Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vilcānam trauma izjauc titulcīņu smagsvaru Džoisa-Pārkera lielajā šovā Mančestrā

Rolands Eliņš

Vilcānam trauma izjauc titulcīņu smagsvaru Džoisa-Pārkera lielajā šovā Mančestrā
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas bokseris Ralfs Vilcāns rokas kaulu lūzuma dēļ bija spiests atteikt piedāvājumam par cīņu pret Marku Hefronu, kas turklāt būtu bijusi lielas auditorijas priekšā smagsvaru Džo Džoisa un Džozefa Pārkera WBO titulcīņas vakarā Mančestrā, Anglijā. Vilcāns sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka noskaņojas uz to, ka nākamo cīņu aizvadīs decembrī.

Ralfs Vilcāns ir viens no trim Latvijas bokseriem, kuri šobrīd izlikti vadošo boksa organizāciju pasaules rangos (vēl arī Mairis Briedis un Ričards Bolotņiks). Vilcāns ieņem 13. vietu otrajā vidējā svarā IBF rangā un 34. vietu WBC rangā, kā arī joprojām var lepoties ar nevainojamu bilanci ringā (14-0). Taču līdz šīs bilances uzlabošanai nāksies pagaidīt, jo šobrīd Ralfam kreisā roka ir ģipsī.

"Pirms mēneša treniņā ar Franci Rozentālu bija neliels sparings. Sanāca neveiksmīgs sitiens, un uzreiz jutu, ka kaut kas nav labi, treniņu pārtraucām," teica Vilcāns. "Likās, ka tas sasitums vien un ātri pāries, taču, kad vēlāk vērsos pie mediķiem, rentgenā izrādījās, ka divu pirkstu kauli ielūzuši plaukstas pamatnē. Tad nu tagad roka ģipsī vismaz trīs nedēļas."

Vilcāns atzina, ka līdz ar to par cīņu tuvākajā laikā nevar domāt, rudens mēnešus nāksies izlaist, taču viņš cer, ka atgriezīsies ringā decembrī. Tajā laikā plānots "LNK Boxing" cīņu šovs. Nākamais LNK šovs gan paredzēts jau oktobra sākumā, un tur noteikti cīņa nepieciešamības gadījumā būtu sagatavota arī Vilcānam, taču šoreiz viņam priekšā bija daudz gardāks kumoss.

"Bija iespēja Anglijā boksēt, taču rokas dēļ nevarēju," teica Vilcāns. Viņa komanda saņēma piedāvājumu no Marka Hefrona (28-2-1), britu boksera, kurs jūlija vidū guva nozīmīgu uzvaru pār citu Lielbritānijas sportistu Lenoksu Klārku (20-1-1) un kļuva par Britu čempiona jostas īpašnieku, kā arī IBF "Inter-Continental" čempionu. Uz Britu čempiona titulu Vilcāns īsti pretendēt nevar, taču par IBF sekundāro titulu gan, kas arī tika piedāvāts. Hefrons "BoxRec" statistikas rangā savā svarā ir 27. vietā, kamēr Vilcāns noslīdējis uz 60. vietu pēc savas nepārliecinošās uzvaras maijā pret Artjomu Karasjovu.

Turklāt cīņa pret Hefronu būtu bijusi lieliska iespēja nonākt daudz plašākas auditorijas priekšā, jo Hefronam jau augusta vidū tika oficiāli apstiprināta dalība cīņu šovā Mančestrā 24. septembrī. Šī cīņu šova galvenais notikums būs smagsvaru Džo Džoisa un Džozefa Pārkera tikšanās, bet "undercard" sarakstā iekļauta arī viena no vadošajām sieviešu bokserēm pasaulē Amanda Serrāno.

Džoiss (14-0) un Pārkers (30-2) šobrīd droši kotējas kā pasaules "Top10" līmeņa smagsvari, turklāt šorīt apstiprināts, ka viņu cīņa būs par WBO pasaules čempiona pagaidu titulu. WBO čempions ir Oleksandrs Usiks, kurš turklāt tikko savu titulu aizstāvēja, taču WBO pieņēma strīdīgu lēmumu piešķirt Džoisa-Pārkera cīņai pagaidu čempiona titulu likmē (un iekasēt komisijas maksu par to).

"Tas būtu bijis ideāls variants," sacīja Vilcāns par izjukušo iespēju cīnīties pret Hefronu. "Mērķis ir uz ārzemēm, tomēr savas karjeras 15. cīņā vēlos kaut ko vairāk un augstāk, nevis stāvēt uz vietas."

Līdz decembrim vēl gan laika daudz, turklāt "LNK Boxing" vispirms jānoorganizē savs oktobra sākuma šovs. Tas vēl nemaz nav izziņots, taču portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka tajā augsta līmeņa cīņa tiks noorganizēta Kristapam Bulmeistaram (10-0), kurš dažādu apstākļu dēļ izlaidis vairāk nekā gadu. Ar viņa pretinieku panākta mutiska vienošanās, un drīzumā sagaidāma arī oficiāla līguma parakstīšana.

     [+] [-]

, 2022-08-31 18:22, pirms 2 gadiem
par piķi nezinu, bet sportiski iespējams labi - pēdējās 2 cīņās diezgan negatavs izskatījās, kā aizmidzis. cerams pa papildus laiku sagatavosies labāk.