzticējos augstākstāvošiem cilvēkiem, kuri solīja situāciju atrisināt, taču to nedarīja,'' pēc atkāpšanās no amata klāstīja Boumens.

2009./2010. gada sezonas izskaņā viens no trenera asistentiem Breds Aldrihs uzmācās kādam no AHL fārmklubā spēlējošajiem hokejistiem, kurš tobrīd bija tikai 20 gadus vecs. Vēlāk spēlētājs tika izsaukts uz ''Blackhawks'' Stenlija kausa laikā un hokejists par uzmākšanās faktu informēja vienu no treneriem. 2010. gada 23. maijā tobrīd amatā esošais viceprezidents Džejs Blanks, Boumans, hokeja administrācijas direktors, tobrīd amatā esošais ģenerālmenedžeris un galvenais treneris organizēja sapulci ar komandas padomnieku, lai izrunātu situāciju. Tikšanās laikā tobrīd esošais prezidents un galvenais treneris vēlējās fokusēties uz komandas sniegumu Stenlija kausa izcīņā kā risināt nepatīkamo jautājumu. 2010. gada vasarā Aldriham tika piedāvātas divas iespējas - veikt izmeklēšanu saistībā ar šo faktu vai pārtraukt pušu sadarbību. Speciālists lēma atstāt amatu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/chicago-bl...

  +2 [+] [-]

, 2021-10-27 09:09, pirms 3 gadiem
Normālā sabiedrībā video treners dabūtu no hokejista pāris reizes pa kuņģi un situācija atrisināta! Nevis muļļātu vairāk kā desmit gadus ar komisijām un izmeklēšanām.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-27 10:01, pirms 3 gadiem
pernambucan0 rakstīja: Normālā sabiedrībā video treners dabūtu no hokejista pāris reizes pa kuņģi un situācija atrisināta! Nevis muļļātu vairāk kā desmit gadus ar komisijām un izmeklēšanām.
nu tur ne tikai pa kuņģi, bet arī dūri purnā un celi pa olām. ja nav slinkums, var arī paspārdīt kādu laiku. Un pēc tam var arī komisijās pavazāt, lai tāds piders ir prom no sporta, bērniem un jauniešiem

  +3 [+] [-]

, 2021-10-27 12:27, pirms 3 gadiem
Nedaudz neiebraucu, Boumens informēja augstākstāvošu cilvēku organizācijā, tas neko neizdarīja, tāpēc atlaiž Boumenu?

  +1 [+] [-]

, 2021-10-27 13:48, pirms 3 gadiem
morgans rakstīja: Nedaudz neiebraucu, Boumens informēja augstākstāvošu cilvēku organizācijā, tas neko neizdarīja, tāpēc atlaiž Boumenu?
Man tieši tāds pats jautajums rodas un čali izmet no komandas un vēl no ASV izlases, liekas ka viņs to pats būtu darījis! Un arī muļļā 10+ gadus šo jautājumu!

  -1 [+] [-]

, 2021-10-27 13:59, pirms 3 gadiem
badža rakstīja: Man tieši tāds pats jautajums rodas un čali izmet no komandas un vēl no ASV izlases, liekas ka viņs to pats būtu darījis! Un arī muļļā 10+ gadus šo jautājumu!
Acīmredzot piesedz. Līdzīgs skandāls šobrīd Krievijā ir Pareizticīgo baznīcā. Cietušos un trauksmes cēlājus vienkārši izmeta no akadēmijas un amatiem.

     [+] [-]

, 2021-10-27 15:06, pirms 3 gadiem
Sanāk ka Stens neaiztika nevienam olińas, bet pa nagiem tāpat dabūja?

     [+] [-]

, 2021-10-27 15:35, pirms 3 gadiem
2010. gada vasarā Aldriham tika piedāvātas divas iespējas - veikt izmeklēšanu saistībā ar šo faktu vai pārtraukt pušu sadarbību. Speciālists lēma atstāt amatu.

Vai tad šādi neatrisināja problēmu?

  +1 [+] [-]

, 2021-10-27 16:04, pirms 3 gadiem
morgans rakstīja: Nedaudz neiebraucu, Boumens informēja augstākstāvošu cilvēku organizācijā, tas neko neizdarīja, tāpēc atlaiž Boumenu?
Pēc izskanējušās informācijas, Boumens ir zinājis par visu notiekušo, bet kā komandas ģenerālmenedžeris neko nav darījis lietas labā, jo Melnie vanagi gāja pēc Stenlija tajā brīdī un tika prioritizēts komandas veikums tajā mirklī, play-off'os, nevis komandas pašas iekšējie noteikumi un attieksme pret šādiem gadījumiem, neveicot pilnu izmeklēšanu. Cietušie no seksuālās uzmākšanās ir bijuši 2, kā arī no komandas ir bijuši spiesti aiziet darbinieki un treneri, kas tajā mirklī ir iestājušies par spēlētāju drošību un pret šādu videotrenera rīcību, nonākot konfliktā ar komandas vadību. Lielākā problēma šajā situācijā ir Čikāgas gadiem ilgā, izskanējušo pārmetumu par šo gadījumu noliegšana un melošana, un potenciālie zaudējumi tiem, kuri cieta šajā situācijā, neizpildoties līgumiem un tā tālāk.
Nav jau Boumens šobrīd tāds vienīgais. Betmens aizvadīs sarunas arī ar Vinipegas Reaktīvo lidmašīnu šībrīža ģm Ševeldejovu un Floridas kaķu treneri Kvenvilu.

     [+] [-]

, 2021-10-27 16:14, pirms 3 gadiem
Stirnpirdis rakstīja: Pēc izskanējušās informācijas, Boumens ir zinājis par visu notiekušo, ...
Tu jau te, izskatās, zini kaut ko vairāk.