Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Metjūzs, Makdeivids un Šestjorkins pretendē uz NHL sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Metjūzs, Makdeivids un Šestjorkins pretendē uz NHL sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu
Ostons Metjūzs, Konors Makdeivids, Igors Šestjorkins. Foto: NHL

Nacionālā hokeja līga (NHL) paziņojusi, ka uz Hārta balvu jeb sezonas vērtīgākā spēlētāja atzinību pretendē trīs spēlētāji - Toronto ''Maple Leafs'' līderis Ostons Metjūzs, Edmontonas ''Oilers'' uzbrucējs Konors Makdeivids un Ņujorkas ''Rangers'' vārtsargs Igors Šestjorkins.

Uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā turnīra vērtīgākā hokejista balvu izvirzīti trīs kandidāti - Toronto ''Maple Leafs'' Ostons Metjūzs, Edmontonas ''Oilers'' uzbrucējs Konors Makdeivids un Ņujorkas ''Rangers'' vārtsargs Igors Šestjorkins.

Metjūzs kļuva par sezonas labāko vārtu guvēju, regulārā turnīra laikā iemetot 60 vārtus. Viņš kļuva par pirmo ''Maple Leafs'' un ASV hokejistu, kam tas izdevies. 60 goliem uzbrucējs pievienoja 43 rezultatīvas piespēles, bet katrā no sešām sezonām NHL spēlētājs izcēlies ar vismaz 34 vārtiem. ''Šis ir liels gods. Jūtos labi, ka esmu novērtēts un kandidēju uz tik nozīmīgu balvu,'' par būšanu starp vienu no kandidātiem teica Metjūzs.

Konors Makdeivids otro sezonu pēc kārtas kļuva par līgas regulārā turnīra rezultatīvāko hokejistu, savācot 129 rezultativitātes punktus (44+79). Makdeivids no visiem līgas hokejistiem bija līderis punktu ziņā vairākumā - tajā uzbrucējs savāca 44 rezultativitātes punktus (10+34). Karjeras laikā kanādietis jau divas reizes atzīts par vērtīgāko hokejistu - iepriekšējā sezonā un 2016./2017. gada. Gadījumā, ja ''Oilers'' līderis iegūs šo atzinību, tad jau trešo sezonu pēc kārtas to saņems ''Oilers'' hokejists, bet Makdeivids kļūs par devīto hokejistu līgas vēsturē, kam tas izdevies trīs reizes.

Tikmēr Šestjorkins, kurš kandidē arī uz labākā vārtsarga balvu, kļuva par statistiski labāko sezonas vārtsargu, vidēji mačā atvairot 93.5 % pretinieku metienus un ielaižot 2.07 ripas. Tāpat sešos mačos Šestjorkins vārtus nosargāja sausā, tādējādi šajā rādītāja esot trešais labākais līgas vārtsargs. Ar savu sniegumu vārtsargs palīdzēja Ņujorkas ''Rangers'' iekļūt izslēgšanas spēlēs pirmo reizi kopš 2017. gada.

Uzvarētājs tiks paziņots konferences finālu vai Stenlija kausa fināla laikā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/hart-troph...

     [+] [-]

, 2022-05-12 20:54, pirms 2 gadiem
Krievam noteikti nē un tie abi man arī neiet pie sirds.

Jāņem mazākais ļaunums no visiem, nu tad McDavidam!

  -1 [+] [-]

, 2022-05-12 20:57, pirms 2 gadiem
Jādod Metjūzam..

     [+] [-]

, 2022-05-12 21:14, pirms 2 gadiem
Girgensons MVP , kā nekā all star kalibra spēlētājs

     [+] [-]

, 2022-05-12 23:04, pirms 2 gadiem
Cik šim autoram bija matemātikā ? Makdeivids savāca 129p ( 44+79).
Jāņem un jāuzdāvina Tomam kalkulators 😂